Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Ernests Gulbis.

Onko kukaan tenniksen pelaajista yhtä reikäpää kuin John McEnroe?

KYSYMYS: Rakastin ja vihasin aikanaan John McEnroen sekoiluja. Onko nykypelaajista kukaan yhtä reikäpää?

VASTAUS: Seitsemän kertaa Grand Slamin voittanut John McEnroe tuli urallaan tunnetuksi hyvän menestyksensä ohella tulisesta temperamentistaan. McEnroe ei päästänyt koskaan tuomaristoa helpolla otteluissa, eikä vastustajaakaan. Jenkkiherra vihasi häviämistä ja halusi aina tehdä kaikkensa voiton eteen. McEnroe toi katsomoihin paljon uusia ihmisiä, jotka eivät aiemmin olleet seuranneet tennistä.

Nykypelaajista nostaisin kaksi persoonaa esiin, jotka todellakin ovat saaneet vastapelaajien ja katsojien vihat niskoilleen. Näiltä kahdelta reikäpäältä pääsee tasaisen välein uskomattoman tyhmiä läppiä, mitä ei joka piireissä katsota hyvällä.

Latvian Ernests Gulbis purnaa enimmäkseen itselleen kentällä ja ei onneksi aiheuta kanssapelaajille ongelmia pelikentillä, mutta kentän ulkopuolella sitten aina välillä tapahtuukin. Laiskana treenaajana tunnettu kaveri tykkää naisista, mutta vain yhteen tarkoitukseen. Hänen mielestään naisten ei pitäisi pelata ammatikseen tennistä, koska pallon mätkiminen on kuulemma liian rankkaa naisille ja heidän pitäisi ajatella vaan perhettä ja lapsia. Sovinisti Gulbisin ammattilaisuraan mahtuukin kohuja: muun muassa putkareissu hänen oltuaan Ruotsissa tekemisissä prostituoidun kanssa ja kommentit siitä, kuinka miestennis on nykyään valtavan tylsä laji. Uhotakin mies osaa. “Lyön kovempaa kuin kukaan muu. Ketä tahansa vastaan pelaan, voitan heidät kaikki.” Uhoamiset jotenkin muistuttavat entisten vuosikymmenten pelaajista.

Toinen paha poika on Nick Kyrgios, joka ei osaa pysyä kaukana vaikeuksista. Wimbledonissa australialainen sai lähes kaikki suuttumaan. Mailat lentelivät aina katsomoon asti, tuomarille haistatettiin ja sakot saatiin, jolle tietenkin haistatettiin lisää. Kotimaassaan Kyrgiosin temppuja ei katsottu hyvällä. Monet urheilijat ovat ottaneet kantaa tempperamenttisen pelaajan otteisiin.

Uusin lapsellinen teko Kyrgiosilta nähtiin Montrealin ATP-turnauksen ottelussa Sveitsin Stan Wawrinkaa vastaan. Ottelun puolessa välin pelaajat kohtasivat verkolla. Kyrgios kuittasi törkeästi Wawrinkalle: “Kokkonaskis harrasti seksiä tyttöystäväsi kanssa. Olen pahoillani että jouduin kertomaan sinulle.” Kyrgios viittaa maanmieheensä Thenasi Kokkinakisiin sekä kroatilaiseen pelaajaan Donna Vekiciin. Niin Kokkinakisin kuin Wawrinkankin on huhuttu seurustelevan 19-vuotiaan Vekicin kanssa. Kyrgiosin läpästä tuli some-hitti välittömästi. Vine-video levisi jo ottelun aikana Facebookissa ja Twitterissä.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar