Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2010.
Seuraava

lukumagiaa  1

jotenkin pidän tietyistä luvuista. niihin liittyy jonkinlaista magiaa. vähän niin kuin taikauskoa, mutta ei kuitenkaan ihan niin voimakasta. jonkinlaisia hyviä enteitä ja fiiliksiä. ne vain jotenkin tuntuvat paremmilta, tasapainoisemmilta. ehkä niissä on jotakin symbolista ja jotakin harmonista. lukujen harmoniaa.

esimerkiksi:
9.9.2009
2010

lotossakin täytän usein saman rivin ja käytän samoja lukuja. enkä varmaankaan ole ainoa.


paratiisisaari  1

Juuri kun mainitsin matkustelusta, melkein jo luopuneena ajatuksesta matkustaa, eteen sattui halpa äkkilähtö. Vaikka eihän kahden viikon reissu toiselle puolelle maapalloa koskaan halpa ole, mutta suhteessa halpa. Ja ei se oikeastaan eteen vain sattunut, olihan siitä puhuttu ja sitä katseltukin jo useampaan otteeseen. Kerran jo tositarkoituksella, mutta se matka livahti ohi suun ja jäi harmittamaan. Niin, tarkoituksellahan minä napsuttelin taas tapani mukaan ja otin asioista selvää.

Hassua, etteivät jotkut - yllättävän monet itse asiassa - tiedä, missä Dominikaaninen tasavalta sijaitsee. Jotkut eivät edes tienneet sen nimisen maan olemassaolosta. Hämmästyttävää. Hämmästyn aina huomatessani, kuinka paljon tiedänkään asioita, mitä muut eivät välttämättä tiedä ollenkaan. Pidän itsestäänselvyytenä, että kaikkihan nämä asiat tietävät, antamatta arvoa omalle pohjattomalle tiedonjanolleni. Taas kerran opin, että minä tiedän asioita, jotka eivät olekaan ihan jokatytön ja pojan perussivistykseen kuuluvia.

Olisihan tuon matkarahan voinut säästääkin. Juuri, kun oli saanut talouden joten kuten balanssiin. Mutta kerrankos sitä eletään, joten miksi ei eläisi täysillä ja siitä nauttien, vailla turhia huolia.

Edessä kaksi viikkoa paratiisisaarella. Sellainen se kuulemma on.



HUV2010  1

Ajelu toiseen kotiin uudeksi vuodeksi. Ruokalistalla perinteiset nakit ja perunasalaatit sekä mäti. Jälkiruokana glögipäärynöitä. Sirius-raketin tuunaus oli hauskempaa kuin itse poksautus, joka suoritettiin talvisodan hengessä lumessa ja pakkasessa tarpoen viiden tuuman saappaissa (ja uudessa mekossa) varpaat jäädyttäen. Kotibileissä terästetty kahvi lämmitti, skumpan ohella.

***

Uusi tuttavuus:
***** Cava Soler-Jové Brut Reserva 7,99 €

Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen mausteinen, mineraalinen

Vanha kunnon:
***** Ballet Brut Carte Noire 7,48 €

Erittäin kuiva, keskihapokas, hennon hedelmäinen, kevyen omenainen

***

Vuosi vaihtui pakkasen purressa kauniissa peltomaisemissa rauhallisesti, kuin ohimennen ja hassutellen.

Ja tästä tulee paras vuosi ikinä! 2010. Siinä on jotakin maagista. Taianomaista väreilyä.


Seuraava