Me ollaan just täydelliset.

  • CatchMe

Joskus täällä bittivirrassa törmää virtuaali-ihmiseen, joka jostain syystä vaikuttaa kaikinpuolin täydelliseltä - omaan palapeliin sopivalta: ei parisuhdetta, ei pieniä tenavia tarraamassa lahkeeseen, työ sopivasti joustava, profiili oikein helposti katseltava, älykäs keskustelija, kutkuttavalla tavalla kieroutuneella huumorintajulla varustettu, riittävän itsevarma, sosiaalisesti taitava, liikkuva ja itsestään huolehtiva..

Netissä vaihdetaan ajatus ja toinenkin. Ja puhelinnumerot. Keskustelu sujuu vaivattomasti ja puhelut venyvät tuntien mittaisiksi - on niin vaikea lopettaa, kun haluaisi jakaa vielä vähän enemmän. Oppia tuntemaan. Tekstiviestejä, kuvia. Kauniita ajatuksia ja sanoja molemmin puolin.

Tapaaminen nousee esille ehkä jo ensimmäisen, viimeistäään toisen tai kolmannen puhelinkeskustelun aikana. Mitä enemmän etäisyyttä on, sitä enemmän tapaaminen vaatii: työssäkäyvien aikuisten aikataulujen yhteensovittaminen, matkustamiseen liittyvät seikat, mahdollinen majoittuminen.. Käytännön järjestelyistä sopiminen ja itse tapaamisen suunnitteleminen on kivaa. Missä nähdään (tuutsä vai tuunksmä vai mennäänks)? Millä tapaa (pikaiset kahvit vai pari yötä hotellissa)? Mitä tehdään (juodaan terassisidukat ja jutellaan / pakataan piknik-kori ja mennään kalliolle paistattelemaan päivää / fillaroidaan iho ilosta hikiseksi..)?
Yhteisen sävelen löytyminen ensitapaamista suunnitellessa tuntuu mukavalta, turvalliselta. Silti on kiva, että jotain jää salaisuuden verhon taa piiloon ("Kerman kanssa vai ilman?" "Täh?" "Siis se KAHVI!" *naurua*).

Odottaminen on ihanaa. Valmistautuminen kaikkine taikoineen; sääret sileiksi, iho pehmeäksi, ripsiin kestoväri, kampaus kuntoon, vaatteet.. Vaikka nelikymppisenä haluaa rentoutua ja olla ihan vaan se oma itsensä, on ensitapaaminen aina ainutkertainen tilaisuus. Kuin työhaastattelu. Vaikka soitettujen ja vastaaontettujen puheluiden laskurit olisivat pyörähtäneet jo pariin kertaan ympäri ja kuvia lähetelty puolin ja toisin, on live aina live. Jännittää ihan helvetisti. Viimeiset minuutit ennen ensimmäistä katsekontaktia ovat raastavat ja vielä 17. kerran tarkistat ettei hampaiden välissä ole pinaattia (vaikka olet syönyt sitä viimeksi ala-asteella) tai että valkoinen t-paita on säilynyt tahrattomana (olisi pitänyt valita jotain tummaa ja huoletonta!).

Sitten avaat silmäsi ja siinä se ihminen on. Totuuden hetki (jälleen yhdet elämäsi tärkeimmät sekunnit). Katse (salamannopea analyysi, jonka aikana ruksaat alitajuntasi laatimasta listasta täsmäävät kohdat ja lasket pisteet) ja kosketus (halaanko vai suukotanko - entä jos teen jotain väärin?).

Odottaminen voi olla myös piinaa. Mitä pitempään joutuu odottamaan, sitä helpommin eteen tulee myös epäröinnin hetkiä. Entä jos en kelpaakaan? Jos toisella on ihan väärä kuva minusta? Entä jos se toinen onkin jotain ihan muuta kuin mitä itse olen kuvitellut? Entä jos ihastun (saati rakastun - niinkin voi kuulemma käydä) ja sitten jälleen kerran poltan sormeni (tsot-tsot.. tulella ei saa leikkiä)? Entä jos. Entä jos lopettaisin epäröinnin ja odottaisin tapaamista yhtä riemumielin kuin 35 v. sitten Joulupukkia. Miestä, joka ei koskaan pettänyt; tuli aina ajallaan ja palkitsi odottamisen avokätisesti. Sylissä sai istua just niin kauan kuin halusi ja korvaan kuiskata asioita, joita ei muille kerrottu.

Virtuaalimaailmassa me ollaan just täydelliset ja jos me tapaamisenkin jälkeen tunnetaan samoin ja yhdessä niin sovitaan, me voidaan olla sitä myös IRL. Mutta niin käy vain kerran.

Kirjoitettaessa soi Procol Harum - A whiter shade of pale

5 kommenttia

avatar

17.7.2007 13:44

Käykö? Käykö kaikille niin edes sen kerran?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

17.7.2007 14:08

avatar -- Uskon niin. Haluan uskoa. Itseasiassa olen vakuuttunut siitä, että jos toinen kolahtaa (ainakin itse tarvitsen sen tainnuttavan haloniskun takaraivoon) ja molemmat tuntevat sielujen sympatiaa ja aitoa halua olla me, niin tulevaisuus on pitkälti sopimuskysymys.

Voi kuulostaa tyhmältä, mutta näin sen tänään ajattelen. Ehkä huomenna ei kannata edes kysyä?

Edit: Sun kysymys.. Uskon myös siihen. Muuten en jaksaisi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nainen75

17.7.2007 20:27

Pikkasenko pää täällä nyökytteli tät tekstiä lukiessa - kyllä, kyllä, kyllä, kyllä... Aivan niin ja aivan näin. (

Allekirjuuttaneelle on käynyt myös siten, että sitä on virtuaalimaailmassa ollut ihan täpitäpitäpinöissään ja melkein jo kirkkonkin kuvitellut varaavan (vaikka minähän en enää koskaan mene naimisiin, enkä koskaan sano en koskaan) ja sitten -
livelähetykseen tuleekin särö. Ei vaan toimi. Vastaanottimessa ei värähdä, vaikka henkisellä tasolla on bittiavaruudessa nii i monta kertaa jo sielunmaisemaa silitelty...

-

32-vuoden aikana on kerran kolahtanu nii, että jalat meni alta ja tyttöä vietiin. Kymmenen vuotta se kolahdus kantoi, vaan kliseisesti kasvettiin eri suuntiin. Mutta hemmetti kyllä minä uskon, että jossain on vieläkin se joku, joka vetää semmoset patarummut kohdatessa pärisemään, jotta niitä kuunnellessa meneekin sitten jo loppuelämä.
Sitä en tiiä kohtaanko Sen "rumpalin" täällä vai kassajonossa, mutta jossain on ihan varmasti joku ihan vaan minua varten =) Luotto on kova!

Ja mitä tuohon elämäni ensimäiseen kovanluokan kolahdukseeni tulee niin oli muuten "työtapaturma"... että muutamia netti"deittejä" tavattuani olen kohdannut "vaan" hyviä tyyppejä, mutta en sitä "rumpalia", mutta KAIKKI on ihan varmasti mahollista - niin täällä, kuin tuolla ulkona.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

17.7.2007 21:49

nainen75 -- Kiitos. Kyllä se Rumpali siellä jossain on. Ja ihan samaa voin sanoa omista netti- ja IRL-deiteistäni; kivoja kaikki, mutta se ultimatehypersuper-BCWW jäi uupumaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus