Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2015.
Seuraava

Kovanaama Kimbo Slice ei malta pysyä poissa vapaaottelukehästä  3

KYSYMYS: Mihin hävisi katutappelijana mainetta niittänyt Kimbo Slice vapaaotteluparketeilta?

VASTAUS: Itse asiassa Kimbo Slice yrittää uutta tulemista vapaaottelun terävimpään kärkeen ja hyvin tuntui paluu luistavan Bellator 138 -tapahtumassa, jossa partasuu sai vastaansa vapaaottelijalegenda Ken Shamrockin. Slice nousi uskomattomasta sillasta voittoon ja tyrmäsi illan päämatsissa vastustajansa.

Kimbo Slice on 41-vuotias miamilainen nyrkkisankari, joka nousi kuuluisuuteen internetissä julkaistujen katutappeluvideoiden ansiosta ja pääsi sittemmin ottelemaan oikeisiin vapaaottelutapahtumiin. Pystyasennossa lähes pysäyttämätön partasuu oli huono mattopainissa ja vaihtoi vapaapainin nyrkkeilyyn, oteltuaan kuusi matsia ja voitettuaan niistä neljä. Viimeisin ottelu päätyi tappioon Matt Mitrionelle vuonna 2010 ja juuri matossa Mitrione piti pilkkanaan Slicea, pakottaen kovanaaman keskeyttämään.

Nyrkkeilyn puolella Slicen jälki on ollut vakuttavaa. Seitsemän ottelua ja yhtä monta voittoa, joista kuusi on päättynyt tyrmäysvoittoon. Entisen katutappelijan tyyli käy loistavasti nyrkkeilykehään. Kovaa lyövä raskassarjalainen on pelote vastustajalle hyökkäävällä tyylillä, tosin vastustajat eivät ole olleet vielä kovimmasta päästä. Vaikka Slice treenaa lujaa ja haluaa kehittyä taistelijana, asiantuntijat eivät usko romuluisen kaverin jaksavan koskaan otella 12 eräistä ottelua.

Missä Kimbo Slice otteleekin ja millä tyylillä tahansa, ovat hänen matsinsa aina loppuunmyytyjä. Värikäs persoona kiinnostaa ihmisiä ja mörssärin taisteleva tyyli luo otteluihin erikoislaatuisen latauksen.

19. kesäkuuta Kimbo Slicen tehdessä paluuta vapaaottelukehään Shamrock yritti viedä Sliceä koko avauserän mattoon ja onnistuikin siinä muutamaan otteeseen ja oli lähellä viedä matsin kuristusotteella, mutta partaveikko aina nousi ja lopulta tyrmäsi konkarin ensimmäisen erän loppupuolella. Vaikka ottelu oli tapahtumarikas ja värikäs, todellisuudessa 51-vuotiaan Shamrockin ura on jo pahasti laskusuunnassa ja lopputulos antoi kuvan kuin veteraani olisi ollut hakemassa viimeisiä palkkiorahoja ottelusta. Vapaaotteluasiantuntijatkin sanovat Slicen toisen tulemisen jäävän lyhyeksi, yksinkertaisesti pelkällä pystypainilla ei vapaapainiotteluita voiteta.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar


Seuraava