Outo ilmiö, miten näin on päässyt tapahtumaan?

Voi käsitellä mitä tahansa, mikä kattaa käsitteen, outo ilmiö yhteiskunnassa.

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2018.

Nakuna matata  1

Hiljattain nousi kohu kuvasta, jossa vanhempi kylpee lapsensa kanssa. Kaikki vain siksi, että se ladattiin nettiin ja tosikot näkivät. Kuinka paljon vastaavanlaisia kuvia ihmisiltä mahtaa löytyä lipaston laatikoista vanhan mallista valokuva-albumeista. Ei sitä ajatella ollenkaan, kun päätetään kaivaa se esille ja näyttää vähän muistoja aikuiseksi kasvaneille lapsille tai heidän puolisoilleen.

Joku saattaa muistaa nähneensä jonkun kuvan joskus ja jotkut jopa sen tilanteen, jossa se on otettu. Ei siinä silloin ollut mitään outoa, että vanhemmat ottivat kameran esiin, kun lapsi halusi leikkiä nakupelleä. Onko sellaista lasta olemassa, joka ei olisi joskus leikkinyt ja onko olemassa sellaista vanhempaa, joka aina olisi välittömästi vaatinut pukeutumaan, jos ei ollut aika mennä kylpyyn. Jos oli aika mennä kylpyyn, sitä riisuuntui omassa huoneessaan ja juoksi ilkosillaan asunnon poikki kylpyhuoneeseen, vaikka talossa olisi ollut juuri sillä hetkellä vieraita.

Lopulta lapsi tulee siihen ikään, ettei oman alastomuuden näyttäminen enää samalla lailla kiinnosta, eikä lakikaan katso sitä enää sormien läpi julkisella sektorilla. Mikä tekee aikuisuuden myötä alastomuudesta niin kamalan kiusallista. Vaikka olisi sinut oman kehonsa kanssa, vieras keho vaivaa aina. Sitä yrittää katsoa muualle samalla kun tekee välillä mieli vilkaista, katsooko se takaisin tai joko se puki päälleen, ettei tarvitse pelätä näyttävänsä siltä, ettei kaikki ole kunnossa, kun on niin kamalan kiusallinen tilanne. Edes suomalainen saunakulttuuri tai Possen suihkuralli eivät tunnu lääkitsevän tätä turhaa häpeää.

Parisuhteessa se ensimmäinen yhteinen saunareissu jännittää ennakkoon yhtä paljon kuin se ensimmäinen pieru, joka sekään ei ollut lapsena mikään ongelma missään tilanteessa. Alapäähuumori lukeutuu alastomuuden lailla siihen lokeroon, jos itse kertoo vitsejä, se on hauskaa, mutta kun joku muu kertoo, saattaa huumorintaju yllättäen loppua. Eikös se ollut nimenomaan lokerointi, josta yhteiskunnallinen keskustelu kannustaa luopumaan. Ei se ole mahdollista, jos alastomuus menee automaattisesti lokeroon nolo juttu tai seksuaalinen häirintä.

Jos housut eivät pysy jalassa, kannattaa pitää verhot kiinni. Kesämökillä ei ole verhoja, mutta ei ole pakko kiikaroida sitä naapuria, joka vastoin omia käsityksiäsi tietää sinusta enemmän kuin sinä hänestä, mutta antaa sinun elää vapaasti sinun omaa elämääsi sinun omana asianasi, koska et ole ottanut asiaksesi tunkeutua hänen tontilleen kuin kiikareilla.