Globalisaatiota.

  • -Gee-

Globalisaatiolla voidaan tarkoittaa monia asioita. Sille on keksitty huvittava suomenkielinen vastike maapalloistuminen. (siis oikeasti. noin yleensa olen sen puolella, etta kaytetaan suomenkielisia sanoja anglismien sijaan. mutta oikeasti. maapalloistuminen?)

Miksi mietin moisia? Mieleeni juolahti tama aihe ihan siksi, etta keskivertokansalaisen (kuten minun) arkipaivassa ilmio nakyy lahinna pop-kulttuurissa. Siina, miten kaikkialla versoo McDonaldsit, messengerit ja sama musiikki soi kaikkialla. Kuuntelin siis tanaan nettiradion kautta suomalaista radiokanavaa. Hetken aikaa kuunneltuani rupesin miettimaan, miksi edes vaivaudun kuuntelemaan suomalaista kanavaa, kun valispiikkeja lukuunottamatta tarjonta on TASMALLEEN samaa kuin irlantilaisella kanavalla. Ei yhden ainutta suomalaista biisia, niin kuin ei irlantilaisella kanavalla ole irkkubiiseja... samat Pussycat Dollsit ja Shakirat (oikeasti. tykkaan kylla shakirasta. mutta eiko joka ikinen ihminen talla maapallolla ole jo saanut tarpeekseen hips dont lie-biisista? onko oikeasti olemassa ihmista, joka viela haluaa kuulla sen?) molemmilla kanavilla. Toisaalta voisi tietenkin pitaa hyvana asiana, etta ollaan niin kansainvalisia, eika vaikka jossain pienessa syrjaisessa Suomessa asuta omassa pikku-universumissa, mutta toisaalta... tuntuu niin vaaralta. Missa on maiden oma pop-kulttuuri?

Tallaista tanaan tuli mieleen...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:38

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus