Match - pohdintaa arvoista

  • CatchMe

Mietin tuossa viimeaikaisia match -tuloksia (niitä 100 % luotettavia, lähes suomalaiseen graniittiin hakattuja) katsellessani, että millä tasolla mätsikone ihmisten yhteensopivuutta oikein mittaa. Otetaan tarkasteltavaksi vaikka arvot.

Uskon Jumalaan? Joo, mutta minulla on ihan "oma uskontoni" ja vaikka papereissa lukee ev.lut., en voisi kuvitellakaan olevani kirkkouskovainen. Tiukka ateisti tai kiihkomuslimi (huom. edellä mainitut ovat vain esimerkkejä) voisi saada minut voimaan pahoin, mutta muuten uskonasiat eivät minua paljonkaan hetkauta niin kauan kun ne eivät tunge arkeen.

Raha on minulle tärkeä? On toki. Rahalla saa tiettyä turvallisuutta ja omalla tavallaan hyvän elämän, mutta kun se ei riitä. Olen jopa joskus haaveillut askeettisesta elämästä jossain korpien kuiskinnan keskellä, mutta ehkä se ei sittenkään ole ihan sitä mitä tavoittelen.
Tai miksei? Mielenkiintoinen, hyvinpalkattu etätyö, jota voisi tehdä aamu- ja iltalypsyn välissä ja vaikka 3-4 kertaa vuodessa karata säästetyillä palkkatuloilla jonnekin lämpimään. Mutta kuka ne vuohet sitten lypsää?
Ei ole ihan sama, mitä kumppani rahasta ajattelee. Jos raha "vitosella" tärkeää, voisi kuvitella että kyseinen henkilö on viimeisen päälle materialisti ja että rahan tekemiseen käytetään kaikki liikenevät resurssit. Ehei. Mieluummin vähän vähemmän rahaa ja enemmän rakkautta. Paitsi tietysti jos sitä rahaa sattuu vaan vahingossa olemaan / tulemaan :).

Kannatan kuolemantuomiota? En kannata. Maailmassa on tuhansia, kymmeniä tuhansia rikollisia, jotka ovat tehneet hirvittäviä tekoja, mutta joita ei koskaan saada ihmiskunnan tuomittaviksi. Muutamien tappamien (edes esimerkkinä muille) ei auta, onhan se jo nähty. Toki rikollisten hyysääminen laitoksissa maksaa, mutta maksetaan me paskemmistakin asioista? Jos lähtisimme jakamaan kuolemantuomioita, voisi samantien laillistaa ylikansoitettujen maiden miesten ja naisten sterilisaation, eutanasian ja lopettaa itsestään huolehtimaan kykenemättömien (esim. köyhät, vanhukset, alkoholistit, narkomaanit, orvot) auttamisen?
Kuolemantuomion kannattaminen ei kuitenkaan liene asia, josta tarvitsee keskustella päivittäin tai edes viikoittain, eli siinä mielessä minulle ei ole mitään merkitystä sillä, mitä toinen kuolemantuomiosta ajattelee. MUTTA jos pitäisi katsella aamiaispöydässä ääripäätä, fanaattista taistelijaa, joka löytää tapettavia jokaisesta iltapäivälehdestä, niin nou thänks.

Mies voi jäädä koti-isäksi? Miksipä ei. Tosin omat lapseni olen jo tainnut tehsä, joten asialla ei ole minulle merkitystä.. Ellei se mies aio jäädä koti-isäksi toisen naisen lapsille?

Luonnontila ja globaali eriarvoisuus huolestuttaa. Kyllä vaan, mutta en kahlitse itseni valaanpyyntialukseen tai ikihonkaan. Teen sen, mitä arjessa voin, eli lajittelen, ostan (joskus) ekologisesti, ajan fillarilla ja käytän julkisia, sammutan valot, irrotan laturin verkosta käytön jälkeen. Tuen Unicefin työtä (lapsilisä ja lapset ja aids -ohjelma) ja kierrätän lahjoittamalla tarpeettoman tavaran yleishyödyllisille yhteisöille.
Tässä asiassa kumppanin tulee olla jotakuinkin samoilla linjoilla, sillä todennäköisesti jokapäiväinen latureista ja valoista nalkuttaminen kävisi hermoille(ni). Auto taas on toinen juttu. Jos matkustajia on kaksi tai useampia voi omalla autolla olla järkevämpää ja/tai edullisempaa matkustaa kuin julkisilla (ainakin kotimaan hinnat huomioiden).

Suomi on maailman paras maa? On ja ei ole. Mittareita on lukematon määrä, mutta kyllä vaaka Suomen puolelle tässä asiassa asettuu. Ellei näin olisi, miksi vielä täällä hengailisin? Eikö olisi järkevämpää muuttaa sinne, missä asiat ovat niin helvetin hyvin?

Hyvä koulutus on tärkeä? On. Mitä sitten on hyvä koulutus? Mieluummin väittäisin, että "hyvä sivistyksen taso on tärkeä", sillä olen tavannut useita ihmisiä, jotka ovat nippanappa selvinneet peruskoulusta, mutta joilla on hyvä työpaikka ja jotka ovat fiksuja (älykkäitäkin), osaavat keskustella perustelleen mielipiteensä, ovat iinnostuneita siitä, mitä ympärillä tapahtuu, käyttäytyvät asiallisesti.. Yliopisto ei ole laadun tae.

Kannabis tulisi laillistaa? No, ei. Pössytelkööt salaa ne, ketkä sitä haluavat harrastaa.

Lapset on tehtävä avioliitossa? Ei kai? On hyvä, että lapsilla on molemmat vanhemmat, mutta miksi avioliitossa? Eihän avioliitto takaa rakastavia vanhempia, hyvää lapsuutta - tai mitään muutakaan?

Suomessa on liian hyvä sosiaaliturva? Jaa'a. Varmaan vaiken väittämistä. Olen itse päässyt nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta jo monta kertaa syntymäni ja tämän päivän välillä. Entä jos sitä ei olisi? Entä jos maksaisimme alle 10 % veroa ja samalla joutuisimme kustantamaan lastemme syntymän (äitiysneuvolakäynnit, synnytys, rokotukset, lastenneuvolat), päivähoidon ja peruskoulun? Entä jos ei olisi vanhempainlomaa, lapsilisää, kotihoidontukea.. Ihan vaan näin aluksi. Sitten voidaan alkaa miettiä terveydenhuoltoa yleensä, koulutusta, työllistämiseen liittyviä kysymyksiä.. Ei ole liian hyvä.

Elämän tarkoitus on suvun jatkaminen? Ei (vaikka sitä on kyllä hyvä harjoitella - paljon). Kaikkihan tietävät, että elämän tarkoitus on 42.

Nuo Cityn Matchissä esitetyt väittämät eivät mielestäni kuvaa esimerkiksi omaa arvomaailmaani kovinkaan hyvin, sillä voisin lähes kaikkiin vastata klikkaamalla sen keskimmäisen nappulan molemmille. Eihän "ihan sama mulle" tyyliset vastaukset kerro mitään muuta kuin että kansalainen ei ole miettinyt asiaa eikä näin ollen omaa mielipidettä.
Kaikkiin asioihin ei todennäköisesti kenelläkään ole mielipidettä, joka ei voisi jonkin verran heilahtaa suuntaan tai toiseen, mutta arvoista puhuttaessa on mielestäni kyse asioista, jotka ovat aika stabiileja.

No, taitaa olla aika mennä korjaamaan nuo omat arvoni kohdalleen edellisen mätsielikin jälkeen. Aika hurjilta näyttivät, kun kävin nuo väittämät sieltä kopioimassa :)

9 kommenttia

CatchMe

23.3.2008 15:22

PS. Vaikka en todellakaan pidä tuota mätsiä minään ihmissuhdetyökaluna, niin tulipa mieleen kehitysehdotus, eli yksi rivi lisää. Homman menisi niin, että yhdelle riville merkataan oma mielipide, toiselle vastauksen painoarvi ja kolmannelle hänen vastauksensa, eli esim.:

Oma vastaukseni 4
Väittämän painoarvo 2 (= ei kovin suuri)
Hän 3

tai

Oma vastaukseni 2
Väittämän painoarvo 5 (= erittäin suuri)
Hän 5

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

23.3.2008 15:47

Minen kyllä muista mitä oli sä><mä, mutta mä><sä näkyi edelleen olevan mun tilastoissa "ei ihan ykkösenä" :). Sitä vaan mietin, että mistä saa 70 % rommia?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fantte

23.3.2008 16:50

Sulle taitaa kelvata vain aito pirtu?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

23.3.2008 17:02

Fantte -- Väärin. Juon melkeinpä ainoastaan punaviiniä :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

23.3.2008 17:04

PPh -- Edelliseen kommenttiini viitaten; esitin (retorisen) kysymykseni vasten parempaa tietoani. Paljonko lie lepakkojuomassa? Taitaa nimittäin olla ainoa rommi, jota olen koskaan maistanut. Tai ostanut.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sinistra

23.3.2008 19:19

Kun kommentoi tai arvioi omaa kirjoitusta on siinä ainakin yksi hyvä puoli. Ei tule niin kovin suurta riitaa tekstin laadusta. Kai?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

23.3.2008 19:39

Niinpä. Mitä väliä oikeinkirjoituksella on, kun kyse on pelkästä pashanjauhannasta, eli ellei ole sisältöä, liekö ulkokuorenkaan on oltava kultainen?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

24.3.2008 02:43

Baariseura -- Kas, kas.. huikeat 86 %! Odotahan vaan, kun saan tämän viihteellisen mätsisarjan loppuun ja päivitettyä koko värisuoran (luonteeseen ei parane tehdä kovinkaan suuria muutoksia?) ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:04

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus