Match - luonneanalyysi

  • CatchMe

Kun arvomaailma on saatu kohdalleen, on luonteen vuoro. Pääsiäisen pehmittämä pääni ei kykene määrittelemään luonnetta yhtään Wikipediaa paremmin, eli jos tuohon Internetin tietoteokseen on uskomista, niin luonne eli luonto tarkoittaa jollekin asialle tai ilmiölle ominaisia merkittäviä toiminnallisia piirteitä, jotka pysyvät eri tilanteissa sekä tietoisen tai tuntevan olennon, kuten ihmisen tai eläimen käytöksen ja mielentilan yksilöllisiä piirteitä. Edelleen sama lähde kertoo, että luonnetta voidaan kuvata karkeasti joko hyväksi tai pahaksi, mutta kuvailuun on kuitenkin paljon hienovaraisempaa termistöä.

Mitä enemmän toisen kanssa on tekemisissä, sitä tärkeämmäksi ominaisuudeksi muodostuu luonne. Jos on tavannut uuden ihmisen vasta pari kertaa ja aina nk. normaaleissa olosuhteissa, ei tämän luonteesta vielä voi tehdä kovinkaan syvällisiä päätelmiä - käyttäytymistä voi säädellä, luonnetta ei.

Cityn match mittaa luonteenpiirteitä kiltti, herkkä, ulospäinsuuntautunut, energinen, kriittinen ja huomaavainen asteikolla 1-5, jossa 1 ei pidä lainkaan paikkaansa ja 5 pitää täysin paikkansa. Lisäksi profiililomakkeen täyttäjää pyydetään valitsemaan kolme luonteenpiirrettä, jotka kuvaavat parhaiten itseä ja kolme sellaista piirrettä, joita toivoo toiselta. Valittavina ovat iloisuus, kärsimättömyys, puheliaisuus, ujous, suorapuheisuus, rauhallisuus, piikikkyys, uteliaisuus, nenäkkyys ja älykkyys.
Nyt kun noita luonteenpiirteitä katsoo luettelona, hymyilyttää ihan ääneen. Millaisen kuvan nuo piirteet voivat antaa ihmisestä? Mitä ne minusta kertovat? Let us see...

Kiltti? Voisin väittää olevani kiltti, mutta en liian kiltti. Ehkä olen kiltti tarvittaessa ja tavallista kiltimpi omaa etuani tavoitellessa? Hetken sanaa maisteltuani yritän muodostaa kuvan vitosella kiltistä miehestä.. enkä ole ihan tyytyväinen lopputulokseen. Jos kiltin vastakohta on tuhma, niin *hmmm* voisi olla hyvä, että henkilöstä löytyy molemmat puolet tasapainossa.

Herkkä? Jos herkkyyttä mitataan häissä tai hautajaisissa itkemisellä, myötähäpeän tuntemisella tai luonnon taideteoksista nauttimisella, niin tunnustan olevani herkkä. Sentimentaalinen en kuitenkaan ole. En heittäydy hysteeriseksi oikeastaan missään tilanteessa. Veri ja suolenpätkät eivät kiehdo (ihmisen sisälmyksiin en ole vielä tutustunut, mutta eläinten anatomia on sitäkin tutumpaa), mutta uskon selviäväni tiukastakin paikasta.
En halua olla miestä "kovempi", mutta (ellei ihan ääripäähän mennä) mieluummin mies, joka joskus itkee, kuin tyyppi joka ei kykene tuntemaan mitään.

Ulospäinsuuntautunut? Noin 8 h vuorokaudessa olen ekstrovertti, mutta sen jälkeen on kiva viettää aikaa enemmän hissukseen. Kun töissä tapaa ihmisiä ja puhuu sekä puhelimessa että face-to-face, on vapaa-aikana hyvä saada olla hiljaakin. Miehen pitää olla sopivasti siltä väliltä ja mielellään useimmiten samaan aikaan.

Energinen? Ruokittuna, kyllä :). Luulen olevani keskivertoenerginen, eli normaali, tavis. Välillä saan inspiraation ja silloin pistän tuulemaan. Joskus sitä inspiraatiota joutuu hakemaan tovin, että saa edes roskiksen vietyä pihalle.
Joku voisi tulla tasoittamaan nuo välit (ja viemään sen roskiksen). En jaksaisi elämää ikiliikkujan kanssa, eli mieluummin ehkä rauhallisempaa sorttia, kiitos.

Kriittinen? Pakko myöntää olevani. En ole vielä huomannut, että kriittisyydestä olisi ollut mitään haittaa, kunhan se ei ole yhtäaikaisesti negatiivista, ulkoa tulevaa ja minuun kohdistuvaa. Itsekritiikki on välillä aavistuksen liiallista, mutta toisaalta joissain tilanteissa voisin tarkastella tekemisiäni hieman tarkemmin.
Koska itse olen aika kriittinen, en odota samaa mieheltä. Mikä olisikaan kamalampaa, kuin kaksi kriittistä persoonaa päättämässä jostain asiasta.. Huh!

Huomaavainen? Erittäin. Ja odotan sitä myös vastapuolelta. Huomaavaisuus on opittavissa oleva piirre ja ellei kansalainen ole aikuisikään mennessä viitsinyt nähdä vaivaa opetella huomaavaisuuden alkeita, niin I'll pass.

Entäs sitten ne kolme asiaa? Karsitaan ensin pois piirteet, joita en itsessäni ollenkaan tunnista tai jotka eivät ainakaan ole vahvoja, eli pois minusta kärsimättömyys, ujous, piikikkyys ja nenäkkyys. Jäljelle jää kuusi, eli iloisuus, puheliaisuus, suorapuheisuus, rauhallisuus, uteliaisuus ja älykkyys. Jos noista täytyy valita kolme kuvaamaan omaa persoonaani, niin vahvimmat ovat iloisuus, suorapuheisuus ja älykkyys.

Mieskään ei saa olla kärsimätön (minua voi joutua joskus odottamaan), ujo (saatan tehdä aloitteen, mutta sitten pallo on heitetty - vai miten se menikään?), piikikäs (haluaako joku piikikkään kumppanin?) tai liian nenäkäs (minutkin voi saada raivon partaalle).
Miehen tulee olla
- sen verran älykäs, ettei kaikkea tarvitse vääntää rautalangasta
- suorapuheinen, mutta samalla sanojaan harkitseva
- puhelias ja hyvä kuuntelemaan
- jotakuinkin iloinen ja huumorintajuinenkin
- utelias ja uusista asioista sopivasti innostuva sekä
- rauhallinen (jos ääripäänä on "aadeehoodee")

Siinäkö se sitten on, unelmaluonne? Tuskin. Ihan hyvä alku profiilille, mutta ei noilla kovin pitkälle pötkitä. Pakoonkaan =)

Ulkona paistaa pääsiäisaurinko.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:03

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus