Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kaatuminen.

“Pippo” teki kaatumisesta taidetta  2

KYSYMYS: Kuka on jalkapallohistorian pahin filmaaja?

VASTAUS: Tähän on helppo vastata. Monia hyviä yrittäjiä on ollut, ja tulee olemaan, mutta yksi on ylitse muiden. Italiassa rakastettu, AC Milanin nykyinen valmentaja Filippo “Pippo” Inzaghi teki taidetta kaatumisillaan aikanaan italialaisseuroissa.

Pelikentällä Pippo oli pelaajana, joka viiletti paitsion rajamailla pelin koko 90-minuuttisen ja haukaten nurmea ainakin kun siihen tarjoutui paikka. Maalintekijä tunnettiin tavastaan ottaa ilo irti silloin, kun siihen oli aihetta. Oli peli sitten vaikka harjoitusottelu Serie C:n joukkuetta vastaan tai Mestarien liigan finaali. Maalia juhlittiin kuin maailmanmestaruuspokaalia olisi nostettu ilmaan. Inzaghi hallitsee myös tuomariin kohdistuvan italialaistyylisen anelun. Siihen kuuluvat ylikorostetut elkeet käsillä sekä säälittävä koiranpentuilme.

Italiassa on jopa termi furbo, joka kuuluu oleellisena osana yhteiskuntaan ja jalkapalloon. Sanan voi kääntää viekkaaksi, jolla on positiivinen kaiku. On olemassa yleisesti jaettu käsitys siitä, että mitä ovelampi, sen parempi, kunhan ei jää kiinni ja tässä Pippo oli mestareitten mestari.

Kaatuilun lisäksi Pippo osasi maalinteon. Italian sarjoissa syntyi huimat 197 maalia ja maajoukkueessakin 57 ottelussa 25 maalia. Kolme Serie A -mestaruutta, kaksi Mestarien liigan voittoa, maailmanmestaruus ja useita cupin voittoja saavuttanut kärkipelaaja on yksi kaikkien aikojen italialaiskärjistä.

Vastustajajoukkueetkin arvostivat Pipon pyyteetöntä työtä. Alex Ferguson sanoi kerran Inzaghista, että pojan on ollut pakko syntyä paitsiossa. Mourinholta kysyttiin vuonna 2010 Real Madridin kohdatessa AC Milanin, kumpaa Real pelkää enemmän Zlatania vai Ronaldinhoa. Mestarivalmentaja sanoi pelkäävänsä eniten super vaihtomiestä Inzaghia. Ja kuinka kävikään. Pippo vaihdettiin Ronaldinhoon 60-minuutin kohdalla ja verkko heilui kaksi kertaa Superpipon johdosta.


Tuomari itse myöntää vihanneensa uran alkuaikana Inzaghin makailua, mutta mitä enemmän miehen otteita katseli, sitä enemmän halusi nähdä Superpippoa. Rakkaus lajiin ja se miten mies heittäytyi peliin, enkä nyt puhu filmaamisesta, ovat asioita mitä vain jalkapalloromantikot tajuavat.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar


Vesiesteen hurmosta!

KYSYMYS: Mikä h**vetin vesieste?

VASTAUS: Vesieste symboloi metsässä virtaavaa jokea. Tietenkin.

Tarina kertoo, että satoja vuosia sitten maaseuduilla asui miehiä, jotka kehuskelivat pystyvänsä juoksemaan hevosille tarkoitettuja maastoestereittejä. Tästä syntyi ajatus eräänlaisesta maastoestejuoksusta. Tätä ajatusta jalostettiin, lajia virallistettiin ja esteet tuotiin juoksuradalle 1800-luvun puolivälin Englannissa. Oxfordin yliopistolla oli näppinsä pelinsä tämänkin lajin kehityksessä.

Estejuoksu on tarjonnut yhden hienoimmista suomalaisista yleisurheiluhetkistä, kun Jukka Keskisalo otti upean kullan taktisen juoksun päätteeksi Göteborgissa 2006. Mertaranta valutti mahlaa ja kyynel nousi patriootin silmään.

Kuumana kesänä pitää muistaa, että joki on loistava virkistäytymispaikka. Tässä muutama mallisuoritus siitä, miten helteen painetta helpotetaan vesiesteellä. Treenata voi vaikka uimapaikan laiturin kaiteen kanssa.