Asiakkaat valitsivat Suomen parhaat ravintolat: Nämä paikat ovat teidän suosikkeja!

Pöytävarauspalvelu TableOnline on listannut viime vuoden kehutuimmat ravintolat ympäri Suomen.

Odotettu TableOnline suosittelee -listaus on jälleen täällä! Vastikään julkaistu listaus ravintoloista perustuu vuonna 2021 annettuihin kymmeniin tuhansiin asiakasarvioihin ravintolaelämyksen onnistumisesta. Arvostelut eivät ole tuulesta temmattuja, vaan perustuvat todellisiin arvosteluihin: TableOnline-ravintoloista pöydän varanneet saavat ravintolavierailun jälkeen palautekyselyn, joka tarjoaa kullanarvoista tietoa ravintoloille.

Pöytävarauspalvelu TableOnline tekee vuosittain listauksen niistä ravintoloista, joiden arvostelujen keskiarvo on vähintään 4,5/5 vuoden viimeisenä päivänä. Tänä vuonna listaukseen pääsi 85 ravintolaa aina Porvoosta Rovaniemelle, ja ne edustavat useita erilaisia keittiöitä ja tyylejä. Mukaan mahtuu niin vanhoja klassikoita kuin uusia yllättäjiäkin.

Seuraavat ravintolat edustivat kärkisijoilla 31.12.2021. Kaikki TableOnline suosittelee -ravintolat löydät täältä.

TOP6 Helsinki

Baskeri & Basso

TableOnline suosittelee -listauksen kärkisijoilta löytyy jo neljättä vuotta putkeen tuttu nimi: Baskeri & Basso eli tuttavallisemmin BasBas. Arvostelujen mukaan BasBasin kotoisa tunnelma, konstailematon ruoka ja huolella mietitty viinilista ovat asioita, jotka saavat hamuamaan pöytävaraus-nappia kerta toisensa jälkeen.

Baskeri & Basso -ravintolan suosio ei ota hiipuakseen.
Baskeri & Basso -ravintolan suosio ei ota hiipuakseen.

Plein

Puu-Vallilan reunalla sijaitseva Plein tarjoaa huolella valittuja alkuviinejä ja viimeisen päälle käsityönä valmistettuja ruoka-annoksia kohtuuhintaan. Viikoittain elävässä menussa maistuvat sesongin raaka-aineet ja rakkaus hyvää ruokaa kohtaan.

Varaa pöytä

Plein on lämminhenkinen kortteliravintola Puu-Vallilan reunalla.
Plein on lämminhenkinen kortteliravintola Puu-Vallilan reunalla.

Vinkkeli

Klassisia annoksia, valkoisia pöytäliinoja, huippuviinejä ja laadukasta palvelua rennolla fiiliksellä. Näin mahtavalta kuulostava yhtälö on mahdollista kokea Vinkkelissä Kaartinkaupungin helmessä.

Grön

Maukasta, modernia ja inspiroivaa ruokaa tarjoileva Grön on ja pysyy yleisön suosikkina! Ravintolaäänestyksissä mainetta niittänyt Grön sai ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2018, jonka se on pitänyt yhä tähän päivään asti.

Grön tarjoaa 13 ruokalajin Grön Menua sekä Grön Vegaani Menua.
Grön tarjoaa 13 ruokalajin Grön Menua sekä Grön Vegaani Menua.

Skörd

Lähiruoka on nyt pop, ja niin on myös mahdollisimman läheltä tuleviin raaka-aineisiin luottava Skörd. Tässä ravintolassa voit unohtaa klassiset viinipaketit, sillä herkullisten ruoka-annosten rinnalla nautitaan ihania kotimaisia marjaviinejä, oluita, siidereitä ja itse tehtyjä marjaliköörejä.

Young Hearts

Intiimi ja tunnelmallinen Young Hearts hurmaa asiakkaansa taidokkailla ja yllätyksellillä annoksillaan, jotka maistuvat niin arjessa kuin juhlassa. Autenttisessa miljöössä nauttujen herkkujen kyljessä nautitaan pientuottajien luomu- ja alkuviinejä.

Muita asiakkaiden suosittelemia helsinkiläiskohteita ovat Young Hearts, Bona Fide, Spis, Aito, The Bull & The Firm, Toca, Wino, BasBas Kulma, Pikku Hukka, Wellamo, Lonna, Viinibaari Apotek, Il Bucatino, Ateljé Finne, Gastro Cafe Kallio, Finland Caviar, Troikka, Ragu, Bacco, Alexanderplats, Bellevue, Caverna, Ravintola Messenius, KuuKuu, Shelter, Kannas, Svenska Klubben Helsinki, Demo, Woolshed Helsinki, Maxill, Umeshu, Natura, Carelia, Kuu, Fisken på Disken, Burgers & Wine Tripla ja Kissakahvila Helkatti.
 

TOP4 Espoo & Kirkkonummi

Metsäravintola Nielu

Viime kesänä koettiin jotain todella uutta ja ihmeellistä, kun keskellä Nuuksion metsää perustettiin ravintola - eikä mikä tahansa ravintola, vaan elämyksiä kaikille aisteille tarjoileva fine dining -mesta. Metsäravintola Nielu palkittiin myös Vuoden 2021 parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi.

LUE LISÄÄ: Nuuksioon nousee maailman mittakaavassa täysin poikkeuksellinen ravintola - tulee "menemään täysin metsään!"

Nielu oli jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellinen ravintola.
Nielu oli jopa maailman mittakaavassa poikkeuksellinen ravintola. Kuva: Santeri Stenvall

Bistro O mat Kirkkonummi

Kirkkonummella sijaitseva Bistro o Mat on helposti lähestyttävä, tasokasta ruokaa ja ihmisläheistä palvelua tarjoava ravintola, joka toimii niin lounaalla kuin illallisella - eli aina, kun haluat nauttia takuuvarmasti hyvää ruokaa.

Henricus

Tulevien hotelli- ja ravintola-alan ammattilaisten pyörittämä lähi- ja luomuruokaravintola Henricus tarjoaa maittavia ja kekseliäitä ruokaelämyksiä iloisella palveluasenteella höystettynä.

Bistro O mat Tapiola

Kirkkonummelta ponnistaneen Bistro O matin Tapiolassa sijaitseva sisarravintola jatkaa hyväksi havaitulla linjalla: se panostaa sesonkeihin, kotimaisuuteen, pohjoismaalaisuuteen ja ranskalaisen keittiön perinteisiin.

Ps. Ei kannata antaa sijainnin kauppakeskuksessa hämätä - tähän ravintolaan astuminen on kuin portti toiseen maailmaan!

TOP5 Turku

Kaskis

Turun ykkösenä komeilee tuttu nimi; Vuoden ravintola -tittelilläkin palkittu Kaskis. Loistavan ruoan lisäksi annosten visuaalisuus ja ihana henkilökunta ovat asioita, jotka nousevat arvosteluissa esiin kerta toisensa jälkeen.

Vuonna 2018 Kaskis palkittiin Vuoden Ravintola -tittelillä.
Vuonna 2018 Kaskis palkittiin Vuoden Ravintola -tittelillä.

Mami

Kortteliravintolan tunnelmaa ja laadukasta ruokaa, siitä on hyvä ravintola tehty! Huolella valmistettuun ruokaan ja rentoon palveluun panostavan Mamin ruokalistalla näkyvät ja maistuvat aina sesongin raaka-aineet, joita viinilistan antimet täydentävät.

Kuori

Löysää kravattia tai jätä se kokonaan kotiin - Kuori tarjoaa kotimaisista raaka-aineista valmistettua kasvisruokaa rennolla otteella. Eteesi tuodut annokset siivittävät sinut hetkessä makumatkalle niin Aasiaan kuin Välimerelle, joten eikun hyvää matkaa!

OOBU - Saaristoravintola

Legendaarisen Bassin talon uumenista löytyvä OOBU taoilee tuoretta ja raikasta saaristolaisruokaa, joka saa taatusti sinunkin suusi kääntymään hymyyn. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä huippuluokan henkilökunta, ei tarvitse enää yhtään ihmetellä, miksi saaristolaisravintola on tähän listaukseen päässyt.

Ravintola OOBU tarjoaa raikkaita saaristolaisruokia keskellä Turkua.
Ravintola OOBU tarjoaa raikkaita saaristolaisruokia keskellä Turkua.

Gustavo

Välimerellisiä makuja sesongin raaka-aineista tarjoileva Gustavo on rennon ilmapiirin ravintola, johon voi poiketa niin illalliselle, pizzalle kuin kahville. Tarkkaan valitut viinit sekä kaupungin laajin sherry-valikoima kruunaa ravintolaelämyksen huippuunsa.

Muut listaukseen päässeet ravintolat ovat Suomalainen Pohja ja Karu izakaya.

 

TOP5 Tampere

LiV

Maistuva ruoka, erinomainen palvelu, ihana ilmapiiri. Muun muassa näillä ylistyssanoilla hehkutetaan lähes pelkkiä viiden tähden arvosteluja saanutta LiViä. Viisi vuotta vastikään täyttäneessä LiVissä tähdätään ruokien ja juomien taidokkaaseen yhdistämiseen, ja tämä todellakin näkyy ja maistuu asiakkaan lautasella. 

C

Ihanan ravintola C:n keittiössä käytetään vain kotimaisia, pääasiassa luomu- tai biodynaamisesti viljeltyjä raaka-aineita, joista loihditut makuelämykset eivät ihan heti unohdu. Huolella valitut viinit täydentävät makujen sinfoniaa.

Lillan Kök

Kun ruoka, palvelu ja miljöö ovat huippua, ei voi tulla kuin priimaa! Menukokonaisuuksia tarjoileva Lillan Kök on hurmannut asiakkaat lähes kaikella tekemisellään, ja se näkyy huippuarvosteluissa.

Lillan Kök sijaitsee tunnelmallisen Viinikan puutarhakaupunginosassa.
Lillan Kök sijaitsee tunnelmallisen Viinikan puutarhakaupunginosassa.

Tiiliholvi

Pitkät perinteet omaava Tiilihovi tarjoilee mahtavat puitteet tunnelmalliselle ja mieleenpainuvalle ravintolareissulle, jonka kruunaa ranskalaiseen keittiöön nojaava ruoka. Tyylikästä ja klassista - toisin sanoen ihan omaa luokkaansa!

Sasor

Koska kokonaisuus ratkaisee, skandinaaviseen keittiöön nojaavassa Sasorissa ollaan panostettu erityisesti myös hyvään palveluun ja laajan viinilistaan. Hinta-laatusuhteeltaan enemmän kuin priimaa!

Muita asiakkaiden suosikkeja ovat Dining 26 by Arto RastasSitko Pizza, 2h+k, Ravintola Keskustori by Aitoleipä, Tampella, Cafe Pispala ja Henriks.
 

TOP3 Kuopio

Kuzina Wine & Daily

Kuzina Wine & Daily on asiakkaiden ykkössuosikki Kuopiossa - eikä suotta! Kuzina Wine & Daily tarjoaa asiakkailleen unohtumattomia makuelämyksiä, joissa pääosaa näyttelevät luomu, lähiruoka ja itse tekeminen. Välimerellisiin resepteihin perustuvien annosten lisäksi tässä kuopiolaisessa helmessä nautitaan laadukkaasta viinivalikoimasta; valikoimasta löytyy yli sata viiniä.

Urban

Huolella mietittyjä makukokonaisuuksia ja välitöntä tunnelmaa. Nämä ovat asioita, jotka nousevat esille kerta toisensa jälkeen ravintola Urbanin arvioissa. TopChef-kilpailustakin tutun Anssi Kantelisen luotsaamassa ravintolassa vierailu lämmittää mieltä ja nostaa taatusti hymyn huulille.

Urban sijaitsee vanhassa arvokiinteistössä aivan Kuopion torin tuntumassa.
Urban sijaitsee vanhassa arvokiinteistössä aivan Kuopion torin tuntumassa.

Musta Lammas

Vanhassa olutkellarissa sijaitsevassa Mustassa Lampaassa jokainen ruokalaji on valmistettu alusta loppuun ravintolan omassa keittiössä parhaista raaka-aineista. Omaa kieltään ravintola tasosta kertoo se, että Musta Lammas on hyväksytty gastronomisen seuran Chaine des Rotisseurs'n kilpiravintolaksi.
 

Muita asiakkaiden suosikkeja olivat Boka, Blocco ja Koivumäen Kartano.
 

Eikä tässä vielä kaikki! Kuopion, Hämeenlinnan, Rovaniemen, Saariselän, Joensuun, Lappeenrannan, Seinäjoen, Jyväskylän, Porvoon ja Loviisan, Järvenpään, Porin, Vaasan ja Iitin asiakkaiden suosikkiravintolat löydät TableOnlinesta.

2 kommenttia

Nainen44v

28.3.2022 17:58

Täytyy laittaa kuopion ravintolat testiin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi