Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2009.
Seuraava

junailua, höyryveturijunailua  1

Junassa taas. Mukana kengät kaverille. Sovin tapaamisia ja kosmetologiajan (toinen aika eläessäni). Yksi kaveri pitäisi ehtiä nähdä ennen kuin hän muuttaa taas ulkomaille töihin. Ehkä siellä ehtisi tällä kertaa sitten käydä kylässäkin.

Huomenna sitten junaillaan höyryveturilla Porvooseen! Jännittävää, en ole koskaan ennen matkustanut höyryveturilla. Syömään mennään etanaravintolaan ja takaisin tullaan M/s J. L. Runebergillä. Illalla on vielä luvassa jatkoa: rapukekkerit ameriikan ihmevieraillemme.

Maisemat olivat kauniita, johtuneeko kesästä ken ties. Nyt jo pimeni. Vaikea taas tottua näihin pimeneviin iltoihin. Niin on Lappi syvässä minussa, että alle viikko siellä ja olen taas tottunut valkoisiin öihin.


kuumaa, mansikkaa  1

Työhuoneelle läkähtyy, tukehtuu. Onneksi voin tehdä töitä ulkonakin, puistossa, rannalla tai terassilla vaikka, jos niikseen on.

- Yksi ja sama -

Aamupalaksi suklaapehmis ja välipalaksi mansikkasorbetti. Päivälliseksi mansikkaöverit. Iltapalaksi hieman olutta ja skumppaa.

Ostin viisi kiloa mansikoita, Sonataa. Ei ihan niin hyviä kuin ennen reissua ostetut. Ne olivat parhaita mansikoita ikinä! Vaan eipä nämäkään huonoja olleet, vain yksi piti heittää pois. Litra mustaherukoita maistiaisiksi. Niitä voisi ostaa vielä lisää pakkaseen.






the beach  1

Se ukkosen jyly oli jotakin mitä en ole ennen kokenut. Aivan mielettömän mahtavaa kuunneltavaa - tässä tapauksessa ylisanoja, eikä hehkutusta voi olla liikaa. Aurinko paistoi ja kaukana taivaan rannassa näkyi salamoiden välke jyrinän saattelemana. Oli lämmin, muttei liian tukahduttava. Se tuntui lomalta.

Vanhemmat tarkkailivat jälkikasvunsa merileikkejä kiikareilla. Ympärillä juotiin termospulloista kahvia ja syötiin kylmälaukuista eväitä. Niin mekin. Rentouduttiin. Siellä mieli ja keho lepäsi, eikä ollut kiire mihinkään. Hiekka oli hienoakin hienompaa ja lämmitti varpaita.

***

Viikon kuvaussaldoksi kertyi yli tuhat kuvaa. Ja näin enemmän lintuja kuin koskaan ennen.


Elämänohjeita ja loman jälkifiiliksiä  1

"Saa luovuttaa, mutta ei kannata." - pikkutyttö

"Tärkeintä ei ole voittaa. Tärkeintä on kehittyä."

***

Mitä lomalta jäi käteen - ei se mennyt käteen.

Hirvenkäristystä, uusia perunoita ja metsäsienisalaattia.

Poropateeta. Hilloja eli lakkoja eli suomuuraimia. Tilaviinejä. Mummin tekemää hilloa ja etikkasieniä.

Perhosia ja perhosten levitystä - uusia lahjakkuusaloja. Ihana, upea hiekkaranta, jonne aivan varmasti palaan. Mökkeilyä, tulilla istumista, makkaranpaistoa, aamusaunomista.

It was a good holiday - it sure sounds like it.


Seuraava