Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Luis Suarez.

Unohda Luis Suarez – tässä ovat urheiluhistorian pahimmat ihmishirviöt

KYSYMYS: Mikä on epäurheilijamaisin teko urheilun historiassa?

VASTAUS: Ei Maradonan "jumalan käsi”. Ei Evander Holyfieldin irti haukattu korva tai Zidanen pusku.

Luis Suarezin puremiset, Patrice Evraa halventaneet kommentit tai käsipallo Ghanaa vastaan eivät pääse edes lähelle. Tuomarin epäurheilijamaisten tekojen kärkikolmikko tulee tässä:

Pronssia: Jack Tatum

Vuoden 1978 elokuussa takapuolustaja Jack Tatumin Oakland Raiders kohtasi treenimatsissa New England Patriotsin. Patsin hyökkäyksessä pelasi muuan Darryl Stingley, yksi NFL:n lupaavimmista laitahyökkääjistä. Erään epäonnistuneen heittopelin seurauksena Tatum taklasi pallotonta ja puolustuskyvytöntä Stingleytä valtavalla voimalla. Stingleyn kypärä osui Tatumin olkapäähän ja hänen kaularankansa murtui. Stingley eli loppuelämänsä neliraajahalvaantuneena.

Taklaus ei ollut NFL:n silloisten sääntöjen vastainen. Tatum ei kuitenkaan ikinä vaivautunut pyytämään Stingleyltä anteeksi tai edes vierailemaan hänen luonaan sairaalassa. Kerran kaksikon oli määrä tavata television keskusteluohjelmassa, mutta Stingley perui osallistumisensa kuultuaan, että Tatum aikoi promota tapaamisessa elämäkertaansa.

Hopeaa: Ron Artest / Metta World Peace

Marraskuun 19. 2004. Indiana Pacersin ja Detroit Pistonsin välistä NBA:n runkosarjamatsia oli jäljellä vajaa minuutti, kun Ron Artest, nykyisin Metta World Peace, rikkoi ikävästi takaapäin kotijoukkue Detroitin sentteri Ben Wallacea. Wallace kimpaantui ja tönäisi rajusti Artestia. Seuranneen joukkokärhämän jälkeen Artest jäi makaamaan selälleen toimitsijan pöydälle. Hänet tunnettiin äkkipikaisena kaverina – tämä oli ilmeisesti yritys hillitä sisäistä kuohuntaa.

Puolitoista minuuttia kahakan alkamisen jälkeen yleisöstä heitettiin muovinen juomakuppi Artestin rintaan. Ja siitähän se hulina vasta alkoi. Artest ja muutama muu joukkuekaveri kiipesivät katsomoon pitämään turpasaunaa, ja katsojia valui kentän puolelle tappelemaan. Viitisen minuuttia kestäneen kaaoksen seurauksena jaettiin yhteensä 146 ottelua pelikieltoa. Kupin heittänyt John Green sai 30 päivän vankilatuomion. Cantonan hyppypotkukin kalpenee Artestin moukarien rinnalla.

Kultaa: Tonya Harding

Maailmanhistorian epäurheilijamaisimman teon palkinto kuuluu ehdottomasti yhdysvaltalaiselle taitoluistelija–julkkisnyrkkeilijä Tonya Hardingille. Vuoden 1994 Yhdysvaltain mestaruuskisojen alla tämä rajatilapersoonallisuudesta kärsinyt valopää päätti varmistella saumojansa Lillehammerin olympiakisoja ajatellen. Hän palkkasi yhdessä silloisen aviomiehensä kanssa kaverin nimeltä Shane Stant, jonka jopi oli murtaa Hardingin pahimman kilpakumppanin Nancy Kerriganin oikea jalka ennen kansallisia mestaruuskilpailuja.

Stant teki työtä käskettyä ja iski harjoitusten jälkeen kaukalosta poistunutta Kerrigania teleskooppipampulla polven alapuolelle. Jalka ei murtunut, mutta esti silti Kerriganin osallistumisen Yhdysvaltain mestaruusskaboihin. Harding voitti, mutta myöhemmin tämä titteli otettiin häneltä oikeutetusti pois. Kerrigan ja Harding edustivat molemmat USA:ta olympialaisissa: Kerrigan oli toinen ja Harding kahdeksas. Hardingin luistelu-ura loppui samana vuonna, kun hän myönsi olevansa syyllinen Kerriganiin kohdistuneen hyökkäyksen suunnitteluun. Tuomari linjaa: hullu nainen.