Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.

Voiko ihanammin aamu enää alkaa vol 2.  1

Herään kissojen juostessa toisessa huoneessa. Nukut vieressä hengittäen syvään. Myöhemmin kerrot nähneesi unta sinivalaista. Minä luen Labyrinttiä ja käyn suihkussa. Kissat kiipeävät vaatekaappiin rymistelemään ja heräät. Kiepsahdan kainaloosi, johon pian nukahdan. Siinä kainalossa on hyvä, turvallinen. Eikä se koskaan väsy pitelemään minua. Herään taas ja aurinko paistaa. Laitan aamupalaa. Kissoille naksuja. Sinulle maitokahvia ja minulle Earl Greytä, molemmille kanavoileipiä.


Voiko ihanammin päivä enää alkaa *hoil*  1

Viikonloppu lepoa ja rauhaiseloa.

Ihana aamuherätys, voisipa joka päivä herätä samoin. <3

Hierontaa. Hieman shoppailua ja kokkailua englantilaisen vahvan teen ja maitokahvin voimin. Linnunmaitokahvia ja lattea. Kaikkea muuta kuin latteaa suomalaista.

Syksyn shoppailusaalis: lyhyt neuletakki ja pitkä neuletakki sekä huppari. Kauden väreinä musta ja violetti. Voihdoinkin löytyi jotkin muuta kuin löysää ja roikkuvaa, joka tuntuu olevan tämän hetken trendi.

Ph-keittiössä tänään: Herkullista pestomaustettua lohta ja kukkakaalimuhennosta, versio 2.0. Jälkkäriksi niitä köyhiä ritareita vaahterasiirapilla. Vaahterasiirappi on hyvää, siinä on makua, vaikka en makeasta muuten juuri perustakaan.

Eikä siinä illassakaan ollut moitteen sijaa.


Kamalaa  1

Kamala oli kamalan hyvä.

***

Yksi teinien tappelukin tuli lopetettua. Kaverit mätti toisiaan turpaan tuhannen päissään ja hetken kuluttua sitten tappelupukarit juoksivat jo rinta rinnan, rinnukset verisinä, kohti uusia sekoiluja. Voi nuoruuden typeryyttä. Voi kaikkien.

***

Sitten taas raiteille. Matkustan kevyesti. Mukana läppäri ja nettitikku. Luksusta. Toimiessaan. Onneksi on mp3-soitin. Tekniikan ihanuutta.


Candy, Syrup and honey  1

Rakastan syksyn värjäämiä vaahteranlehtiä. Rakastan - onko se liian voimakas sana? Pidän vaahteranlehdistä kovasti. Syksyisten vaahteranlehtien näkeminen saa aikaan hykerryttävän tunteen sisälläni. Ei se ehkä rakkautta ole, mutta rakkauteen verrattavissa oleva tunne. Sillä rakkaus hykerryttää sisältä.

- Note to self: Tee vohveleita tai köyhiä ritareita ja päälle vaahterasiirappia.

Huojuva vihreys, jota unohdun aika ajoin tuijottamaan, on muuttunut kellertävämmäksi päivä päivältä.

- Note to self: Ota kamera mukaan töihin. Ulkona on kauniin värikästä kuvattavaa.

Illalla Kamalan keikalle - toivottavasti ei ole kamalaa. - Huomenna hanin kainaloon rentoutumaan.

Kuulokkeissa soi Duffyn Syrup and Honey ja suunnittelen parempien, ja ennenkaikkea hienompien, Skullcandy-kuulokkeiden ostoa.


Oppia yötä myöten  1

Jokainen päivä voi oppia jotakin uutta. Joka päivä voi oppia jotakin itsestään. Voi oppia vaikkapa sanomaan kyllä tai ei. Yksinkertaista? Ei se ole.

***

Nyt on unirytmi sekaisin. Vielä muutama tunti sitten olin kuolemanväsynyt. Mutta nyt - pim! - ei väsytä, ei sitten niin yhtään. Mutta ei hätää, luen lukemattomia kirjoja. Meditaatiota ja Alexander-tekniikkaa. Enpä olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten.


Sydän suunnattuna tulevaan  1

Sohvalla on kylmä ilman kainaloa. Ilman kissoja. Mutta minä haluan uskoa tulevaisuuteen. Se lämmittää. Ja sanat. - I hear you.

***

Aina asioiden sisäistäminen ei vain ole helppoa. Ne voi tiedostaa ja ymmärtää tiedon tasolla, mutta ei välttämättä tunteen. Ne vaativat toistoa. Uuden oppiminen on helppoa, poisoppiminen vaikeaa. Mutta lapsikin ymmärtää puhetta. - Do you hear me?

***

Happo+emäs=pH7


Ansaittu viikonloppu kullan kanssa  1

Viikon aherruksen ansaituksi palkinnoksi pääsin oman kullan kainaloon kahdeksi yöksi. Sain tuliaisiksi Harrodsin teetä. Uudet saappaatkin tulivat vihdoin, molemmille.

***

Leppoisa päivä yhdessä ruokaa laittaen, toimien yhtenä. - Tiimityö on parhaimmillaan hedelmällistä, samoin keskustelut. - Sohvalla kainalossa lämmitellen pyöräreissun kylmettämänä ja illan päätteeksi kevyt komedia. Pyörä rullaa taas kevyesti ja samoin muutama muu käytännön asia.

***

Ne suudelmat ovat suloisia. Se iho kuin silkkiä. Kosketus herkkä ja vahva yhtäaikaa. En jaksa olla hämmästelemättä sitä joka kerta uudestaan kaiken tämän ajan jälkeenkin. Minun kultani, lääkkeeni ja myrkkyni.


h super h  1

Mieletön viikko. Riittävätkö edes ylisanat hehkuttamaan sitä tarpeeksi. Rankka kuin mikäkin, mutta sitäkin antoisampi. Olen ihan poikki ja käyn kai vieläkin ylikierroksilla, kun ei nukuta. Väsyttää, mutta ei nukuta.

Olen oppinut hirveästi uutta, oppinut uutta itsestäni ja pistänyt itseni likoon 110%. Hylännyt tietoisesti vanhoja toimintatapoja ja kokeillut uusia. Olen tavannut ja tutustunut uusiin ihmisiin, keskustellut, esiintynyt, opettanut, ollut asiantuntijana ja puhunut puhumisesta päästyäni. Aivan mieletöntä tykitystä. Ei tässä sanat riitä. Tämän purkamiseen ja sulatteluun menee varmasti vähän aikaa vielä.

Mutta ennenkaikkea olen tyytyväinen. Tämä tuntuu oikealta, omalta, hyvältä. Mukavalta, mielenkiintoiselta, mielekkäältä. Helpolta ja haastavalta yhtäaikaa. Tuntuu, että olen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Olen kasvanut tähän. Oppinut oppimaan. Elämän mittaisella tutustumismatkalla itseeni.

Se nätin näköinen rouva, jolle pojat ohimennessä huutelivat. Joka näyttää oikealta filosofilta.


Uusia, muutoksen tuulia  1

Rankka päivä. 10 tuntia duunia ja salireissu päälle alle kuuden tunnin yöunilla. Ihan poikki.

Mutta tyrskyjä päin käy tie! Olen tehnyt asioita, joita ennen inhosin, vapaaehtoisena ensimmäisten joukossa. Kokeillut ennakkoluulottomasti. Pärjännyt, ollut jopa hyvä ja pitänyt siitä. Niin sitä ihminen muuttuu. Kun vain antaa itselleen mahdollisuuden.

Odotan mielenkiinnolla taas huomista.


Jänskää  1

Jännittävä, mielenkiintoinen ja antoisa päivä. Ainakin tämä ensimmäinen päivä. Yhdeksän kuukauden päästä pitäisi sitten olla valmis. Ei lapsi vaan minä, minun sisäinen lapseni pitäisi olla hieman valmiimpi. Taas yksi tutkinto kädessä. Ammattisellainen.

***

Näin ja kuvasin yhden vanessa atalantan ja ainakin puolenkymmentä inachis ioa. Aurinko paistoi lämpimästi niin, etten voinut vastustaa kiusausta hakea pokkaria - ja tahallisesti myöhästyä.

***

Kirjastossa lähti mopo käsistä ja lainasin repullisen luettavaa. Missähän välissä ehdin sen kaiken lukea.

***

Bruce oli taas kunnon sankari ja viihdytti illan ratoksi 16 korttelin verran. Tuoreet mustaherukat maistuivat ja löysin Facebookin kautta serkun. Jotain hyötyä siitäkin siis.

***

Huomenna on luvassa mm. toiminnallisia harjoituksia. Hieman jänskättää. Eikä oikein nukutakaan vielä, vaikka on aamusta asti ollut liikenteessä. Sen verran tässä käy ylikierroksilla.