VP 1/4 puuhasteluja ja "kummipojalle" kiitos

  • CatchMe

AS. Kun pitää itsensä liikkeessä, kuluu aika kuin huomaamatta..

Heräsin ensimmäisen kerran puhelimeen, mutta en viitsinyt vastata. Toisella heräämisellä kampesin itseni ylös ja rakentelin suunnitelmaa vapaapäivän ratoksi: pyykkien viikkaus kaappiin, ystävän kanssa kaupassa käynti (palautuspullohelvetin hävitys), karjalanpiirakkaharjoitukset, imurointi (ruisjauhot keittiöstä, liinavaatekaapista, näppikseltä, vessan peilistä..), tiski..

Kaikki muu menee normipäivän nimiin paitsi ne karjalanpiirakat, joiden väsäämisestä painostuskrediitit avatarelle, jonka kanssa käyty perinneruokakeskustelu johti itseni ylittämiseen :D. Pinnistelin muistiani ja kai joskus yläasteella olen viimeksi niitä köksän tunnilla tehnyt.

Karjalanpiirakoiden ohje on helppo (muistan sen muuten ulkoa):

puuro
5 dl vettä
2,5 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa

Keitä puuro ohjeen mukaan ja tee samalla taikina sekoittamalla

2 dl kylmää vettä
3/4 tl suolaa
5,5 dl ruisjauhoja (ne menee kyllä kaikki, vaikkei heti uskois!)

Jäähdytä puuro ja tee taikinast pötkö, jonka jaat 30 yhtä suureen osaan (tein 28.. ei saa kysyä miks :D). Pyörittele taikinaosiot palloiksi ja litistä (en viittiny litistää), peitä muovilla kosteuden säilyttämiseksi ja heittele väliin vähän ruisjauhoo etteivät tartu kiinni toisiinsa (mulla ne pallot oli kulhossa kannen alla ja ihan terveinä säilyivät).

Kauli lituskat (pallot) 12-13 cm pyöreiksi levyiksi. Tässä kohtaa poikkesin jälleen reitiltä. Mullon vähän sellanen "isompi on parempi" meiniki hommissa, joten ne lätyt venyi varmaan 16 senttisiks :D Taikinalevyt ladotaan päällekkäin (jauhoja väliin) muovin alle odottamaan täyttämistä. Kun kaikki on kaulittu, alkaa täyttäminen ja rypytys. Kovin korkeita harjanteita kannattaa vältää ja pil.. piirakoiden päät kannattaa pyöristää kuivumisen/kärähtämisen estämiseksi.

Paistele 275 asteessa keskitasolla n. 15 min, eli kun ovat kauniin ruskeita. Uita leivonnaiset voi-vesiseoksessa tai maidossa ja laita liinan alle vetäytymään hetkeksi. NÄPIT IRTI VIELÄ!!

Paistelin koe-erän ja pari söin jo ja hyviä oli. Ajattelin antaa lopuille uunia huomenna.

Perinneruoka-asioita viime aikoina pohtiessa tuli mieleen, että omalla kohdalla alkaa olla eksoottisempaa pyöräyttää lihapullat ja perunamuusi kuin tehdä sushia tai kanaa tikka masala (ei, aakoo - nyt ei puhuta sun kulmilla kasvatetuista tipuista, vaan currystä!). Kauppareissulla juteltiin ystävän kanssa kulttuurimuutoksesta ja päätettiin yhdessä tuumin nousta vastarintaan. Molempien kodeissa kypsyy viikonloppuna karjalanpaisti (yli nelikymppinen naisystäväni ei muuten edes tiennyt mitä siihen laitetaan!).

PS. Ostin kolme itselleni uutta punkkua. Harakan lempparipinotagen, eli etelä-afrikkalaisen Cafe Culturen, chileläisen carmenere-rypäleestä valmistetun Undurragan ja espanjalaisen Durius tempranillon.

Kirjoitettaessa soi Rasmus - Man in the Street

4 kommenttia

CatchMe

17.10.2008 08:56

Mä sain kyl "kummipojan" puheista ihan sellasen käsityksen, että se on tehny niitä ittekki.. täytyypä kysyä kenen ripsipiiras sillon ollu mallina :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

irga

17.10.2008 20:18

Hyviä viinejä! Tuo CC on monen (punkkua yleensä juomattoman) kaverini suosikki. Itse pidän tuosta Undurragasta enemmän.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CatchMe

21.10.2008 11:54

Undurraga maistui ensin liian jyrkälle, mutta kun viini oli saanut vähän tuulettua, löytyi siitä ihan mukavasti täyteläisyyttä ja marjaisia makuja.

Durius oli (kenties hapokkuutensa vuoksi) hienoinen pettymys tempranilloksi - espanjalaisuus tuli kyllä "selväksi" :D

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus