Hamsterin pyörässä

  • late_k

Valittaako hamsteri elämästään, kun saa nukkua aamulla niin pitkään kuin haluaa, ei tarvitse lähteä töihin, ruoka tulee valmiina ja tylsien hetkien varalle häkissä on juoksupyörä, jossa ei tarvitse käyttää kypärää tai menettää hermojaan keskellä tietä rinnakkain tungeksivien jalankulkijoiden takia. Häkki on pieni, mutta ulkopuolella on jatkuva riski jäädä jalan tai pepun saaliiksi.

Huolet eivät ainakaan lopu, vaikka valittaisi. Neljä vuotta on lyhyt aika jopa aamuvirkuille hamstereille. Televisiokanavaa ei voi valita itse, vaikka on ainoa, joka sitä katsoo. Ei ole älypuhelinta räpellettäväksi edes kumppanin puutteessa. Voisivat edes välillä tehdä nekin jotain, niin ei tarvitsisi valittaa aikuisviihdekanavapaketin puuttumisesta. Kolme vuotta on samaa saamattomuutta tullut jo katsottua ja alkaa toivoa, että pääsisi jo pois kuten se lemmikkikaupan vanhus, jota kukaan ei ostanut. Silti se osasi kertoa, että ihmisen iässä pelkkä aikuiseksi kasvaminen kestää viisi hamsterin elämää ja yhden koiran. Ei pääse helpolla, jos mielii lemmikkejä. Aina kun vanha setä, täti, ukki tai mummo kuolee, sitä itketään ja muistellaan kynttilä kuvan vieressä ja puhutaan lapsille kuoleman luonnollisuudesta kuka mitenkin. Lapset pelkäävät vanhempien kuolemaa kyyneleet silmissä samalla, kun jakavat toisaalla perintöä nauraen ja riidellen siitä yhdestä ainoasta esineestä. Ei tule mieleenkään, että lemmikki kuolee, kunnes siitä tulee totta. Jäljelle jää vain häkki, josta ei tarvitse maksaa perintöveroa, vaikka tunnearvo on niin suuri, että ei lähde halvalla mihinkään.

Pääseekö ihminen yhtään helpommalla kuin hamsteri. Arki on yhtä ja samaa suorittamista. Samoja asioita päivästä ja viikosta toiseen. Vaikka muuttaisi joskus jotain, pian siitäkin tulee osa itseään toistavaa arkea. Häkki on myös ihmisen koti, vaikka planeetan mittakaavassa. Lopulta ne vaihtoehdot loppuvat jopa astronautilta, mutta luulisi keskimääräisen eliniän puitteissa löytyvän jokaiselle jotain mieleistä niin, että voi hamsterin lailla olla valittamatta vaatimattomuudesta. Kokemus on elämys, mutta ei ikuinen. Myös arki on elämys, mutta kokemus siitä tulee vasta siinä vaiheessa, kun se on kestänyt ikuisuuden. Ja toisille se kelpaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus