Smaku Porvoo tarjoaa huikeita makuelämyksiä muutamalla eurolla

Smaku-ravintolafestivaalista on muotoutumassa porvoolainen perinne.

Ravintola Bondain Tropical Salmon Poke tuo Smakuun tuulahduksen havaijilaista tunnelmaa.

Porvoo näyttää jälleen parhaat puolensa, kun Smaku Porvoo -ravintolafestivaali nostaa esiin paikallisten ravintoloiden herkkuja edulliseen maisteluhintaan.

Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävässä Smakussa on mukana 17 ravintolaa, joista jokainen toteuttaa festivaalia varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.

Meat Districtin karitsatartar on maustettu kuivatulla katkaravulla, tillillä ja karhunlaukalla.

Seitsemän euron hintaiset annokset ovat saatavilla ravintoloissa 12.–23. elokuuta välisenä aikana. Lauantaina 24. elokuuta kaikki mukana olevat ravintolat kokoontuvat Smakun päätapahtumaan Porvoon Taidetehtaalle, jolloin kaikki festivaaliannokset ovat maisteltavissa saman katon alla.

Bistro Gustafissa maistellaan timjamivoissa paistettua kampasimpukkaa ja paahdettua spagettikurpitsaa.

Tänä vuonna mukana on niin vanhoja konkareita kuin uusia tulokkaita. Uutuutena maistellaan muun muassa Bondain havaijilaistyylistä lohipokea sekä O.M.B:n naudanlihatartaria ja vesimelonibruschettaa.

Todellista Suomi-eksotiikkaa tarjoilee villikokki Jyrki Tsutsunen, joka perustaa Smaku-viikkojen ajaksi pop up -villiruokaravintolan oman kotinsa parvekkeelle, josta voi tilata puhelimitse annoksen käpyjä muurahaisilla tai ilman.

Porvoo Golfin raparperihilloke on tehty oman sadon raparperista.

Smaku Porvoo, 12.–24. elokuuta

Suosittelemme