Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kovuus.

Kuka on Valioliigan pehmein futaaja?KYSYMYS: Luin eläkkeelle tämän kauden jälkeen jäävän Javier Zanettin haastattelun, jossa hän sanoi, että ManU:n Nemanja Vidic on kovin pelaaja, jota vastaan hän on koskaan pelannut. Kuka sitten on Valioliigan pehmein futaaja?

VASTAUS: Aika tavanomainen tapa lähteä purkamaan tätä on ruotia sukeltamista. Asia on todella subjektiivinen: monesti sukellus jää huomaamatta, mutta toisaalta sukeltajan maineessa oleva pelaaja saa muita helpommin kortin dyykatessaan aiheestakin.Keltaisia kortteja filmaamisesta on jaettu kaudesta 2008–2009 lähtien. Sinä aikana eniten lappuja (7) on saanut vajaa vuosi sitten Espanjaan siirtynyt Gareth Bale. Kolme korttia filmaamisesta ovat saaneet Chelsean Fernando Torres ja tällä kaudella ManU:ssa läpimurtonsa tehnyt Adnan Januzaj. Hänellä on jo nyt plakkarissa yksi tuomittu filmaus enemmän kuin parjatulla joukkuetoverillaan Ashley Youngilla. Edelleen saarilla pelaavista kahden kortin miehiä ovat muun muassa Luis Suarez, Andy Carroll ja Oscar.


Tuomari ei kuitenkaan tahdo jättää mitään tulkinnan varaan, ja lähestyy asiaa kliinisen tilastotieteen ja taklausten määrän kautta. Valioliigasta pudonnut Cardiff taklasi vähiten viime kaudella, 16,2 kertaa ottelua kohti. Vertailun vuoksi Liverpool taklasi eniten, 22,5 kertaa matsissa. Cardiffia vastaan vihellettiin myös vähiten vapaapotkuja viime kaudella, 9,1 per ottelu. Toppari Steven Caulker kuitenkin blokkasi enemmän vetoja kuin kukaan koko sarjassa (23), joten hän ei voi olla ihan täysi nössö.

Laitapakki Declan John pelasi tällä kaudella 22 matsia Cardiffin paidassa. Häntä vastaan vihellettiin vain kolme vaparia eikä hän saanut liigassa yhtä ainutta korttia. Jos joukkue päästää kaudella yli 70 maalia, luulisi siellä olevan joukossa edes yksi turhautumisesta otettu lappu. John kuitenkin pelasi kelpo kauden ja oli yksi joukkueensa valopilkkuja. Paolo Maldini sanoi aikanaan, että jos puolustaja joutuu taklaamaan, hän on jo tehnyt virheen. Ei palkintoa Johnillekaan.Arsenalin Nicklas Bendtner ei ole kahdeksassa vuodessa onnistunut tekemään yhtään mitään, mikä edistäisi hänen uraansa. Hän ei saanut tällä kaudella korttiakaan 14 ottelussa, ja heilutti kännissä kulliaan Köpiksessä taksijonossa muun joukkueen taistellessa Bayern Münchenin vieraana Mestarien liigassa. Skål, Nicklas, olet Valioliigan suurin nössö.