Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Pekka Rinne.

Pekka Rinne rikkoo Martin Brodeurin NHL:n voittoennätyksen?  1

KYSYMYS: Rikkooko se Rinne sen Martin Brodeurin yhden kauden voittoennätyksen?

VASTAUS: Pekka Rinne on tällä hetkellä maailman paras jääkiekkomaalivahti. Rinteen torjuntaprosentti (26. helmikuuta 93,0) on huikea ja Pekka on käytännössä samanlaisessa vedossa kuin Tim Thomas Bruinsin mestaruuskaudella 2010–2011.

Rinteeltä jäi kuitenkin tällä kaudella väliin 15 ottelua polvivamman vuoksi: Tästä huolimatta voittoja on kertynyt jo 35 kappaletta. Martin Brodeurin hallussaan pitämä NHL:n yhden kauden voittoennätys on peräisin kaudelta 2006-2007. Tallöin Marty tarvitsi 48 voittoon 78 ottelua. Rinne on siis 13 voiton päässä ennätyksestä, kun Nashvillellä on runkosarjassa jäljellä 18 ottelua.

Valmentaja Peter Laviolette on saanut Nashvillen huimaan lentoon tällä kaudella ja joukkueessa on ollut tällä kaudella monia onnistujia. Tulokashyökkääjä Filip Forsbergin on tehnyt lähes pisteen per peli (21+31) ja tehotilastokin on 21 paunaa plussalla. Vaikka Shea Weber ei tällä kaudella olekaan mättänyt maaleja totuttuun tahtiin, on hän silti vahva ehdokas liigan parhaaksi puolustajaksi.

Kun lasketaan että Rinne voi saada vyölleen enimmillään 67 ottelua, niin on tosiasia että turhan tiukaksihan tämä menee! Tuomari voi luvata Rinteelle "vain" Vezina ja Hart Trophy -palkinnot, jotka jaetaan NHL:n parhaalle maalivahdille ja tärkeimmälle pelaajalle. Jossei tämä toteudu, niin sitten ainakin pari vihaista puhelua Bettmannille! Pekka-kiimaa!

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar