Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Roberto Carlos.

Löytyykö Roberto Carlosin veroista?

KYSYMYS: Väitän että Roberto Carlosin vaparipommi aikanaan Ranskaa vastaa on edelleen hienoin kaukovapari? Vai onko?

VASTAUS: Vuonna -97 Ranska ja Brasilia kohtasivat vuoden -98 MM-kisojen esiturnauksessa Tournoi de Francessa. Ottelu päättyi tasalukemiin 1-1, mutta ottelun puhutuin tilanne oli värikkään brassin järkyttävä vaparimaali.

21-minuutin kohdalla Brasilia sai vaparin noin 35 metristä. Pallon taakse asteli vaparipelote Roberto Carlos. Laitapakilla on tapana laittaa pallon venttiili siihen kohtaan, mihin nappulakenkä osuu potkun lähtiessä, ja tällä kertaa osuikin sitten kunnolla ja puhtaasti. Ranskan ykkösveska Fabien Barthez ei voi kuin katseella seurata taidokasta kierrelaukausta, joka painuu maalin oikealle puolelle tolppaa hipoen. Järkyttävä pommi, ihan kuin maailma olisi pysähtynyt hetkeksi.

Eurosport näytti tätä kyseistä maalia miljoonasta kulmasta eri piirustuksilla varmaan seuraavat kymmenen vuotta kevennyksenä ja ei turhaan. Tuomarikaan ei kyllästy koskaan tälläiseen pommiin. Kyllä tämä lienee ainakin yksi parhaista, mutta on minulla tarjota teille hyvät lukijat ainakin lähes yhtä hyviä vapari kasseja, kuin Carlosin tykitys.

Tässä pari haastajaa Carlosille.

Toinen brassien vapariekspertti, “herra 50 prosenttia” Juninho Pernambucano kyykyttää maailman parasta maalivahtia Oliver Kahnia. Ehkä maailman eniten vaparimaaleja tehnyt Juninho saa pallon lentämään uskomattomalla tavalla. Vaikka pallo lähtee ensin todella ylös, tulee se alas yhtä nopeasti ja hienosti yläkulmaa kohden. Uskomaton vapaapotku.

Porto Interin vieraana ja pallon takana Hugo Almeida. Eihän kukaan lähde tuolta edes yrittämään. Almeida ei välitä kierteistä tai jengoista, nyt vedetään voimalla ja mikä lopputulos. 40 metristä lähtenyt todellinen pommi uppoaa Interin maalin yläkulmaan.

Löytyykö tästä joukosta suosikkisi vai löytyykö parempia vapareita kuin Carlosilta? Osallistu keskusteluun ja ehdota omaa joukkoosi.


Hienoimmat maalit suoraan kulmapotkusta

KYSYMYS: Treenimatsissa heitin suoraan kulmasta maalin, tosin tuuli avitti tilannetta. Mikäs on hienoin kulmasta tehty maali ammattilaistasolla?

VASTAUS: Tuomari tykkää tästä aiheesta. Hyvä hyvä. Junioritasolla suoraan kulmasta maaleja nähdään yleensä paljon, kun siirrytään pienistä maaleista isoihin maaleihin. Osa veskareista, kun ei vielä edes yletä ylärimaan. Ammatilaistasolla suoraan kulmasta tehdyt maalit ovat harvinaista herkkua, mutta kun mestarit yrittävät suoraan, syntyy kertakaikkisen upeita maaleja.

Kulmapotkujen mestarit TOP-listalla, olkaa hyvät!

3. Thierry Henry New York Red Bulls vs Columbus Crew

Henryn NY Red Bulls ottaa 3-1 voiton ja Ex-Arsa-legenda on pelipäällä. Illan saldona 2 maalia ja syöttö. Pelin kruunaa superkärjen ovela oivallus kulmapotkussa. Hirveä jenga suoraan takatolpan kautta maaliin.

2. Roberto Carlos Corinthians vs Portuguesa

Hurjan hevosenpotkun omaava nouseva laitapakki Carlos näyttää potkutekniikkaansa ja millä tuloksella. Vastustaja on vasta ryhmittymässä kulmapotkuun, kun Carlos laittaa hienon ulkosyrjäpotkun maalille ja siellä soi.

1. Alvaro Recoba Nacional vs Argentinos Junior

Erikoistilannetaitaja El Chino eli Alvaro Recoba on todellinen kulmaspesialisti. Inter-legenda on uransa aikana osunut kulmapotkuista useaan otteeseen ja Nacionalin paidassa tehty maali on todella hieno. Kova ja kierteinen potku liitää takatolppaa kohden ja kimpoaa hienosti ohi hölmistyneen maalivahdin.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar