Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kannatus.

Turkissa maa järisee, kun Fenerbahçe pelaa  2

David Jones / Flickr.com
David Jones / Flickr.com

KYSYMYS: Viettelin ravintolailtaa Istanbulissa, kun yhtäkkiä maa alkoi täristä ja seinät heilua. Kysyin tarjoilijalta, mitä tapahtuu, johon neitokainen vastasi “Fenerbahçella on peli muutaman kilometrin päässä”. Mitä hittoa ne siellä puuhaa?

VASTAUS: Fenerbahçen uskolliset fanit ovat Euroopan kovaäänisimpiä kannattajia. Maan tärinään on helppo vastaus. 55 000 hullua sinikeltaista kannattajaa sattuu hyppimään ennen matsia yhtäaikaa ja sen kuulee koko Istanbulin kaupunki. Stadionin tunnelma on jotain elämää suurempaa, jonka täytyisi jokaisen futisdiggarin kokea. Liitokset repeilee turkkilaisten pistäessä parasta ja ajatelkaa, millainen on meteli, kun vastustaja kaatuu.

19-kertainen Turkin liigan mestari on Turkin rikkain seura ja sen fanipohja on iso, aina muuta eurooppaa myöten. Fenerin kotiottelut ovat järjestään loppuunmyytyjä. Fenerbahçe on samalla oman maan sisällä vihatuin seura. Pahimmat kilpakumppanit, Galatasaray ja Besiktas, tulevat samasta kaupungista. Nämä seurat kun kohtaavat, kaupungilla liikkuminen on omalla vastuulla.

Osataan sitä muuallakin hyppiä katsomossa. Saksalainen maineikas Frankfurt pistää kuuluisan “Pepin” soimaan. Kyllä saksalainen rakennelma kestää, vai uskaltaisitteko messiin? Betonit lähtee liitoksista, kun alkaa tapahtua (kohdassa 0:30).

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar