Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Tommy Lasorda.

Tommy, väkivallan vihollinen


KYSYMYS: Millä joukkueella oli kaikkien aikojen ensimmäinen maskotti? Entä Tuomarin mielestä paras?VASTAUS: Tuomari ei ole tästä aivan satavarma, mutta ensimmäinen on kaiketi Yalen vuonna 1889 maskotikseen ottama bulldoggi Handsome Dan. Kaveri komeilee yliopiston urheilujoukkueiden logoissa edelleen. Tätä nykyä taitaa olla menossa jo 27. koira, Handsome Dan XVII.Yksi kuuluisimpia ja kusipäisimpiä maskotteja, ja siksi Tuomarin suosikki, on Philadelphia Philliesin torvinokkainen karvakasa Phillie Phanatic. Phanaticin kuuluisin hetki sattui jo vuonna 1988, kun Dodgers-koutsi Tommy Lasorda hyökkäsi hänen kimppuunsa.

Lasorda kertoi lähes 20 vuotta myöhemmin blogikirjoituksessaan (otsikolla “Minä vihaan Phillie Phanaticia”) ottaneensa yhteyttä Philliesin organisaatioon jo Dodgersin edellisen vierailun jälkeen. Lasorda ei pitänyt siitä, että Phanatic jyräsi mönkijällään toistuvasti Lasordan paitaan puetun nuken yli. Phanatic ei ilmeisesti ottanut onkeensa, ja ehkä joku seuran toimistollakin ajatteli, että olisi mukavaa hiillostaa Lasordaa vähän lisää.


Phanatic jatkoikin samaa rataa ja Lasorda oli omien sanojensa mukaan “pakotettu toimimaan”.

Blogikirjoituksessaan Lasorda kertoo, ettei Phanaticin käytös ollut hänen mielestään baseball-kentille ja etenkään lasten silmille sopivaa, sillä se oli väkivaltaista ja kieli epäkunnioituksesta. Kun Kun Phanatic ei suostunut Lasordan pyynnöstä huolimatta lopettamaan, koutsin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi “mennä sen luo ja vetää se kylmäksi”.

Lasorda kertoo myös ihmetelleensä mistä Phanatic sai hänen pelipaitojaan. Myöhemmin kävi ilmi, että Lasordan omat pelaajat antoivat niitä Phanaticille, koska heidän mielestään näiden kahden kinastelu oli hauskaa katsottavaa.