Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on leijonat.
Seuraava

Hienoimmat nollakulmasta tehdyt maalit

KYSYMYS: Laitapa Dumari järjestykseen jääkiekon hienoimmat nollakulmasta tehdyt maalit?

VASTAUS: Loistavalla kysymyksellä Tuomaria pommitetaan jälleen kerran. Todelliset mestarit ja taitoniekat tulevat lätkän puolelta esiin, kun maalia yritetään tehdä maalin takaa nollakulmasta. Maalin takana toimistossa pelaaja saa parhaimmillaan pelin lähes pysähtymään ja aikaa tuntuu taitoniekoilla olevan enemmän kuin pelin keskiössä. Yksinkertaisesti maalin takana on hyvä olla, kuten huomaatte Tuomarin TOP5-listasta.

5. Ilari Filppula, TPS

Ilari Filppula päättää kokeilla perus Gretzky-kikkaa viimeisillä sekunneilla. Peli on jo ratkennut TPS:n hyväksi ja viidellä kolmea vastaan ylivoima tuo tilaa kentälle. Filppula heittää hienosti kiekon vastustajan puolustajan luistimen kautta verkonperukoille. Onhan tässä roppakaupalla onnea, mutta vain pelimiehet yrittävät tälläistä.

4. Pierre Turgeon, Kanada

Pierre Turgeon kuului oman aikansa taitavimpiin pelaajiin NHL:ssä. Pitkän ja näyttävän uran aikana Turgeon ehti heittää nollakulmasta lähes toistakymmentä maalia. Veskareiden kauhun parhaat maalin takaa maalit, olkaa hyvät! Kuten videosta huomaatte, Turgeon osaa hommansa, eikä maalit ole sattumaa.

3. Doug Gilmour, Toronto Maple leafs

Doug “Doggy” Gilmour oli todellinen toimiston mestari, joka osasi käyttää maalintakana parkkeerausta parhaiten. Gilmour oli loistava pelinrakentaja ja lättysyöttöjen mestari. Tällä kertaa mestarin lavasta ei lähtenyt syöttö, vaan huikea pyörähdys ja yksi NHL-historian hienoimmista jatkoaikamaaleista. Pyörähdyksen arvoa nostaa vielä se, että Gilmour pelasi koko uransa suoralapaisella mailalla.

2. Oskar Milton, Almtuna J20

17-vuotias Oskar Milton heittää huiman osuman maalin takaa 20-vuotiaiden matsissa Nackaa vastaan. Milton pysäyttää pelin maalin takana ja ottaa kiekon lavan päälle. Pikku heitto veskarin selän kautta ja kaikkien ihmetykseksi kiekkoa saadaan kaivaa verkon perukoilta. Linus Omark yritti vastaavaa kikkaa tämän vuoden KHL:n pudotuspeleissä Minskiä vastaan, mutta huonommalla tuloksella.

1. Mikael Granlund, Leijonat

Mikael “Kulta-Mikke” Granlund, mies joka toi ilmaveivin koko kansan tietoisuuteen, ja mihin paikkaan veivinsä iskikin. MM-välieräottelu Venäjää vastaan ja 1–0-maali, joka sai Leijonat lentoon, aina kultamitalliin saakka. Ei Miken ilmaveivi ollut ensimmäinen maalilmassa, mutta sen arvo on uskomaton. Maalista tehtiin jopa postimerkki, ja Mertarannan legendaariset sanat; “taivas varjele, mitä sieltä tulee, sieltä tulee maali” muistaa jokainen Leijona-diggari lopun elämää.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar


NHL-tappelija luotsasi MM-jääkiekon ennätysjoukkuetta

KYSYMYS: Mikä on Leijonien suurin voitto lätkän arvokisoissa ikinä? Entä suurin voitto yleensä?


VASTAUS: Suurimmat voitot lätkässä ovat muualta kuin arvokisoista. Naisten puolella Slovakia löi Vancouverin olympiakarsinnoissa Bulgarian 82–0 ja Thaimaan alle 18-vuotiaat pojat hävisivät 1998 Etelä-Korealle 92–0.

Leijonien suurin voitto arvokisoissa on vuodelta 1960, Squaw Valleyn olympialaisista. B-lohkossa pelannut Suomi otti ensin dunkkuun Neuvostoliitolta ja Saksalta, mutta alemmassa jatkosarjassa homma alkoi rullata: Australia ja Japani nyhtivät sinivalkoisilta kaksinkertaisessa sarjassa vain pisteen. Suomen suurin voitto kirjattiin 25. helmikuuta 1960: Australia kaatui lukemin 19–2.

Suomi oli lopputuloksissa seitsemäs. Rauno Kilpiö heitti 9+3. Nämä olivat Australian lätkäjoukkueen ensimmäiset ja viimeiset olympiakisat.

Aussien nimissä on kuitenkin lätkän MM-kisojen kautta aikain suurin voitto. Vuonna 1987 Mighty Roos murjoi Uuden-Seelannin peräti 58–0. Voiton arvoa Tuomarinkaan silmissä ei vähennä se, että se tuli MM-kisojen D-sarjassa eli ”kolmosdivarissa”.

Ohessa tyylinäyte Australian jääkiekkomaajoukkueen tasosta vuodelta 2011 Meksikoa vastaan. Tsekatkaa rankkaria torjuva maalivahti Alfonso de Alba. Luistimet jalassa juuri ja juuri ylärimaan.

Australian jäkismaajoukkuetta muuten luotsasi 2010-luvun lopulla hetken muuan Steve McKenna, kahdeksan kautta änäriä tahkonnut kanadalainen tappelija. McKenna pelasi yhteensä 373 matsia NHL:ssä, teki 32 pistettä ja keräsi 824 jäähyminuuttia. Hän ehti ottaa matsia myös 2000-luvun parhaana tappelijana pidetyn Georges Laraquen kanssa.

Pitäisiköhän Leijonien peräsimeen lyödä vaikka Sami Helenius. Helenius ainakin pysyi tolpillaan Laraquen käsittelyssä.


Leijonat: Tässä on Tuomarin viisasten kivi MM-joukkueen valintaan!KYSYMYS: Kyrsii kuunnella tuota ainaista porua siitä, keitä pitäisi ja ei pitäisi valita lätkän MM-kisoihin. Olisiko Tuomarilla mitään ratkaisua asiaan?

VASTAUS: Kyrsii Tuomariakin. Koutsi tekee ratkaisut ja seisoo niiden takana hamaan loppuun saakka. Siitä, onko se paras vaihtoehto, voidaan olla montaa mieltä.

Tuomari ehdottaa kansanäänestystä.Kaikki 14 liigajoukkuetta asettavat omat ehdokkaansa kevättalvella. Kukin joukkue saa asettaa ehdolle enintään 20 pelaajaa. Leijonavaalipäivä on pääsiäisviikon jälkeinen perjantai. Ennakkoon voi äänestää kotimaassa viikkoa ja ulkomailla taas viikkoa aiemmin.

Vaaliviikolla Tami Tamminen haastattelee ehdokkaita hassuissa vaatteissa. Äänestys käy kivasti kännykällä ja viestejä saa lähettää niin monta kuin haluaa: 0,99 euroa kappale. Jos päädytään tasatulokseen kahden pelaajan kohdalla, kokoontuu Liigapörssin voittajista koottu neuvosto juomaan kaljaa ja ratkomaan erimielisyydet pöytälätkäturnauksella.


Äänestysprosenttikin olisi muuten taatusti yli 40,3. Tekstaritulvasta saatavilla rahoilla voitaisiin pelastaa vaikka mäkijoukkue ja palkata iltapäivälehtien keskustelupalstoille moderaattoreita sellaisten yksilöiden varalle, jotka eivät ymmärrä, että ammattilaisjääkiekkoilijalla voi 90 pelin NHL-kauden jälkeen olla mielessä muutakin kuin MM-kisat.


Seuraava