"... I feel so stupid, so foolish..."

  • CherryLipss

Jazmine Sullivan - Holding you down taustalla ja olo kuin moukaroidulla lihanpalasella.

Menin sitten mokaamaan käytännön tentin. Vuoden emämunaus. Reputus niin, että oikein tuntuu.

Ketä tällä kertaa syyttäisi? Vuorovesiä?.. Sitä, että jouduin odottelemaan niin kuan ja paniikki kasvoi? Tenttipariani, jonka ensimmäisen suorituksen (Lue sähläämisen. Luoja sitä kaularangan kanssa sähläämistä!!) jälkeen nappasin itselleni valtavan epävarmuuden/tutinan ja höpöttämisen jalon lahjan. Tai tietystihän oli perjantai 13. päivä! HA! Siinä se syy oli!!

Jospa vaikka tällä kertaa katsoisin peiliin ja ihan rauhassa osottaisin itseäni.

*mulkaisee peiliin ja läpsii itseään kasvoille, sekä huutaa itsellensä*

1. Cuneiformet EIVÄT ole osa ylä- tai alanilkkaniveltä! joten älä niihin näytä tekniikoita, kun niitä ei pyydetty..
2.Näytä vain tekniikat joita on opetettu. (Eli ei Lumballrollia lyhyellä vipuvarrella, jonka Belgialaiset opettivat vaan se pitkän vipuvarren barbaarinen versio..)
3. Ja saa se helvetin manipulaatio läpi jos indikaatiokin löytyy!

Varsinainen maanrakoon lyöminen. Kirsikka stressivuoren päälle, joka purkautui sitten varsin emotionaalisesti. (Muuten ihan uutta tälle tytölle. Koulussa pisaroiden vääntäminen. Ei luoja... Ainakin voi tuon reaktion, nestekierron ongelmien-> Pohkeet ja jumalattoman suussa olevan aftan perusteella sanoa olevansa ressaantunut. HA!)

Aurinkolasit silmillä duuniin mentäessä olivat välttämättömät. Sarvi otsassa ulottui myymälän toisen puoleen.

Lopulta iltaa kohden alkoi olo paranemaan. Suomi - Venäjä matsihan oli odottamisen arvoinen ja pilke silmäkulmassa nousi taas pinnalle illan viimeisten asiakkaiden joukossa ilmestyneen kundin muodossa.

Sitten matsia katsomaan vanhempien kantikseen.

Aivan mahtavaa kun minä siinä olin vain pokkana "Kyl tää tästä, ei tunnu missään". Äiti skoolasi tyytyväisesti hymyillen asenteelleni. Isihän nappasi vain kainaloon ja useamma kerran illan aikana muistutti, ettei aina kaikki mene nappiin. Ratkaisu piilee siinä minkä asenteen vastainkäymisiä kohtaan ottaa.

Legendaarinen finaali katsottavana sunnuntaina, miljoona tehtävää kouluun, monta tenttiä, töitä, lisää tehtäviä ja lisää paniikkia...

Voi luoja.

Tuntuu vain pahalta, kun ei käytännön tentistä päässyt läpi kerralla (Mutta parempi niin, sillä alle 3 arvosanaa en hyväksy.), kun muutenkin tentit yleisesti ottan tuntuvat välillä tappelulta ja kirjallisten töiden tuottaminen.... *Huokaus* Lisää siihen eri aallonpituuksilla liikkuminen osan opiskelijaporukan kanssa.

Sitä välillä kyseenalaistaa onko hyvä yhtään missään mitä tekee. On hyvä tiedostaa heikkoutensa ja vahvuutensa, mutta tällä hetkellä tuntuu vahvuuksienkin olevan välillä kadoksissa.

No se ainakin olen varma, että olen hyvä suustani, omatoiminen, kaavoihin kangistumaton ja käsiini/palpaatiooni luotan kuin vuoreen, ....vaikka tällä hetkellä tunnenkin itseni yksinkertaiseksi ja tyhmäksi.

Nöyryyttäminen ja maanrakoon ajaminen kuuluvat ammattilaiseksi kasvuun. Kovassa paineessa ne timantitkin hiotaan. Tätä menoa olen vain turhankin "paineistettu" timantti ja lentelen vieläkin korkeammalla.

Mutta mitä ei tekisi unelmansa eteen?

Duuniin vamos! Ja illalla sitten johonkin ymmärtävään ja hauskan ihanaan seuraan, dansaamaan/muuta mukavaa. ..

6 kommenttia

MAgrippa

14.5.2011 16:10

Jo ollessani kahdeksanvuotias, äitini opetti minulle selkärangan osat: Cervicales, Thoracales, Lumbales, Sacrales, Coccocea. :-D

Eikös sacrales ole ne yhteenkasvaneet, ja lumbales tuo yleinen harminpaikka, joka on niin helppo rikkoa väärällä nostotekniikalla.

Kerropas meille miten tehdään se Lumbal roll, barbaarisesti ja ilman!

Niin, ja uskaltaisitko koettaa auttaa meitä?
http://www.city.fi/yhteisot/blogit/jasave/117153/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

licence27

14.5.2011 22:49

Kirjasta, muistista, ulkomuistista - selkäytimestä. Siis jos osaaminen ei ole vielä selkäytimessä niin muistihan ei ole erehtymätön.

Ei se päivä, eikä viikonpäivä mitään. Lisää vaan harjoitusta ja vastataan/toimitaan sen mukaan mitä kysytään. Toki kysymyksenkin voi ymmärtää tai muistaa väärin.

Itsekin taitoajokisassa vedin ekan puolikkaan hyvin ja sit rupesin arpomaan mitä piti tehdä seuraavaksi. Kyl se loppuun meni, mutta aikaa ja virhepisteitä tuli.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CherryLipss

15.5.2011 16:20

Lumbal roll on kirjaimellisesti nimen mukaisesti suoritettava toimenpide kyljellä makaavalle potilaalle. Asetellaan ensin ranka neutraaliin asentoon ja omalla lantiolla käsillä tekee pieni säätöjä (Rotaatio, sivitaivutus, ext/flx) ja katsoo, että tietyn segmentin BIND-paikka löydetään, jossa tarvittava napsahdus suoritetaan. Hyvä on ottaa lisäelementtinä mm. hengitys ja kompressiokin omista käsistä ja kropasta.

Barbaari versio tapahtuu suuremmalla vipuvarrella ja pääsiallinen elementti on rotaatio. Imagine rolling and squeesing a towel...

Tämä sivistyneiden ihmisten versio onkin monimutkaisempi ja tarvittavat elementit suoritetaan hionovaraisilla kehon liikkeillä. Tämä vaatii rutkasti palpaatiota. Millimetrien sadasosilla on väliä!

Minähän en käsiäni prolapsiin lähde vielä tunkemaan. Ja prolapsista seuraava kipuilu ja jumitushan on sitten kehon omaa suojaa, joka on myös välttämätön.

Hoitaahan näitä voi mutta mielellään 6kk jälkeen kun hermokudos voi ehkä hieman paremmin ja parempi vain, ettei säteily/puutumis tai ratsupaikka oireita olisi lainkaan. Tähän lisätään sitten tarvittavat ohjeistukset tulevaisuuden suhteen. Eli onko lihastasapaino/itsensä kannattelu ihan ok ja mistä voisi saada tarvittavan tuen? Toimintahan vaikuttaa rakenteeseen, joten on oltava syy siihen miksi välilevy päätti sitten puhjeta kunnolla. Omaa kokemusta löytyy vaikka niska onkin kyseessä. Nimimerkki "niska on koko kroppani iskunvaimennin ja omaan btw varsin liikkuvan sidekudoksen."

Jep. Harjoitusta ja turha panikointi muualle. Lisäksi jos saisin aivotoimintani hidastumaan ja itseni keskittymään kunnolla....

Salaiset aseeni seuraavaan tenttiin: Satiiniset bokserit päälle (Iho tuntemus itselle!), joku biisi soimaan päähän, fokusointi palpaatioon ja kielen vaihto englantiin, jolloin joutuu keskittymään siihen mitä sanoo sen sijaan, että oksennan kaiken tiedon epäselvänä mössönä pihalle.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MAgrippa

15.5.2011 16:37

Joo alkaa selvitä.
Mistä tulee napsahdus, jonka olet aiemminkin maininnut? (Jonkun thorax-alueella muistaakseni.)

Jotkut naksuttelevat sorminiveliään, mutta nivelpussinivel on varmaan niin eri rakenteinen että en voi vetää mitään analogiaa niiden välille.

Sorminivelnaksahduskin haiskahtaa ei-ortopedin mielessäni epäilyttävältä, mutta tiedän että se kuulunee johonkin thaihieronnan muotoon. Ei kai se sitten niin vaarallinen ole, vai johtaisiko ajan mittaan yliojennukseen.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CherryLipss

16.5.2011 11:17

Tälle maagiselle napsahdukselle on monta teoriaa. Itseasiassa nivelissä tapahtuu liikettä ja joskus ne "siirtyvät" samankaltaisesti kuin "napsumisessakin" ilman napsahdusta. Luiset pinnat valitettavan harvoin ottavat kontaktia toisiinsa. (Rusto, synovia jne..)

Mutta ilmeisesti yksi teoria kuvaa aineen olomuodon muuttuvan nivelen sisällä kaasumaiseksi nopeasti suoritettavassa tempauksessa.( Ei siis koko nivelen sisusta...). Siitä johtuu se pieni maaginen napsuminen.

Analogiaa ei tosiaan voi eri nivelpussien rakenteelle vetää. Itse olen huomannut jokaisen nivelen päästävän hiukan erillaista ääntä. Mutta napsuminen on mahdollinen kaikkialla.

Itse en näe mitään järkeä ylenpalttisessa napsumisessa. Kysehän on nopeasti tapahtuvasta liikkeestä ja nivel kuormittuu sille epäominaisille voimille (nopea, pieni, voimakas isku) ja jo fysiikkaankin/maalaisjärkeen turvautuen voimakas voima jossain aiheuttaa enemmin tai myöhemmin kudoksillekkin muutosta?

Välttämättä ei aina johda nk. yliojennukseen, mutta esim. lisää liikettä entisestään ja altistuttaa toistuvalle napsumis ominaisuudelle? Kudoksien mikrovaurioita? Lisäkasvua/kulumista rustojen pinnoille, vetoja ligamentteihin?...

Kaikkea sopivissa määrin ja balanssi säilyy.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus