Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2007.
Seuraava

Lidl  6

En enää ikikuunapäivänä mene Lidliin.

Kävin paikallisessa saksalaismarketissa eilen melkein vahingossa ja kerta saa jäädä vihonviimeiseksi. Syitä moiseen kiukutteluun:

1) Sisäänkäynti on ihan helvetillinen sokkelo. Ensimmäisenä törmää lasioveen, jossa lukee "Vain henkilökunnalle". Kyseinen ovi on kierrettävä oikealta ja kurvattava välittömästi vasemmalle päästäkseen puljuun sisälle.

2) Tuotteet ovat ihan randomissa järjestyksessä. Samassa laarissa parsakaalin kanssa on sulassa sovussa yliviivaustusseja ja uskomattoman oksettavan värisiä rantasandaaleja. Mitään ei löydä sieltä missä sen olettaisi olevan.

3) "Tämä on halpa!" Kirkuu oranssi plakaatti TYHJÄN korin reunalla. Kyltti kertoo, että korissa on ollut ruotsalaisia mansikoita, litrahinta 4,10 €. Halpa?

4) Myymälässä on näköhavaintojen mukaan yksi ainoa työntekijä. Rikkinäiseen Lidlin kauluspaitaan ja roikkuviin farkkuihin pukeutunut nuorimies laahustaa käytävillä kuin zombi ja ohi kulkiessaan jättää jälkeensä tajunnanräjäyttävän (BomChickaWahWah?) hienhajun. Voi herraJumala.

5) Kassalla sama liimatukka osoittaa palveluhenkisyytensä katsomalla ohi samalla tervehtimättä ja latoo vähäiset ostokseni (jotain fair trade kahvia ja suklaata) ihan järkyttävän likaisin käsin viivakoodinlukijan ohi olemattomalle pakkaustiskille.

Miten tämä voi olla mahdollista??

Hengitystäni pidätellen kerään ostokseni ja riennän juoksujalkaa pihalle haukkaamaan raitista ilmaa. Jopa 13 v. kummityttö ymmärtää olla järkyttynyt. Huh!


Hyppygeeni  1

Olen omituinen. Olen ollut sitä jo lähes 40 v., mutta viime yönä kaikki viimein kulmionoitui vuoteessani.

Hain eilen 13 v. kummitytön muutamaksi päiväksi luokseni. Rinsessa oli kasvanut varmaan 10 cm pituutta sitten viime näkemän ja leuhki menevänsä pian minusta ohi - siihen ei kyllä paljon tarvita :). Reilu 80 km matka sujui rattoisasti, vaikka satoi tihkua. Ollaan aina tultu erinomaisesti juttuun eikä tämäkään kerta tuntunut tekevän poikkeusta.

Ystäväni pistäytyi kylässä ja hämmästeli useaan otteeseen kuinka voimme olla niin samannäköisiä - kuin äiti ja tytär tai vähintäänkin sisarukset. Ihan saman efektin olemme kokeneet kymmeniä kertoja ennenkin eri tilanteissa. Jopa oma äitini on sanonut, että S on kuin ilmetty minä - luonnetta myöten. Illan mittaan syötiin, juteltiin tyttöjen juttuja ja pelattiin kummitytön opastuksella muutama erä korttia. Pelaaminen oli pakko lopetta kun leikkimielinen nahistelu kunkin erän voittajasta alkoi saada lähes riidan sävyjä..

Olin ihan puhki (onneksi tytössä on palautusoikeus!). Viimein (luulin ettei ikinä) neitiä alkoi väsyttää joten kiipeilytin teinin tornikammariin ja piilotin vällyihin. Lähdin vielä hetkeksi itse alakertaan odottelemaan kunnon väsyä.
Reilun tunnin kuluttua päätin kokeilla miten Nukku-Matti vastaa viettely-yritykseeni.

Minua on kerta toisensa jälkeen moitittu patjanvaltaajaksi, mutta viime yönä kohtasin voittajani. Yllätys oli melkoinen kun makuuhuoneeseen mennessäni näin kummitytön a) kasanneen n. 2 kuutiometriä tyynyjä ja peittoa vuoteen oikeaan yläkulmaan ja b) asettuneen nukkumaan poikittain jalat tuon barrikadin päällä.. Sekaan ei mahtunut, joten vaihtoehdot olivat 1) huonostinukuttava Ikean sohva olohuoneessa, 2) ainakin 20 cm liian lyhyt puusohva työhuoneessa ja 3) ekstrahätävaravuode portaiden alla.

Vuoteenvaltaaja  (blogi)
Vuoteenvaltaaja (blogi)

Heräsin niska korkkiruuvilla ja alaselkä kuin korsetilla jäykistettynä. Päätin pyhästi, että ensi yönä pidän kiinni omistusoikeudesta budoaarini pyhimpään ja vietän vuorokauden ainoan lepohetken ihan takuulla adoptoimassani 2,8 neliömetrin pehmustetussa tilassa.


Ilmoitus..  1

.. automaattisella liikenteenvalvontalaitteella kuvatusta rikkomuksesta.

Porin liikenneturvakeskus lähestyi ystävätärtäni tänään kirjeitse molemmilla kotimaisilla kielillä. Ajoin perjantaiaamuna klo 3:32 ko. henkilö kyydissäni tämän autolla valtatie 8:aa etelän suuntaan, kun Pyhärannan kuntaan istutettu kamera (Ihode E) nappasi minusta nätin kuvan. Onneksi en puhunut puhelimeen ja lisännyt huulikiiltoa ajaessani..
Nopeutta oli joka tapauksessa 25 km yli sallitun. Miksikö? Olin varma (ja ystävä säestää), että kohdalla oli 100 km/h nopeusrajoitus ja annoin mennä tuossa harhaluulossa.

Viikon kuluessa pitää päättää pistäydynkö Porissa juttelemassa asiasta face-to-face vai turistaako linjoilla. Voin kirjeessä annetun tiedon mukaan käydä selvittelemässä tilannetta myös omalla paikkakunnallani (voiko puhua kotikenttäedusta?).

[x] Kiistän rikkomuksen. Ainakin toistaiseksi.


Classic Juustokakku  1

Testissä Classic Juustokakku tikkujäätelö (68 g / 100 ml) ***+

Jäätelön omalla nettisivulla kerrotaan, että herkussa on valkosuklaalla (30 %) kuorrutettua juustokakunmakuista kermajäätelöä, metsämarjakastiketta (5 %) ja kakun muruja (2 %).
Classic kuuluu Valiojäätelöiden suurperheeseen ja on siis tätä nykyä monikansallisen Nestlen (hakevat muuten edelleen ainakin nettisivujensa perusteella kesätyöntekijöitä Turenkiin ja Helsingin alueen jäätelökioskeihin) omistama tuotemerkki.

Classic Juustokakku -jäätelön kääre on aika perinteisen kullankeltainen. Kuvassa on jäätelöpuikko, joka on murrettu siten, että sisustan marjaraidat näkyvät. Kääreen voi hävittää polttamalla tai normaalin talousjätteen mukana.

Puisen, päistään ovaalin tikun otepäähän on poltettu teksti "Classic".

Classic Juustokakku on yhdistelmä kolmea makeaa herkkua, eli valkosuklaata, jäätelöä ja juustokakkua - ja lopputulos onkin sitten übermakea! Vaikka olen oikea herkkuperse, en pystyisi syömään kahta samanlaista peräkkäin. Ainakaan yhdellä istumalla.. Kovin usen...
Hyvää juustokakkuvalkosuklaajäde toki on, mutta luulen että aika monen suussa makeus lyö yli. Kaipaa seurakseen esim. espresson tai ainakin ison veden, jolla huuhtoa enin sokeri kurkusta alas!

Ravintosisältö / puikko

- Energiaa 1006 kJ /238 kcal
- Proteiinia 2,8 g
- Hiilihydraattia 23 g
- Rasvaa 14,9 g

Ravintosisältö / 100 g

- Energiaa 1480 kJ /350 kcal
- Proteiinia 4,1 g
- Hiilihydraattia 34 g
- Rasvaa 22 g

Valmistusaineet
Kerma, sokeri, kaakaovoi, täysmaitojauhe, tärkkelyssiirappi, maitoproteiini, vadelma, mansikka, mustikkamehu, karhunvadelma, puolukkamehu, kasvirasva, emulgointiaineet (soijalesitiini, E471, E476), sakeuttamisaineet (E401, E412, E440), vehnäjauho, inverttisokeri, suola, nostatusaineet (E503, E500), aromit (mm. vanilliini) ja happamuudensäätöaine (E330). Saattaa sisältää hivenen pähkinää ja kananmunaa. Suklaa sisältää kaakaovoin lisäksi muita kasvirasvoja.

8< - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jätskiarvostelun pisteet 1-5


Tänään  2

Heräsin täysissä pukeissa 12 h unien jälkeen. Olisin voinut (kai) nukkua vielä hetken, mutta äiti herätti puhelullaan. Olen vakuuttunut, että pitkä yö johtui yksin siitä, että luin illalla Henry Millerin Sexusta. Teos on niin tajuttoman pitkävetinen ja kuiva (miten voi olla molempia?), että epäilen etten saa sitä koko kesänä loppuun. Sinnillä olen aiemmin Helstenin yhtä kirjaa (jonka nimeä en nyt muista) lukuunottamatta tavannut kannesta kanteen joka ikisen, jonnka olen aloittanut.

En muista nähneeni unia, toisin kuin syntymäpäiväänsä viettävä Leonhart, jonka unimaailmassa olin vieraillut. Onneksi (vai pitäisiköhän olla pahoillaan) kyse oli viattomasta tienneuvonnasta :).
Perillekin unessaan pääsi. Tapahtuman voisi tulkita siten että olen Leonhartin hengellinen johtaja, pohjoisen suuri samaani, jolta aina isojen asioiden edessä tulee pyytää lausunto. Palkkiota ei peritä. Opastettava kunnioittaa samaaniensa neuvojen noudattamisesta saadun henkisen ja/tai materialistisen hyödyn ja omantunnon mukaan uhrilahjoin aina joka toinen uudenkuun hetki. (En aio tarkistaa kalenterista milloin seuraava pimeä yö on).

Aion jatkaa laiskotellen auringossa aina myöhään iltapäivään. Olen ansainnut sen.


Seuraava