Kuulo

  • Muusantuuska

Mua ahdistaa mun kuulon heikkeneminen...se on alkanut jo 7 vuotiaana ja ensin epäiltiin johtuvan tuhkarokosta, mutta myöhemmin tutkimuksissa sanottiin sen olevan ns.geneettinen korvasairaus jota ei korjata julkisella puolella.

Jos vähänkin taustameteliä, en saa puheesta selvää...se tavallaan leikkaa irti ne konsonantit, jolloin kuulen äänen mutta puurona. Tilanne on etenkin tämän kesän aikana pahentunut ja muuttunut selkeämmin toispuoleiseksi...vasen korva kuulee heikosti ja oikea hieman paremmin...töissä kun mulle puhutaan, mulla on tapana laittaa kämmen dumboksi korvalehden taakse, koska silloin erotan sanat paremmin. Kännykkä mulla on kovimmalla mahdollisella ja toistuvasti on huomautettu koventuvasta äänenkäytöstä.

Huomenna otan yhteyttä työterveyteen josko mun kuulo tutkittaisiin...siitä on jo kymmenen vuotta kun viimeksi tutkittiin ja sanottiin että tulevaisuudessa tulen tarvitsemaan kuulokonetta. Alan jo pikkuhiljaa nöyrtymään ajatukselle, koska liian usein on tullut tilanteita, jolloin ulkona liikkuessa joudun sanomaan lapsille että puhutaan vasta kotona kun en saa puheesta mitään selvää ja se hermostuttaa.

Mutta matalan puheäänen erotan paremmin...sekä humalaisten jotka alkoholin myötävaikutuksena puhuvat kovempaa. Etukäteen jännittää kuulokojeessa sekin, että silloin kuulisin paljon sellaistakin, mitä en välttämättä haluaisi...mutta ei se mitään =) Kasvatetaan sitten vaikka sitä luonnetta.

5 kommenttia

Flash-Bang

23.8.2009 23:48

Aaawww, nuori ihminen. =(
Itse olen nöyrtynyt glaukooman voittoon. Eräs päivä en sitten näe kuin sumua ja that's it. Siihen asti lääkkeet. Nyt jo kuljen kuin omissa oloissani esim kaupoissa tuttuja näkemättä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muusantuuska

24.8.2009 08:04

Moi Minis <3 Joo, tänään varaan ajan, menen työterveyden korvapolille, ei maksa mitään...työpaikkaetu.

Ja Ari-lee...kurjalta kuulostaa. Halaus.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Päivi

24.8.2009 09:54

Mulla on sama kuulo-ongelma. Tosin mulla se osittain johtuu siitä, että mun päässä on ilmastointiongelma allergioiden takia. Kaikki putket on tukossa jatkuvasti. Mutta tosiaan, jos on vähänkin taustameteliä, niin en saa puheesta selvää, vaan kaikki on tasapaksua muminaa. :( Enkä mä kuule ihan korkeita enkä hyvin matalia ääniä ollenkaan.. ja sit jos keskittymiskyky herpaantuu hetkeksikään kun kuuntelen, katoaa se rytmi ja sit en taas saa mitään selvää toisen puheesta, ennenkuin saan siitä puherytmistä jostain kohtaa kiinni, jolloin voin ehkä arvailla osan puuttuvista kirjaimista ja sanoista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muusantuuska

24.8.2009 17:48

Samantyyppistä vaivaa...täytyy sanoa että teatteritaipumuksesta on hyötyä, koska muutenkin on tottunut tarkkailemaan ihmisten ilmeitä ja tietynlaista "energiaa", mistä voi päätellä jonkin verran jos kuulo tekee tepposet. Parhaiten saan selvää jos mulle puhutaan kasvotusten, takaa jos huutelee nimeä niin en välttämättä osaa reagoida kun en tajua että mulle puhutaan.

Keskiviikkona kuulotutkimus työterveydessä...jos siinä jotain, lähete korvalääkärille. Olen aika satavarma, että lähete tulee.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:45

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus