Kävin eilen kaupassa ja haaviin tarttui kalaa. Ihan peruseväkkäitä ostin, eli Jäämeren lohta ja tonnikalaa tiskistä, seitä pakastealtaasta ja lisäksi säilykkeenä tonnikalaa öljyssä ja sardiineja tomaattiöljyssä.
Pestokala
400 g valkolihaista kalaa, pakastesei annospaloina käy hyvin
4 rkl pestoa
1 pieni (kynnetön)valkosipuli
1 tuhti viipale sinihomejuustoa
2 rkl ruokaöljyä (esim. aurikokuiv. tomaattien säilötäöljy)
2 rkl mantelirouhetta (ei välttämätön)
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (ei pakko).
Lado kalafileet (sei jäisenä) pikkuisen erilleen vuokaan.
Peittele kala-asetelma pestolla.
Viipaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi ja lado pestopedille.
Murenna päälle sinihomejuusto.
Valele komeus öljyllä ja ripottele ylle mantelirouhe.
Paista 225' C n. 15 min. ja laske lämpötila 175' C. Paistele vielä n. 10 min.
Itse söin siltään, mutta kyytipojaksi menisi vaikka sipulilla maustettu perusperunasose. Valele kala ennen tarjoilua sillä pestolla maustuneella öljyllä..
Vuohenjuustolohi rennoin rantein
Lohifile
Suolaa
Mustapippuria
Limeä tai sitruunaa
Vuohenjuustoa
Lohifile vuokaan.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja lime- tai sitruunanmehulla.
Viipaloi päälle ronskisti vuohenjuustoa.
Paista kypsäksi ja syö.
Jos söisin leipää, pistelisin tuon lohen Oululaisen Luomujälkiuunileivän kanssa.. Nyt se saa kaverikseen parsa-kukkakaaligratinia.
Tonnikalan valmistan myöhemmin illalla.
Kirjoitettaessa soi Second Person - Gone Fishing
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 11:29
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin