Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Roy Keane.

ManU:n valmentajalegenda ei halunnut antaa seiskapaitaa Beckhamille

KYSYMYS: Miksi numero 7 on Manchester Unitedissa erityinen?

VASTAUS: Kaikki alkoi George Bestistä. Vaikka hän pelasi paljon myös numerolla 11, saavutti hän suurimman voittonsa seiskapaidassa. 1968 Best auttoi ManU:n Mestarien Liigan edeltäjän Euroopan Cupin voittajaksi tehdessään ensimmäisen jatkoajan kolmesta maalista. ManU voitti Eusébion tähdittämän Benfican lopulta 4–1.

Sen jälkeen paitaa ovat kantaneet muun muassa ManU:n pitkäaikaisin kapteeni Bryan Robson, paidan Robsonilta tämän toiseksi viimeisellä kaudella ryövännyt Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo ja nyt Angel di Maria. Ja tietysti Antonio Valencia, joka tajusi onnekseen luopua numerosta.Sir Alex Ferguson ei kuitenkaan halunnut antaa David Beckhamille tuota kuulua numeroa, mikäli Roy Keanea on uskominen. Sir Alexin ja Becksin välillä oli jännitteitä 1990-luvun puolivälissä, kun Becks oli matkalla maailmanmaineeseen.

Kun Cantona lähti 1997 Manchesterista, sai Roy Keane kapteenin nauhan. Fergie olisi mielellään antanut seiskapaidan Keanelle, koska “Becks kuitenkin v*ttu haluaa sen ja minä en halua sitä hänelle antaa”, Keane kertoo Fergien sanoneen. 

Keane kuitenkin kieltäytyi kunniasta ja pyysi Fergusonia antamaan numeron Beckhamille. Keane kun omien sanojensa mukaan pysyi paremmin varpaillaan, kun ei ollut klassisen aloituskokoonpanonumeroinnin piirissä.Lähde: Metro

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar