Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on nba.
Seuraava

Pelinumero tekee urpon  17

Kuva: © Paul Hill - Fotolia.com

KYSYMYS: Alasarjapalloilun kirjoittamaton sääntö on se, että vastustajan pahin idiootti pelaa numerolla 69. Löytyykö vastaavaa ilmiötä muualta kuin täältä Suomesta?

VASTAUS: Tuomari ei muista suorilta ainuttakaan pääsarjapelaajaa, joka kehtaisi pelata moisella numerolla. Otetaan siis Google avuksi.

NHL:n historiassa vain kaksi pelaajaa ovat pelanneet numerolla 69: Mel Angelstad kaudella 2003–04 Washington Capitalsissa ja Andrew Desjardins San Josessa syksystä 2010 lähtien. Desjardins (ei sukua Ericille) tuli myöhemmin järkiinsä ja vaihtoi numerokseen kympin.

“Mad” Mel Angelstad oli poliisi, jonka NHL-ura jäi kahden ottelun mittaiseksi. YouTubesta löytyy kuitenkin video Melistä Dallasin paidassa ottamassa matsia Chicagon Bob Probertia vastaan. Dropyourgloves.com-sivustolta selviää, että kyse on pre-seasonilla 1999 käydystä ottelusta. Mel otti näytönpaikan tosissaan ja tappeli ensimmäisessä erässä kahdesti: ajassa 2.49 Probertin ja vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Reid Simpsonin kanssa. Melkoinen keila taitaa olla kyseessä.

Toissavuonna Washingtonin hyökkääjä Nicklas Bäckström kantoi numeroa 69 Moskovan Dynamon paidassa NHL:n työsulun ajan. Alunperin Dynamo valitsi ruotsalaiselle numeron 99, mutta Bäckström halusi siitä välittömästi eroon. Pistämättömällä venäläisellä tyylitajulla asia kuitenkin hoidettiin paremmalle tolalle parissa viikossa.

Baseballin puolelta löytyy viisikin jätkää, jotka ovat pelanneet numerolla 69. Syöttäjä Bronson Arroyo on heistä menestynein. Hän voitti World Seriesin 2004 ja pelaa edelleen Arizona Diamondbacksissa. Vapaa-ajallaan 11,75 miljoonaa dollaria kahdesta seuraavasta kaudesta kuittaava pitkätukka tekee musiikkia, esimerkiksi paskoja covereita Foo Fightersin biiseistä. Kannaattaa tsekata. Not.

Jenkkifutaaja, linjamies Mark Schlereth, on kolminkertainen Super Bowl -voittaja. Hän on kertonut kusseensa useasti housuihinsa kentällä, koska olo oli muutenkin kurja ja epämukava. Aktiiviuran jälkeen Schlereth toimi ESPN-kanavan kommentaattorina ja näyttelee nykyään Guiding Light -saippuasarjassa nimellä Roc Hoover. Kerronko lisää?

Dennis Rodman halusi numeron 69 hänen siirtyessään vuonna 1999 Lakersin riveihin. NBA:n komissaari David Stern kuitenkin eväsi tämän, ja Rodman joutui tyytymään numeroon 73.

Kyllä tällä jotain kaikupohjaa näyttäisi olevan maailmallakin. Voimia sinulle.


Unohda Luis Suarez – tässä ovat urheiluhistorian pahimmat ihmishirviöt  1

KYSYMYS: Mikä on epäurheilijamaisin teko urheilun historiassa?

VASTAUS: Ei Maradonan "jumalan käsi”. Ei Evander Holyfieldin irti haukattu korva tai Zidanen pusku.

Luis Suarezin puremiset, Patrice Evraa halventaneet kommentit tai käsipallo Ghanaa vastaan eivät pääse edes lähelle. Tuomarin epäurheilijamaisten tekojen kärkikolmikko tulee tässä:

Pronssia: Jack Tatum

Vuoden 1978 elokuussa takapuolustaja Jack Tatumin Oakland Raiders kohtasi treenimatsissa New England Patriotsin. Patsin hyökkäyksessä pelasi muuan Darryl Stingley, yksi NFL:n lupaavimmista laitahyökkääjistä. Erään epäonnistuneen heittopelin seurauksena Tatum taklasi pallotonta ja puolustuskyvytöntä Stingleytä valtavalla voimalla. Stingleyn kypärä osui Tatumin olkapäähän ja hänen kaularankansa murtui. Stingley eli loppuelämänsä neliraajahalvaantuneena.

Taklaus ei ollut NFL:n silloisten sääntöjen vastainen. Tatum ei kuitenkaan ikinä vaivautunut pyytämään Stingleyltä anteeksi tai edes vierailemaan hänen luonaan sairaalassa. Kerran kaksikon oli määrä tavata television keskusteluohjelmassa, mutta Stingley perui osallistumisensa kuultuaan, että Tatum aikoi promota tapaamisessa elämäkertaansa.

Hopeaa: Ron Artest / Metta World Peace

Marraskuun 19. 2004. Indiana Pacersin ja Detroit Pistonsin välistä NBA:n runkosarjamatsia oli jäljellä vajaa minuutti, kun Ron Artest, nykyisin Metta World Peace, rikkoi ikävästi takaapäin kotijoukkue Detroitin sentteri Ben Wallacea. Wallace kimpaantui ja tönäisi rajusti Artestia. Seuranneen joukkokärhämän jälkeen Artest jäi makaamaan selälleen toimitsijan pöydälle. Hänet tunnettiin äkkipikaisena kaverina – tämä oli ilmeisesti yritys hillitä sisäistä kuohuntaa.

Puolitoista minuuttia kahakan alkamisen jälkeen yleisöstä heitettiin muovinen juomakuppi Artestin rintaan. Ja siitähän se hulina vasta alkoi. Artest ja muutama muu joukkuekaveri kiipesivät katsomoon pitämään turpasaunaa, ja katsojia valui kentän puolelle tappelemaan. Viitisen minuuttia kestäneen kaaoksen seurauksena jaettiin yhteensä 146 ottelua pelikieltoa. Kupin heittänyt John Green sai 30 päivän vankilatuomion. Cantonan hyppypotkukin kalpenee Artestin moukarien rinnalla.

Kultaa: Tonya Harding

Maailmanhistorian epäurheilijamaisimman teon palkinto kuuluu ehdottomasti yhdysvaltalaiselle taitoluistelija–julkkisnyrkkeilijä Tonya Hardingille. Vuoden 1994 Yhdysvaltain mestaruuskisojen alla tämä rajatilapersoonallisuudesta kärsinyt valopää päätti varmistella saumojansa Lillehammerin olympiakisoja ajatellen. Hän palkkasi yhdessä silloisen aviomiehensä kanssa kaverin nimeltä Shane Stant, jonka jopi oli murtaa Hardingin pahimman kilpakumppanin Nancy Kerriganin oikea jalka ennen kansallisia mestaruuskilpailuja.

Stant teki työtä käskettyä ja iski harjoitusten jälkeen kaukalosta poistunutta Kerrigania teleskooppipampulla polven alapuolelle. Jalka ei murtunut, mutta esti silti Kerriganin osallistumisen Yhdysvaltain mestaruusskaboihin. Harding voitti, mutta myöhemmin tämä titteli otettiin häneltä oikeutetusti pois. Kerrigan ja Harding edustivat molemmat USA:ta olympialaisissa: Kerrigan oli toinen ja Harding kahdeksas. Hardingin luistelu-ura loppui samana vuonna, kun hän myönsi olevansa syyllinen Kerriganiin kohdistuneen hyökkäyksen suunnitteluun. Tuomari linjaa: hullu nainen.


Kumpi lyö kovempaa lentopalloa, Tero Pitkämäki vai LeBron James?  1

KYSYMYS: Kumpi lyö kovempaa lentopalloa, Tero Pitkämäki vai LeBron James?

VASTAUS: Jos puhutaan pelkästään lentopallon lyömisestä, sen voittaa Tero Pitkämäki ylivoimaisesti. Terohan treenaa yhden käden viskaisua päivittäin. MUTTA, jos peliin lisätään verkko, LeBron hurjan ponnistuksensa ansiosta löisi palloa kenttään kovempaa.

Jamesin blokki näyttää parhaimmillaan kuin lyötäisiin lentopalloa iskulyönnillä kenttään. Lisäksi LeBron James on monipuolisempi urheilija. Kouluaikana James oli lähes yhtä hyvä jenkkifutiksessa, missä hän tarvitsi räjähtävyyttä laitahyökkääjän tontilla. Teron juniorivuosien hiihtourasta ei ole juurikaan hyötyä lentopallon lyömiseen.

Ilman verkkoa kovemmin lyö Tero Pitkämäki ja verkon kanssa LeBron James!


Seuraava