Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2007.

Aikaa  3

Kesäaikaan siirtyminen ei tänä vuonna tuottanutkaan odottamaani hammastenkiristystä. Tavallisesti kellojen rukkaaminen aiheuttaa vähintäänkin aamu-unisuutta ja myöhästelyä, mutta nyt kaikki on toisin, sillä

1) muistin siirtää kellot oikeana päivänä ja oikeaan suuntaan
2) heräsin sunnuntaiaamuna (puolipakolla) kukonlaulun aikaan
3) menin eilen aikaisin vuoteeseen ja
4) herätin tänään herätyskellon

Olen mitä ilmeisemmin vihdoin kasvamassa aikuiseksi. Täytyy soittaa äidille :).


Sykettä elämään  5

Kävin pikku iltalenkin kävellen - ihan niitä samoja pyöräteitä, joita olen dallannut viime aikoina useaan otteeseen. No, eihän tuossa olisi mitään uutta, ellen olisi seurannut sykettä..

124-134 bpm

Olen blogimerkinnöissä muutaman kerran hämmästellyt kovin korkealla kiipeilevää sykettäni. Levossa kaikki on ihan ok ja syke kuten ennenkin, mutta kävellessä olen mittailut jatkuvasti yli 140 bpm sykettä. Tänään tajusin.

Reppu

Kun tulin lenkiltä kotiin, poimin eteisestä mukaan repun, jota kuskaan edestakaisin joka paikkaan (paitsi siis tänään). Hilipasin yläkertaan ja punnitsin itseni repun kanssa, sitten itseni. Pieni (päässä)laskutoimitus ja vahvistus lenkillä heränneelle ahaa-elämykselle!

Miten £#@%§ olen voinut olla tajuamatta, että jos koko ajan raahaa mukanaan noin kymmentä "liikakiloa", nousee syke helposti sen 15 biittiä?!

Arvatkaapas kuka nauraa itselleen =).


Fysikaalista hoitoa  1

Sattumien kautta päädyin tänään fysioterapeutin kosketeltavaksi.

Haastattelun ja perusteellisen tutkimuksen jälkeen fyssari ohjasi minut plintille selinmakuulle ja aloitti hoidon. Tunnustelevan hieronnan jälkeen hän aloitti ihan helkkarin kivuliaat hoitotoimenpiteet (toisen käden sormet solisluun ja ylempien kylkiluiden välissä ja toinen käsi liikutteli omaa yläraajaani), joiden aikana hän selitti, että

scalenukset (ylempiä kylkiluita kohottavat lihakset) ovat tiukalla ja ne täytyy löysätä jotta yläraajan liikkuvuus palautuu ja olkapään virheasento (joka taas saa aikaan lavan siirrottamisen, eli enkelinsiipiefektin) korjaantuu. Samalla poistuu käden puutumisoire, joka johtuu siitä, että solisluun ja ylimpien kylkiluiden väliin ei jää riittävästi tilaa yläraajan verenkierrolle.

..En ollut edes muistanut tuon puutumisen olemassaoloa sillä se liittyy tiettyihin asentoihin ja staattiseen työhön.

Koska kyseessä ei ollut oikea hoitotilanne, tehtiin minulle tutkimisen jälkeen vain n. 7 min. pikahuolto. Osaavat kädet saivat jo tuossa ajassa lavan laskeutumaan lähes oikealle paikalleen. Ilon kyyneleet eivät olleet kaukana kun tarkastelin selkääni peilistä - ja varasin heti kolme oikeaa hoitoaikaa viikoille 17-19.


Heja Sverige!  3

Ostin eilen ruotsalaisvalmisteista turkkilaista jogurttia. Kirottu olet, ystävä rakas, kun kerroit tämän taivaallisen herkun olemassaolosta!

Tälle ei pärjää kotimaiset hiilaripommit, ei rasvaisetkaan versiot.. Tuotteessa on / 100 g:

energiaa 125 kcal
proteiinia 3,3 g
hiilihydraatteja 4,2 g
rasvaa 10 g

Aamupalajogurttiini lisäsin ruokalusikallisen auringonkukan- ja toisen mokoman kurpitsansiemeniä. Yammy!


Yes!  4

Jauzaa! Todellinen erävoitto.

*illistää kaikille epäuskoisille* (jotka eivät kylläkään blogia lue)

Kalenteriin on piirretty paksu, vihreä viiva 19.-22.4.2007. Torstaina lennän Saksaan, Esseniin ja vietän loppuviikon mm. Fibossa :D.

Aurinko paistaa vielä korkealla työhuoneen ikkunasta ja päivä on sujunut kuin siivillä. Uutta virtaa opiskeluviikonloppuun tuli kuin nurkan takaa.

PS. Ote Raahe-Suomi sanakirjasta:

illistää = näyttää kieltä


Pakkosyötöllä  4

Joku kirjoitti joskus jossain ketjussa suurinpiirtein siten, että Ellei olisi pakko syödä, voisin luopua koko toimenpiteestä. Syömisestä on vain vaivaa.

Olen taipumassa välillä samaan ajatteluun.

Nälkä - minne katosit?

Nälkä häivähtää mielessä ehkä kerran päivässä. Ruokavaliossa on energiaa riittävästi perustoimintojen turvaamiseksi ja suojaravintoaineiden saanti on kunnossa, mutta..
On tämä helvittiä, että ihmisen pitää kellosta katsoa, että nyt syö!. Annoskoot ovat olemattomia ja vatsa tulee täyteen jo ruokaa ajattelemalla.

Valmistan ruokaa mielelläni. Kokeilen monipuolisesti uutta ja käytän mausteita. Ruoka on hyvää ja menee alas ihan ok, mutta kun mitään ei tee mieli.
Työpaikalla tuoksui uunituore korvapuusti, joka on ikiajat ollut suuri heikkouteni (irtokarkkien, jäätelön, seksin ja keksien ohella). Tänään tuoksu ei nostattanut suuria tunteita. Ei kohahtanut. Ei niin mitään.. Alan huolestua.

Kaivan repusta matelipussin työpöydälle kahvikupin seuraksi ja jatkan hommia.



Aamiainen 18/28  1

Söin ihan tajuttoman hyvällä ruokahalulla possuwokkia aamiaiseksi. Lorautin vielä lisää öljyä annokseen, kun ei kiillellyt riittävästi. Siivellä meni kalaöljyt ja juomaksi vesi ja berocca. Kahviin vaahdotin 0,5 dl kuohukermaa. Nam.

Vaikka asia ei mitenkään aamiaiseen liity - ruokaan kuitenkin - on pakko kertoa sekin, että illalla vuoteessa lukiessa ja unta odotellessa söin 120 g minimozzarellapalloja. Nauroin itselleni ääneen..

Nyt lähden hierojalle. Kokovartalohoitoon. Nam, nam :)


Kilpavarustelua  3

Kävin tänään varastossa etsimässä porakonetta ja tajusin, että varasto on pullollaan urheiluvälineitä:

- rullaluistimet 2 paria
- luistimet
- jäkismaila ja muutama laku
- jäkishanskat
- sukset, monot ja sauvat
- lumilauta (2 krt laskettu)
- lumikengät 2 paria
- kävelysauvat
- sählymaila x 2 ja erinäinen määrä palloja
- jalkapallo x 2
- katumaasturi

Mietin hetken ja asiaa tarkistamatta sisältä löytyy lisäksi:

- Sykemittari x 3 (Polarin eri malleja)
- GymStick x 2
- jumppapallo
- jumppamatto
- jumppakuminauha
- step-lauta
- käsipallo
- hyppynaru
- jumppatossut 3 paria
- lenkkarit 2 paria
- sisäpelikengät
- nyrkkeilyhanskat 12 oz
- säkkihanskat
- käsisiteitä ja hammasteknikolla teetetty hammassuoja
- uimapuku x 2, uimalasit ja -lakki, nenäklipsi
- sulkapallomaila x 2 ja sulkia.. monta
- pesäpallo (kaverin koiran leluna kylläkin)

En edes usko, että tuossa on kaikki ja lisäksi vaatehuomeessa majaille hirmuinen määrä vaatteita sisä- ja ulkoliikuntaa varten..

Miksi sitten moinen varustelu? En ole aina ollut himoliikkuja, mutta olen halunnut kokeilla "kaikkea kivaa" ja jos laji on ollut jees, olen hankkinut siihen (jotain) varusteita. Kun paikkakunnan suurimman urheiluvälineliikkeen omistaja sattui vielä olemaan hyvä tuttu, ei kaikesta ole tarvinnut maksaa täyttä hintaa. Osan olen itseasiassa saanut melkein puoli-ilmaiseksi.

Merkinnän löydät "lyhennettynä" myös keskusteluista.


Eilisen toisinto ja havaintoja  1

Tonnikalapurkkivälipalan asemasta söin tänään possuwokkia. Muuten liikuntoineen kutakuinkin samanlainen päivä kuin eilen.

Aistimuksia

Makuaisti ja suu muutenkin toimii eri tavoin kuin ennen.

Kaikki makea on ÄKLÖÄ ja vihloo hampaita. Löysin kaapista Mynthon Viileä Minttu -rasian jämän ja pistin pastillin suuhun. Auts. Kummallista.

Minusta on kehittymässä kaappijuoppo. Voin juoda ruokaöljyä suoraa pullon suusta kunhan ensin varmistan selustan. Ei se hyvää ole, mutta kun tiedän, että tarvitsen sitä, enkä viitsi tehdä salaattia vain siksi, että voisin laittaa siihen öljypohjaista salaatinkastiketta, niin..

Kaikki tuntuu liian suolaiselta.

Kieli tuntuu välillä hassulta. Ihan kuin se ei olisi oma.

Joka paikassa haisee tupakka. Ei sellainen tumpinhaju, vaan nenään leijaileva savu. Merkinkin tiedän.

Hipiä

Olen huomannut, että iho ei kaipaa rasvaamista. Ei ollenkaan. Kasvojakaan ei periaatteessa tarvitsisi voiteilla sotkea, mutta kosmetologiystävättären iloksi on tyhjennettävä kaikki purkit, mitä vessaan ilmestyy. Vaikka voishan ne RVB:t tietty pistää kiertoonkin :).

Lihasväsymys

Tänään jouduin kävelemään ihan helvetillistä kyytiä työkeikalta salille (n. 25 min.), että ehdin tunnille. Ryntäsin jumppasaliin tukka putkella ja ehdin nippanappa 55 minuutin rääkkiin. Tunti meni ok, mutta sen jälkeen kun istuin vetämässä ulkokamoja päälle, tuli jalkoihin hillitön väsy. Kotimatkalla piristyin ja jaksoinkin ihan hyvin.

Viikonloppuun on ohjelmoitava aktiivi- ja totaalilepo.

Miestä oisin vailla

Nainenkin käy.. Mutta siis voisiko joku käydä katsomassa mun fillarin takatassun. Siinä ei pysy ilma. Osaan itsekin, mutta en nyt jaksa ja jos jaksan, en ehdi. Pistän avaimen istuimen alle, niin ei tartte rälläköidä lukkoa irti.

Kiitos :)