Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.


Kesä 2009  1

Kesän tuoksu on huumaava, värit täyteläiset.

Mitä muistan tästä kesästä?

Korkealla kiirivät pääskysten huudot ja lentonäytökset. Syreenien tuoksun. Sinisenä hohkaavat lupiinipientareet. Alkukesän grillaukset. Pilvenhattarat omalta kotisohvalta nähtynä. Auringonpaiste ja viime säteet parvekkeelleni. Kesäpäivän perhosenlento.

Joistakin kesistä en muista auringonpaistetta, enkä nähnyt pääskysiä.

Kunpa olisi aina kesä ja lämmin. En kaipaa loskaista talvea. En nyt.


Hymy  1

Väsyttää. Sataa. Vituttaa.

Joskus minä haluaisin kirjoittaa suoraan, niin suoraan, että se viiltää. Sanoa kaiken sen ääneen mitä ajattelen. Sanoa suoraan päin naamaa niin kuin minullekin sanotaan. Olla härskin ilkeä ja vittumainen ihminen, vailla omantunnontuskia.

Olla olematta se kiltti ja kiva. Olla hymyilemättä, kun vittuillaan päin naamaa.

***

Sataa vettä, kun tulen kauppareissulta huppu suojanani. Vastaantuleva mies taluttaa koiraa, katsoo silmiin ja hymyilee. Hymyilen hupun alta takaisin.

***

Gone with the Wind on a rainy day. Ei minusta tule Scarlettia. Jatkan hymyilemistä.


Syitä  1

Syitä kiitollisuuteen:

Kissat. Kauniit kynnet. Parveke. Oma (kerrostalon) piha. Tilava keittiö ja kokkailu. Yllätyskirja. - Saavat hymyn huulille aina.

***

Leppoisa päivä. Fado soi. 500-sivuinen romsku meni parissa päivässä. Kelikin on mukava. Pastakastiketta tuli tehtyä viikon tarpeiksi taas. Voisin vielä kruunata päivän käymällä terassilla.



Fado  1

Kesän ensimmäinen suklaa-vaniljapehmis. Tee-shoppailua. Ja illan kohokohta:

Mafalda Arnauth: Flor de Fado. <3

***

Sitten pitsa ja olutta baarissa, jossa ei ollut olutta. Elämme maailmanlopun aikoja? Tupakanpoltto kielletään baareissa, tupakanmyynti lopetetaan baareissa - seuraavaksi kaljanmyynti lopetetaan baareisa?

***

Se fado jäi soimaan päähän kuten tango nuevo ja flamenco. Uusi rakkaus on löytynyt.