Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Kimmo Muurinen.

Miten koripalloilijan mitta mitataan?

KYSYMYS: Miten koripalloilijan mitta mitataan?

VASTAUS: Hyvä kysymys. Yleensä pituus mitataan jalkapohjista päälakeen ja otteluiden alussa näemme kokoonpanojen yhteydessä pelaajien pituuden, mutta kentällä merkitsevä pituus on aivan toinen. Tärkeämpää on ulottuvuus, koska pelivälinettä hallitaan käsillä ja kori on korkealla. Ulottuvuus kertoo, miten korkealle keskisormenpää ylettyy, kun käsivarsi nostetaan ylös.

Susijengin MM-ryhmässä mediamateriaalin mukaan joukkueen keskushyökkääjä Gerald Lee on 208 senttiä pitkä, laitahyökkääjä Kimmo Muurinen 202-senttinen. Paperilla Junnu Lee on Muurista kuusi senttiä pidempi, mutta ulottuvuudella mitattuna Muurinen on 7 cm pidempi kuin Lee. Maajoukkueuran lopettaneen Muurisen käsi kohoaa jopa 275 senttiin. Kun verrataan koripalloilussa merkitsevää mittaa, Muurinen onkin pidempi kuin Lee.

Kimmo vieläpä osaa käyttää käsiään, esimerkiksi peittämään syöttötilaa.

Muurisen esimerkki kertoo siitä, että pelkkä pituus ei ratkaise kaikkea koripalloilijasta. Kehon mittasuhteet ja liikkuminen ovat tärkeitä, ja lajin pelaajien joukossa on runsaasti Muurisen tapaisia luonnonoikkuja.

Yhdysvaltain heittävä takamies James Harden on 193-senttinen, kun taas Suomen johtohahmo Petteri Koponen on sentin Hardenia pidempi, mutta Hardenilla on pitkät kädet ja 210-senttinen syliväli. Hardenin ulottuvuus on takamiehelle uskomaton 262 senttiä. Koposen ulottuvuudeksi mitattiin 246 senttiä. Käsi kohotettuna Harden onkin siis 16 senttiä pidempi kuin Koponen, vaikka on sentin lyhyempi päälaelta mitattuna.

Boston Celticin Takamies Rajon Rondo on tähtipelaajista suurin luonnonoikku. Rondo pistää Leonardo da Vincin ihmiskehopiirrustuksen uuteen uskoon. Jo pelkkä syliväli kertoo huimia lukemia, mutta katsokaa Rondon kämmentä.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar