Outo ilmiö, miten näin on päässyt tapahtumaan?

Voi käsitellä mitä tahansa, mikä kattaa käsitteen, outo ilmiö yhteiskunnassa.

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2017.

Ankeiset  1

Kaiken ei ole pakko muuttua, mutta melkein kaikki muuttuu
kuten lait.
S-marketin kassoilta katosi muovipussit ja Prisma korvasi
ne biopusseilla.
Noroviruksen pelko aiheutti närästystä,
Mäkäräisen ammunta lähinnä
närkästystä.
Laukkanen yllätti toisin kuin
Putous
sai Ankeisensa lopun, jonka Abdul käsikirjoitti tarinallaan
toisesta sijasta.
Bumtsibum palasi, nimi vanha, ohjelma uusi, olisivat vaihtaneet senkin
Numerosuoraan.
Kun kesäaika alkaa, taas
alkaa sanasota, onko kelloja aina pakko kääntää
lehmien kiusaamiseksi
ihmisten huijaamiseksi
luonto on aina vakaa,
mutta
eteenpäin menevät myös perussuomalaiset,
alavilla Halla-ahon tammimetsämailla vaara,
voi pudota Terho,
taivas ei vieläkään, vaikka Ankeinen kananpoika kertoisi
Kekkoselle,
aimo kankkunen kaikesta
kevään lumisateista vielä yksi soppa, joita
sataan vuoteen on mahtunut
Aina Vaan
periksi ei anna kukaan.


Aamulasku  1

Aamulehden mukana tuli tällä viikolla lasku. En tiedä onko se jokin kokeilu osana postin tulevaisuuden suunnitelmia, mutta ei ajatuksena huono. Päiväposti puolestaan toi kirjeen pankista, jonka mukaan konttori laajentaa aukioloaikojaan samalla, kun supistaa kassa- ja käteispalvelujen palveluaikaa täydestä aukioloajasta kokonaiseen kolmeen ensimmäiseen aukiolotuntiin.

Mitä hyötyä on saada lasku heti aamusta, jos sitä ei pääse pankkiin maksamaan? Tähän tilaisuuteen posti voisi nyt tarttua nurmikon leikkaamispalveluiden jälkeen. Alkaisi tarjoamaan kassa- ja käteispalveluita niille tunneille, joilla pankki ei niitä tarjoa, vaikka pitää konttorin ovia auki.
Mihin pankkeja tulevaisuudessa edes tarvitaan, jos kaikkia palveluita ei ole saatavilla samaan kellonaikaan. Pitäisikö muidenkin palveluntarjoajien soveltaa tätä samaa käytäntöä. Ruokakaupoissa tuoretavaraa myytäisi vain puoleen päivään asti. Leipää niin kauan, kun päivän ainoasta kuormasta tavaraa riittää. Kylmätuotteiden myynti loppuisi iltakuuteen. Vain kuivatavaraa saisi jatkuvasti. Alkoholia myytäisi vain yhden iloisen tunnin ajan, mikä vaihtelee päivittäin ja tupakkaa saisi ostaa vain yhden askin erissä, mikäli myyjän omatunto sallii sitä myydä.

Ravintoloissa tarjoillaan ensin kolme tuntia pelkkiä alkuruokia, sitten liharuokia, sitten kalaruokia, sitten jälkiruokia. Ituhipit voivat syödä pelkkiä lisukkeita. Sama rumba uudestaan niin monta kertaa kuin ehtii ja viimeisen tunnin olisi koko lista käytössä. Lounasravintolissa olisi tarjolla vain yhtä ruokaa lounaan jokaiselle tunnille. Pitserioissa jokaiselle tunnille olisi oma pitsa, sama juttu hampurilaispaikoissa ja kebabgrilleillä.

Eipä olisi elämä liian helppoa, kun joutuisi säännöstelemään palveluiden saatavuuden mukaan. Lääkärissä kuumepotilaat otetaan vastaan heti aamusta, kipeän jalan takia ei tarvitse tulla ennen neljää. Hammaslääkäri on paikalla silloin kun on. Sopii vain toivoa parasta, jos posket ovat heti aamusta niin pahasti turvonnet, ettei soittamisesta tule mitään. Siinä on turha ihmetellä heti aamusta tulleen puhelinlaskun suuruutta ja viimeistä eräpäivää, kun juuri sille päivälle onnistui varaamaan aikaa, että pääsi pankkiin laskuja maksamaan, mutta pitikin lähteä hammaslääkäriin, josta tulee yksi lasku lisää. Yhtä kaikki, maailma ei ole menossa mihinkään.