Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Diego Costa.

Ystävyys tekee kipeää – näin surutta taklataan näytösotteluissa

KYSYMYS: 

Miksi pelataan ystävyysotteluita?

VASTAUS: Sitä miettivät varmasti edelleen Meksikon Luis Montes ja Ecuadorin Segundo Castillo, jotka törmäsivät toisiina 12 päivää ennen MM-kisoja pelatussa matsissa. Molempien kisat jäivät väliin.

Jalansija uusilla markkina-alueilla lienee tärkein tekijä siinä, että useimmat britti- ja espanjalaisseurat ovat suunnanneet reissunsa kauden alla usein eri puolille Aasiaa. Tänä vuonna MM-kisat sekoittivat pakkaa, joten valtavia rundeja ei nähty.

Harjoitusotteluista puhutaan laiskatempoisina höntsäotteluina, mutta toisaalta ne ovat monelle nuorelle pelaajalle tärkeä näytön paikka. Siksi yli-innokkuus saattaakin välillä johtaa ikäviin tilanteisiin, kuten Tuomari teille nyt osoittaa.

Fenerbachen Bruno Alves ajoi Chelsea-kärki Diego Costaa surutta sukille Turkissa pelatussa hyväntekeväisyysturnauksessa. Katso suoritus yltä.

Evertonin James McCarthy taas joutui tämän pulkkataklauksen kohteeksi harjoitusottelussa Celta Vigoa vastaan. Taklaus videolla ajassa 6:30.


Vaparispesialisti Pirlo koki valaistumisen vessassa

KYSYMYS: Ratkaise ainainen väittelymme aihe, oi Tuomari. Kumpi on maailman vaparimaestro numero uno, Juven Pirlo vai Milanin Balotelli?

VASTAUS: Ei kumpikaan. Ja muutamaa kuukautta takaperin asiasta ei olisi edes syntynyt keskustelua, sillä vastaus olisi ollut Juninho Pernambucano. Brassi kuitenkin lopetti helmikuussa uransa. Juninhon viimeiseksi maaliksi Vasco da Gaman paidassa jäi, kuinkas muutenkaan, upea vapari 32 metristä Criciúmaa vastaan.

Juventuksen Andrea Pirlo kertoo tuoreessa kirjassaan “Penso quindi giocon – I Think Therefore I Play”, ottaneensa oppia juuri Juninholta. Pirlo seurasi ja harjoitteli Juninhon tekniikka pakkomielteisesti: hän keräsi DVD-levyjä ja jopa kuvia Juninhon otteluista. Homma ei hurjasta treenaamisesta huolimatta edennyt pitkään aikaan, kun Andrea ei saanut laukausta putoamaan toivotulla tavalla.

Lopullisen valaistumisen Pirlo koki kerran paskalla ollessaan. Juninhon salaisuus, tai niin Pirlo ainakin väittää, on, että vain kolme sisintä varvasta osuvat palloon vapaapotkussa. Pirlo on maalannut tällä kaudella vaparista neljästi.

Neljä kertaa on vaparista verkkoa heiluttanut myös Mario Balotelli. Tuomari antaa kuitenkin pienen miinuksen Mestarien liigan neljännesvälierästä, jossa Super-Mario niittasi vapaapotkun suoraan Atlético Madridin Diego Costan munille. Vaihtoehtoisesti siitä voisi antaa myös pientä plussaa.

Tuomarin mielestä maailmankaikkeuden ykkösvaparispesialisti tällä hetkellä on Hamburger SV:n nuori turkkilainen Hakan Çalhanoglu. Neljä vaparimaalia tällä kaudella ja etenkin alta löytyvä upea byyri Dortmundia vastaan osoittavat, että niin sanottu “knuckleball”, kierteetön vapari, on saanut uuden soihdunkantajan vuosiksi eteenpäin. Kloppiakin hymyilyttää.