Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on ostettu pelaaja.

Käsipallomuuttoliike Qatariin

Joey Gannon / Flickr.com
Joey Gannon / Flickr.com

KYSYMYS: Miten Qatar on noussut käsipallomaaksi?

VASTAUS: Rahalla. Käsipallon MM-turnauksessa Qatarin riveissä pelasi peräti 12 muualta tullutta pelaajaa. Montenegrosta, Bosnia, Ranskasta, Kuubasta, Egyptistä ja Tunisiasta hankitut pelaajat veivät Qatarin MM-finaaliin, jossa pataan tuli Ranskalta kolmella pisteellä. Käsipallossa maata voi vaihtaa, jos ei ole pelannut kolmeen vuoteen entisen maan riveissä.

Menestys kannatti uusqatarilaisia taloudellisesti: voitosta pelaajat saivat jaettavakseen neljä miljoonaa euroa ja välieräpaikka toi jokaiselle miljoona dollaria. Pelkkä alkulohko toi joukkueelle 16 miljoonaa jaettavaksi. Siinä hintaa isänmaallisuudesta.

Näyttäisi siltä, että pelaajien lisäksi myös kannattajat ja ehkä jopa tuomarit ovat ostettuja. Ilta-Sanomat kertoo, kuinka Espanjalaisen pikkuseuran kannattajaryhmä sai yllättävän pestin, kun heidät lennätettiin täydellä ylläpidolla Qatariin kannattamaan Qatarin maajoukkuetta. Ryhmä teki työtä käskettyä, jopa Qatarin pelatessa Espanjaa vastaan alkulohkossa. Ihmisten mielipiteitä Qatarin välierävoitosta Puolaa vastaan voi lukea vaikka tämän Youtube-videon kommenteista.

Qatarista ei raha lopu. Esimerkiksi arvostettu Economist-lehti arvelee, että Qatar on liian rikas omaksi hyväkseen, The Week puolestaan kertoo, kuinka qatarilaisten keskivertovuositulo on noin 400 000 dollaria. Qatar on osannut muuttaa maailman suurimpiin kuuluvat öljy- ja kaasuvarantonsa poikkeuksellisen hyvin rahaksi ja maa on nykyisin tosielämän Disneyland ja täysin erilainen kuin se kalastukseen ja helmenkalastukseen keskittynyt paikka, mikä se oli vielä 1920-30-luvulla.

Qatarissa pitäisi pelata jalkapallon MM-kisat 2022. Saa nähdä syntyykö esimerkiksi Brasiliasta muuttoliikettä maahan ennen kisoja? Tai tuleeko Tuomarille kutsua ratkaisemaan ottelua Qatarin hyväksi.

Christian Senger / Flickr.com
Christian Senger / Flickr.com
Ben / Flickr.com
Ben / Flickr.com

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar