Puheenvuoro

  • hokkupii

Taas aikainen herätys. Minä yökyöpeli aamuvirkkuna. Kyllä kannatti!

***

"Ne ihmiset, jotka todistavat kiusaamista tai väkivaltaa eivätkä tee mitään, ovat osasyyllisiä koko murhenäytelmään." - Ilmar Raag

http://www.yle.fi/uutiset/kulttuuri/oikea/id102531.html

Paljon hyviä puheenvuoroja on nyt käytetty Jokelan ja Kauhajoen jälkeen. Mutta opimmeko me niistä? Muuttuuko yhteiskunta ja sen arvot? Pysyykö kaikki samanlaisena huolimatta kauniista puheista? Koululuokat ovat ylisuuria, vaatimukset tehokkuudesta ja tulosvastuullisuudesta ovat arkea jo alakoulussa, mielenterveystyö on retuperällä jne. Kun kaiken loppujen lopuksi määrittää raha. Raha, ei hyvinvointi. Raha, ei ennaltaehkäisy. Lyhytnäköinen voitontavoittelu saa aikaan kaiken tämän, Jokelat ja Kauhajoet. Kapitalismi. Se on nykyihmisen sisäistämä ideologia ja arvomaailma, jossa ainoa arvo on raha. Se on (lyhytnäköistä) voitontavoittelua, jossa toissijaisia ovat niin toiset ihmiset ja kuin koko maapallon hyvinvointi ja tulevaisuus. Kapitalistinen kilpailuyhteiskunta ei ole hyvinvointiyhteiskunta vaan pahoinvointiyhteiskunta, joka Suomestakin on tullut. Vastuuta vieritetään milloin opettajille, milloin vanhemmille, milloin liian lepsulle aselaille. Kaikki vain toissijaisia keinoja, jotka hoitavat oireita, mutta eivät itse tautia. Samaan aikaan media tekee tappajista kuolemattomia hirviösankareita ja luo pohjan seuraajille, seuraaville tappajille. Hyviä puheenvuoroja kaikesta tästä on käytetty, mutta muuttuuko mikään?

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:55

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus