Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2007.

Keep ur hands off my girl  1

Ja ennen kuin luulette, että kyse on suuresta ihmissuhdekriisistä, kuuntelen vain Good Charlotten biisiä Keep ur hands off my girl. Ja mullahan on tunnetusti ongelmia keksiä otsikkoa. Eli siksi. (kukaanhan ei muutenkaan uskaltaisi kuvitellakaan koskevansa MUN naiseen. hyökkäisin heti luolastani nuija kädestä. urgh.)

Olen pakkaillut. Siis ensin purkanut. Ja taas pakannut. Huomenna suuntaan kaupunkiin vanhoja kavereita katsomaan. Ja sitten lauantaina jälleen Dubliniin lähtö. Töitä tai asuntoahan EI ole. Kuka niitä tarvii. Rock'n'roll and anarchy.

En muuten tiedä tuleeko minusta koskaan äitiä. Olen aina suhtautunut lapsiin epäluuloisesti. Kuin vihollisiin, joista en tiedä miten heitä vastaan voi puolustautua. En osaa niille puhua. En tiedä mitä niiden kanssa tehdään. Eikä tämä näytä iän myötä paranevan. Olen ollut jo hedelmällisessä iässä noin 15 vuotta.


(ei jaks keksiä 3. otsikkoa tänään)  1

Olen todellakin palannut rytinällä. En näköjään keksi täällä muutakaan tekemistä kuin kirjoittaa blogia.

Nyt iski nimittäin ahistus. Tunnetusti vihaan laukkujen purkamista. Pakkaamista vihaan huomattavasti vähemmän. Elämäntyylilläni nämä kaksi asiaa ovat kuitenkin hyvin usein päiväjärjestyksessäni. Ja mikä ärsyttävintä, laukku on purettava ennen kuin sen voi pakata uudestaan. Ja pakattava taas on. Joten yritin ryhtyä tähän haasteeseen tänään, 2 päivää saapumiseni jälkeen. Koska viimeistään ylihuomenna pitää taas pakata. Huoh. Ja siis tämä ahistuksen perimmäinen olemus nyt johtuu siitä seikasta, että laukkua purkaessani jouduin jälleen miettimään, mitä teen näillä söpöillä koriste-esineillä, joita mukaan tarttui mm. Marokosta. Jätänkö tänne vanhempien luo, jossa voin niitä ihailla aina pari kertaa vuodessa täällä käydessäni? Vai yritänkö tunkea ne muutenkin liikalihavaan matkalaukkuuni kohti Dublinia ja epävarmaa tulevaisuutta? Ei siinäkään nimittäin taas varmasti kauaa mene, ennen kuin laukkua pakkaillaan Dublinin päässä matkalla jonnekin muualle ja taas mietitään, mihin hemmettiin tällaiset turhanpäiväisyydet saa tungettua ja miksi kannoinkaan ne tänne muutamaksi kuukaudeksi ja mikä onkaan elämän tarkoitus.

Huoh.

Kuitenkin mun elämä on noin materialistiselta kannalta melko askeettista. Enhän omista sellaisia asioita kuten esimerkiksi huonekaluja, astioita, telkkaria tai muuta sellaista. Mutta jotenkin kuitenkin tuntuu, että minne ikinä hattunsa laskee ja missä onkaan koti, sinne haluais laittaa jotain omaa. Jotain muistoja sieltä sun täältä. Ja aina tulee ostettua jotain tällaisia pieniä kivoja hyödyttömiä matkamuistoja. Joista ei tiiä mihin ne laittaa.

Sellaistakin sitä miettii, että mitä jos olis oma koti. Ei nyt välttämättä mikään itserakennettu omakotitalo puutarhoineen, mutta joku suhteellisen pysyvä asuinpaikka. Ja olis vaikka niitä huonekaluja ja astioita. Olis vakityöpaikka. Kävis vaan kerran vuodessa etelänlomalla. En tiedä ajattelenko tätä vaihtoehtoa kauhulla vai kaiholla. Se vois ihan hyvin olla mun elämää, jos olisin kohdannut sellaisen suomalaisen naisen, joka sellaista elämää haluaa. Olisin varmaan siihen sopeutunut. Mutta en usko että olisin niin onnellinen.

Luulenpa että mulle sopii huomattavasti paremmin juureton irtolaiselämä tempperamentisen ulkomaanelävän kanssa. Jolla aina polttaa maa jalkojen alla ja jolla on pää pilvissä. Sitä paitsi, ehtiihän sitä paikoillaan olemaan. Sitten vaikka eläkkeellä. Tai haudassa.

Ja näin on harvinainen angsti purettu kirjoittamalla. (en kyllä silti ihan vielä pysty sitä laukkua purkamaan. juon sen sijaan lisää kahvia.)


Epäjärjestelmällisyydelläänkäänsäkin  1

Inhoan järjestelmällisiä ihmisiä. Enemmän inhoan omaa epäjärjestelmällisyyttäni. Juuri nyt aioin päivittää galleriaani uusilla Espanjan kuvilla. Menin yläkertaan hakemaan kameraani, usb-kaapelia sekä cd:tä, joka sisältää kuvia. (osa kuvista on siis tallennettu cd:lle. osa edelleen kamerassa.) Pengoin läpi matkalaukkuni sekä selkäreppuni kun en voinut mitenkään muistaa, mihin pakkasin usb-kaapelin. Lopulta löysin sen käsilaukustani. Hienoa. Tulin takaisin alakertaan koneen äärelle ja tajusin, ettei minulla edelleenkään ole kameraani. Eikä pelkkä kaapeli paljon auta kuvien siirtämisessä koneelle. Menin takaisin yläkertaan, pengoin jälleen muutamankin laukun ja löysin kameran. Tulin takaisin alakertaan.

Nyt tajusin, ettei minulla edelleenkään ole sitä cd:tä käden ulottuvilla. Eikä tietenkään aavistustakaan, mihin sen pakkasin. Luovun kohta koko hommasta.

Prkl.


Ruskaa. Ja sumua.  1

Näin. Olen siis jälleen hetkellisesti Suomessa. Kaunista on ja kylmää. Pitää yrittää ottaa kuvia niin voi taas vaimolle näyttää hänen kaipaamiaan Lapin maisemia. (vaikka ei ne kuvat koskaan näytä niin hyviltä kuin itse maisema. mistähän sekin johtuu. vaikka niin tekniikka kehittyy ja vaikka mitä.)

Yhteenvetoa Espanjan ajasta. Kivaa oli. Mutta kivaa on mennä takaisin Irlantiinkin.

Mulla oli mielessä tehdä tässä kaiken maailman syvällisiä pohdintoja. Kun on kerrankin aikaa kirjoittaa blogia eikä ole nettikahvilassa huutavien penikoiden keskellä. Mutta eihän mulla taas ole mitään sanottavaa.

Vois päivittää käyntikorttia. Ja kuvia.


Loppu lahestyy..  1

... kurssia ja sita myota aikaa Málagassa on jaljella enaa huolestuttavan vahan: 2,5 viikkoa. Aargh. Toisaalta tuntuu, etta johan tama riitti (varsinkin kun katselee pankkitilin saldoa. auts.)kun taas toisaalta tuntuu, etta ei ole viela oppinut ollenkaan tarpeeksi, puhumattakaan siita ettei ole todellakaan pitanyt viela tarpeeksi hauskaa. No joo. Sen hauskanpidon suhteen huomaa kylla, etta on todellakin tullut vanhuus. Tai jotain. Mistaan baariinmenosta ja muusta sellaisestahan ei ole ollut juuri puhettakaan taalla. Ihan tarpeeksi vaikeaa nousta aamulla klo 7.30 muutenkin kouluun. Ja viikonloput on taynna niin intensiivista nahtavyyksien katselua ja matkailua ettei siina bilettamaan kerkia.

On tassa kuitenkin ehtinyt omaksumaan tiettyja espanjalaisia tapoja. Tai ainakin sopeutumaan niihin. Siihen en tosin koskaan sopeudu, etta syodaan paivan "paaateria" tai paivallinen klo 22 tienoilla. Erittain liian paljon myohaista minulle. Mutta esimerkiksi en enaa kiinnita huomiota jos joku tonaisee minua kadulla, enka myoskaan varo muita ihmisia kavellessani kadulla. En odota, etta joku vaistaa minua seisoessaan selkeasti tiellani, vaan pusken vain lapi vaivautumatta pyytamaan anteeksi tai odottamatta anteeksipyyntoa tiellani seisovalta ihmiselta. Huono puoli tassa on se, etta piakkoin odottaa paluu hyvin kohteliaaseen Irlantiin, jossa pitaa taas totutella pyytamaan anteeksi, jos sattuu oviaukkoon samaan aikaan kuin toinen henkilo. Voi tata monikulttuurisuutta.