Kaupungin Turku ravintolat - nämä 10 paikkaa ovat asiakkaiden ehdottomia suosikkeja

Seuraavien Turun ravintoloiden raaka-aineet, maukas ruoka ja loistava asiakaspalvelu keräävät kehuja.

Kuva: AdobeStock

Turku ja sen lukuisat ravintolat ovat viime vuosina nostaneet entistä enemmän päätään hyvän ruoan ystävien mekkana, jonne kannattaa lähteä ihan vain syömään ja nauttimaan huippuillallisista.

Listasimme parhaat ravintolat Turun alueella, jotka keräävät kehuja TableOnline-käyttäjien keskuudessa. Kaikki ovat ehdottomasti vierailun arvoisia, joten valitse vain näistä ravintoloista mieleisesi!

10 x asiakkaiden parhaat suosikkiravintolat Turussa

1. Kaskis

 • Mikä: Vuoden Ravintola 2018
 • Missä: Kaskenkatu 6
 • Mitä: Sesongin mukaista lähiruokaa

Kalaympyrä on yksi Kaskiksen klassikkoannoksista.
Kalaympyrä on yksi Kaskiksen klassikkoannoksista. Kuva: Kaskis

Vuonna 2018 Vuoden Ravintola -tittelillä palkittu Kaskis on ehdottomasti “kerran elämässä” -kokemus, jonka ruoka, juoma ja palvelu eivät taatusti petä. Persoonallisilta kierrätyslautasilta löytyy lähituottajien ja myös ravintoloitsijoiden itsensä keräämiä raaka-aineita, jotka nautitaan lasista löytyvien eurooppalaisten viinien ja lähipanimon juomien kanssa.

“Mieltä ylentävä, erityislaatuinen kokemus. Menu oli tarkkaan harkittu, yllätyksellinen ja palvelu oli ystävällistä”, TableOnlinen arvosteluissa hehkutetaan. Tämä ravintola tarjoaa todella mitä parhaimman syyn jopa ihastua Turkuun

2. Kuori

 • Mikä: Kasvisruokaan keskittyvä ravintola
 • Missä: Hämeenkatu 8
 • Mitä: Innovatiivista kasvisruokaa suurella sydämellä

Kuoressa kasvikset näyttelevät pääosaa.
Kuoressa kasvikset näyttelevät pääosaa. Kuva: Kuori

Ravintola Kuori on 60-lukulaisen talon kivijalkaan luotu vehreä keidas, joka tarjoaa intohimolla valmistettua, vain raaka-aineita kunnioittavaa ruokaa. Ravintolan periaatteena on kuluttaa mahdollisimman vähän luonnonvaroja, mikä näkyy myös muun muassa lähituottajien raaka-aineiden ja luomun suosimisena.

Kasvisruokaan keskittyvässä Kuoressa maailman makuja yhdistellään rohkeasti kotimaisiin raaka-aineisiin. Tässä ravintolassa nautit taatustusti yhden elämäsi parhaimmista kasvismenuista huolella valikoitujen viinien siivittämänä.

3. Mami

 • Mikä: Korttelirvintola
 • Missä: Linnankatu 3
 • Mitä: Rehtiä ruokaa ja rentoa meininkiä

Mami on äänestetty myös Suomen 50. parhaan ravintolan joukkoon.
Mami on äänestetty myös Suomen 50. parhaan ravintolan joukkoon. Kuva: Mami

Koko maan 16. parhaaksi ravintolaksi äänestetty Mami on jokaisen Turussa kävijän ehdoton kohde. TableOnlinen arvosteluissa ravintola kerää kehuja etenkin maukkaasta ruoastaan, jossa laatu ja sesongin mukaiset raaka-aineet näyttelevät pääosaa. Annokset ovat reiluja ja palvelu todella rentoa - Mamista poistut hymy huulilla.

“Ei pettänyt tälläkään kertaa, Turun paras”, eräässä arvostelussa todetaan.

Myös huippukokki Serko Rantanen nosti Mamin esiin suosikkiravintoloita listaavassa jutussa: TOP 3: Serko Rantasen suosikkiravintoloita yhdistää aitous: "Aina ei tarvitse mennä maailman trendien ja villitysten mukaan"

4. OOBU

 • Mikä: Saaristolaisravintola
 • Missä: Läntinen Rantakatu 9
 • Mitä: Raikkaita saaristolaisruokia

Saaristolaisravintola tarjoaa sekä klassisia että astetta modernimpia kalaherkkuja.
Saaristolaisravintola tarjoaa sekä klassisia että astetta modernimpia kalaherkkuja. Kuva: OOBU

Ravintola OOBU tarjoaa raikkaita ja moderneja saaristolaisruokia keskellä Turkua perinteikkäässä Bassin talossa. Ravintolassa halutaan olla ylpeitä suomalaisia, turkulaisia ja saaristolaisia, ja Oobun ruokalista onkin koottu näitä ajatuksia kunnioittaen - lautasilta löytyy aina mahdollisimman tuoretta ja itse tehtyä ruokaa.

Jos haluat nauttia laadukasta, huolella valmistettua ja supermaukasta saaristolaishenkistä ruokaa, Oobu on siihen takuuvarma valinta!

5. Suomalainen Pohja

 • Mikä: Klassinen ravintola
 • Missä: Aurakatu 24
 • Mitä: Lounasta ja klassisia ala carte -ruokia

Suomalainen Pohja on ravintola, jossa syöt ateriasi valkoisten pöytäliinojen äärellä.
Suomalainen Pohja on ravintola, jossa syöt ateriasi valkoisten pöytäliinojen äärellä. Kuva: TableOnline

Turun taidemuseon kupeessa sijaitseva Suomalainen Pohja on ravintola, johon kannattaa suunnata etenkin silloin, kun haluat nauttia klassisesta ateriasta valkoisten pöytäliinojen ja upeiden maisemien ääressä. Arvokas miljöö ja lautasilta löytyvät, skandinaavisista raaka-aineista valmistetut annokset ovat takuuvarma valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Eikä kannata unohtaa myöskään lounasta, joka on tässä paikan aivan omaa luokkaansa.

Ravintola on auki maanantaista perjantaihin, ja viikonloppuisin se toimii ainoastaan tilausravintolana.

6. Karu izakaya

 • Mikä: Moderni japanilainen
 • Missä: Aurakatu 3
 • Mitä: Maistelumenuja, jaettavia annoksia ja sushia

Karussa ruoka valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen.
Karussa ruoka valmistetaan raaka-aineita kunnioittaen. Kuva: Karu

“Täydellinen nautinto!” “Taattua laatua.” Muun muassa näillä lauseilla TableOnline-käyttäjät hehkuttavat Turun keskustassa sijaitsevaa Karu izakaya -ravintolaa. Karu on autenttinen japanilainen ravintola, jonka menu koostuu laadukkaan sushin lisäksi vaihtuvista jaettavista annoksista - täällä vietät unohtumattoman illan taatusti hyvän ruoan merkeissä.

Kun huippulaadukkaaseen ruokaan yhdistetään vielä pientuottajien viinit, japanilaishenkiset juomat, kaunis miljöö ja ystävällinen palvelu, kehut ovat taatusti paikallaan.

7. Tenlén BBQ & Smokery

 • Mikä: Savustamo
 • Missä: Hevoskarintie 23
 • Mitä: Hitaasti savustettu BBQ-ruokaa

Tenlén BBQ & Smokeryn briskettiä savustetaan 12 tuntia ennen asiakkaan lautaselle päätymistä.
Tenlén BBQ & Smokeryn briskettiä savustetaan 12 tuntia ennen asiakkaan lautaselle päätymistä. Kuva: Tenlén BBQ & Smokery

Toukokuussa 2021 ovensa avannut Tenlén BBQ & Smokeryn sydän on “Sothern Pride” -savustin, jonka lämmössä hitaasti kypsyneet lihat ovat jotain, jota et ole taatusti ennen kokenut.

Tämä ravintola on paikka sinulle, joka haluat kokea ravintolaelämyksen isolle E:llä. Ravintolan mahtavien ruokien lisäksi rento ja viihtyisä tunnelma sekä aito innostus omaa tekemistä kohtaan vakuuttavat taatusti jokaisen ruokailijan. Ténlen BBQ & Smokeryssa ei nipoteta, vaan nautitaan upeista mauista ja rehdistä ruoasta hyvällä fiiliksellä.

8. Gustavo

 • Mikä: Välimerellinen ravintola
 • Missä: Linnankatu 1
 • Mitä: Kausiluontoisia herkkuja Välimeren keittiöstä

Gustavossa pizzat leikataan saksilla!
Gustavossa pizzat leikataan saksilla! Kuva: Gustavo

Gustavo on takuuvarma valinta, halusitpa sitten nauttia huippuhyvästä pizzasta, siemailla viiniä ja pikkusuolaista tai herkutella ihanilla sorbeteilla. Välimerellisen keittiön puhtaisiin ja aitoihin makuihin keskittyvässä Gustavossa viihdytäänkin koko perheen kesken.

Jos yksi ruokalaji pitäisi tästä ravintolasta valita, se olisi Carlos Granatin intohimolla valmistamat pizzat, jotka valmistuvat aidoin napolilaisin menetelmin. Ylistystä tämä paikka saa etenkin palvelustaan, jota kehutaan TableOnlinen arvioissa sydämelliseksi, persoonalliseksi, asiantuntevaksi ja lämpimäksi. Gustavossa tunnet olevasi kuin kotonasi.

9. Kakolanruusu

 • Mikä: Vankilaravintola
 • Missä: Granaattilinnankatu 2
 • Mitä: Avotuligrillin herkkuja jaettaviksi

Kakolanruusun historiallinen miljöö tekee vaikutuksen.
Kakolanruusun historiallinen miljöö tekee vaikutuksen. Kuva: Kakolanruusu

Vanhassa vankilassa sijaitseva Kakolanruusu on kokemisen arvoisen elämys jo pelkän miljöönsä puolesta, jonka seinät huokuvat tarinoita. Ravintolan keittiön antimet eivät kalpene ympäristölle, vaan avotuligrillissä paistuvat herkut täyttävät taatusti vaativammankin ruokailijan odotukset. Kakolanruusussa annokset tehdään jaettaviksi; sosiaalista ja mukavaa! Ateriakokonaisuuden kruunaavat ruokiin tarkoin valitut viinit ja maukkaat cocktailit.

Kakolanruusun taustalla häärii samaa porukkaa kuin tämän listan ykköseksi nostetussa Kaskis-ravintolassa. Ei voi siis mennä ainakaan tekijöidensä puolesta pahasti pieleen!

10. Nomad Food & Wine

 • Mikä: Fuusioravintola
 • Missä: Kristiinankatu 5
 • Mitä: Makumatkoja Pohjoismaista Afrikkaan ja Italiaan

Tässä ravintolassa yhdistellään eri maiden makuja ja tekniikoita.
Tässä ravintolassa yhdistellään eri maiden makuja ja tekniikoita. Kuva: Nomad Food & Wine

Jos haluat kokea jotain uutta ja yllättävää, kannattaa suunnaksi ottaa eri ruokafilosofioita ja tekniikoita taitavasti yhdistelevä Nomad Food & Wine. Ravintolan upeat ja maukkaat annokset valmistetaan sesongin raaka-aineista mahdollisimman vähällä hävikillä. Nimensä mukaisesti Nomad Food & Winessa on tarjolla myös laaja kattaus juomia aina laatuviineistä cocktaileihin.

Ravintola saa kehuja etenkin hyvästä hinta-laatusuhteesta sekä itse tehdystä pastastaan.

 
LUE MYÖS: Kuusi takuuvarmaa ravintolaa Tampereella - nämä paikat keräävät kehuja vuodesta toiseen

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi