Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.




Blogin olemus  2

Mitä ne blogit ovat? Ne kertovat ihmisten elämästä. Siellä ihminen kertoo valitsemallaan tavalla itsestään ja elämästään. Sitten joku kommentoi ikään kuin kyse olisi jostakin fiktiivisestä tarinasta. Kommentoi kommentoimisen vuoksi. Kommentoi päteäkseen. "Sun nyt niinku kantsis hei elää vähän eri tavalla tai ainaki kertoo se toisin." Tai jotain vastaavaa.

Tuli vaan mieleen lukiessani erään toisen henkilön blogia, mutta en sitten kehdannut sinne alkaa avautumaan alkuperäisen aiheen ulkopuolelta.





Orpokoti - El Orfanato (Juan Antono Bayona)  1

Visuaalisesti kaunis elokuva äidinrakkaudesta - mitä siitä peiton kulman takaa uskalsin katsoa. Tarina on surullisenkaunis, mutta ehkä hieman yllätyksetön eikä aivan omaperäinen enää The Others ja Kuudes aisti elokuvien jälkeen.

Loppu on imelä. Äidinrakkaus saa naisen valitsemaan elämän ja aviomiehen sijaan lastenhoidon tuonelan mikämikämaassa. Tarina jää hiukan vaisuksi. Pojan extroissa mainittu damienmaisuus ja äidin ja isän horjuva avioliitto eivät tule esiin, vaikka sivujuoneiksi ilmeisesti olivatkin tarkoitettu. Mutta kaunista - ja pelottavaa katsottavaa - ja perusjuoni toimii. Belén Rueda vetää surun ja kaipauksen riivaaman äidin roolin hyvin muiden jäädessä taka-alalle.

****

Katso-lista:

Guillermo del Toron
Devil's Backbone
Pan's Labyrinth