Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2008.
Seuraava

Timppahäärä.  1

Tajusin tänään kuinka ihana mun pikkusisko on. Lueskelin sen blogia, ja se on kirjottanut paljon musta, ja käy välillä teksteissään läpi meidän mainioita keskusteluja.

Pikkusiskon blogista:

~Oli helvetin hupaisaa k:n kanssa eilen, istuttiin niitten kerrostalon pihalla ku oltiin tultu kaupasta ja juteltiin kaikkee mahollista. Keskustelu alko siitä ku se sano et mun jalat on ihan ruhjeilla ja et ne tippuu todennäköisesti kokonaan, jo huomenna. Sitten, "mitä jos sun kaikki raajat tippuis? mitä sä sit tekisit?". -Siitä alko ite suunnittelu.

Mä liikkuisin päälläni, jossa on kypärä. Tässä hienossa kypärässä on neljä rengasta, samalla tavalla kiinni ku ostoskärryissä. Kypärää ohjataan kasvojen liikkeillä; Räpyttämällä oikeaa silmää = oikealle, Räpyttämällä vasenta silmää = vasemmalle, Nenällä ryystäminen = jarrut, Aivastus = turbovauhti. Ja koska mä näkisin siis vaan taaksepäin, nii siihen kypärään on kiinnitetty samalla tavalla ku pässin sarvet, kaks peiliä, jotka tulee sit mun kasvojen eteen takaraivosta, joten nään siis eteeni ku katon peileistä. Jos mulla on paskaa vasemmassa silmässä, ja vielä satun aivastamaan ihan jumalattomasti, niin pyörin siis vasemmalle ympyrää, ja vauhti kiihtyy neljäänsataan. Joutuisin rullaamaan alas rappusia, tai kierimään, tai jotenki hyppimään.

K oli aikasemmin luvannu mulle synttärilahjaks semmosen kepin, mitä sokeet käyttää liikkuessaan. Se sano myös et herään synttäriaamuna haarukka silmässä. Haarukassa on kiinni lappu, jossa lukee "Paljon onnea, siskolta". Koska mulla ei oo raajoja, nii joudun tunkemaan sen kepin perseeseeni, ja kepin nuppiin kiinnitetään lappu ; "Watch Out!"
K lupas siis tunkea tällä kertaa mun molempiin silmiin haarukat.
Liikkuessa ne haarukat osuis maahan, joten ne uppoais syvemmälle, ja niistä lentäis kipinää mun päähän. Tästä syystä se kypärä sulais kiinni mun päähän, ja mm. tukkis mun korvat, joten olisin sekä kuuro, että sokea. Kuuma rauta niitten renkaiden varsista polttais mun päähän semmosen neliön. Mulla ei olis hampaita koska oon vetäny turpa edellä alas rappusia. Ja kiviä nenässä kun oon huristellu soratiellä. Sillon siihen lapun toiselle puolelle vois kirjottaa; " kuuro & sokea & raajaton & lähes puhekyvytön ". Jos nää renkaat olis täytettävät, nii kun niistä puhkeis kaksi, nii hoippuisin edestakasin liikkuessani.

K- "Oliskohan Adam sun kanssa sit enää yhessä?"
J- "Kyl se varmaan"
K- "Sithän te voisitte ajella yhessä. Adam ottaa mopon ja sä otat sun kypärän"
J- "Nii. Ja jos mun kypärä hajoaa nii se saa kiinnittää narun sen kepin päähän nii kuljen kätevästi perässä." ~

Sisko on mun rakas hirviö =)


Silmä-Homo.  1

Se odotti mua taas kerran, ihan liian hyvännäköisenä, juna-asemalla. Kiipesin sen kaulaan ja maistelin sen niskaa. Richie kiikutti mut autoon ja mä luulin että me lähdetään sen luo. Se ajoi växtriketille, me kierreltiin kattomassa kukkia ja kasveja, juteltiin ja halailtiin liikaa. Mä menin edellä autolle, kattomaan että koiralla on kaikki hyvin, ja se tuli muutamaa minuuttia myöhemmin ulos. Soli ostanut mulle kukkia, mä ilahduin niin kovin etten oikeen tiennyt mitä sanoa, se tekee tollasia juttuja jotka saa mut sanattomaksi. Lähettää söpöjä viestejä, laittelee mun lempiruokia, harjaa mun hiukset, kuolaa mun niskaan ja nukkuu niin lähellä mua etten voi liikkua senttiäkään, ja nyt se vielä osti mulle kukkia, se on lähestulkoon liian hurmaava.

Mä onnistuin tekemään sangen mainiota ruokaa. 540kiloa vihanneksia, bambua, sipulia, kanaa, kookosmaitoa ja chilipastaa joukkoon. Salaattia ja täysjyväriisiä. Ideoin respetin omasta päässäni ja kokkailin hermostuneena. Molin ajatellu valmistaa Richielle mukavan illallisen.
Mun kokkailutouhu, niinkuin lähes kaikki muukin aktiviteetti koti-tiloissa tapahtuu aina mahdollisimman vähissä vaatteissa, yleensä alasti. Tällä kertaa mä onnistuin saamaan palovamman oikeaan tissiin. Mä en yleensä käytä mitään öljyjä tai rasvoja ruoanlaitossa, mutta ajattelin varmuuden vuoksi hinkuttaa oliiviöljyä pannuun, jotta kaikki safka ei palaisi ihan roskaksi. Fiksuna tyttönä laitoin pannun lämpeämään, heitin takin niskaan ja painuin parvekkeelle sauhuamaan. Erehdyin savustuessa vastaamaan puhelimeen ja juttelin hetkisen Sandran kera. Pannu, ja se vitun öljy kuumeni sillä välin varmaan 895-asteeseen. Noin kymmenen minuutin jälkeen heilahdin taas keittiöön ja hiivasin puolijäiset kanat pannulle. Saatana. Sitä perkeleen öljyä roisku ympäri köökkiä. Kauhee klimpahdus mun tissille. Kiljuin, juoksin kylmään suihkuun (kiljuin lisää) ja järkytyksekseni huomasin että tississä oli nyt nahaton kohta, kauhee punotus, poltteli ja tottakai se alko tihkuttamaan jotain veri/visva-sekotusta. Vitutti aika näppärästi.
Mietin sitä kertaa kun onnistuin polttamaan käsivarteeni kolme kauheaa holea, siitäkään oo kauaa aikaa, ja niiden paraneminen kesti kivan kauan. Reiteen oon kans saanut kivat jäljet, ja kaikki on mun tyhmän pään ja satunnaisen oliiviöljyn väärinkäytön syytä. Mä käyttelen öljyä jos oon laittamassa ruokaa muille, tai jos teen jotain sangen delikaattia, jotain joka palaa ihan liian helposti kiinni pannuraiseen. Tän kauhukokemuksen jälkeen mä oon lähes 94,7-prosenttisen varma että nää "vahingot" on vaan jonkin ylemmän voiman tapa sanoa mulle, "hei, sä oot edelleen läski, lakkaa se öljyllä lutraaminen". Nyt lopetan, kokonaan, paitsi vauvaöljyn käytön, sitä tarvitsen, Richien kanssa.

Mollaan köllitty koko sunnuntai. Laiteltu safkaa, oltiin koiran kanssa muutamaan otteeseen lenkkeilemässä, mutta muuten koko päivä on kulunut sängyssä. Richie on kuiskaillut mulle hävyttömyyksiä, saanut mut huutamaan useaan otteeseen, ja se silitteli mut päiväuniin. Katottiin Narnia 1 & 2, mä istuin monttu auki kattelemassa leffoja, tykkäsin kovin maisemista, ja Assman, se leijona siis, se on upea :) Hyvät elokuvat saa mut aina ihan pois kaikesta, mä oon niin mukana etten varmasti huomaisi vaikka joku murtautuisi kämppään ja veisi kaiken, todennäköisesti vasta kun varas alkais telkkaria nyppimään, mä havahtuisin takas todellisuuteen.

Sangen tyytyväinen että mulla on sellasia super-silmätippoja vielä jäljellä. Mä pystyn ennaltaehkäisemään järkyttävän silmätulehduksen. Kauhee tohina ja hinkutus tänään, ja tottakai mä onnistuin saamaan 7desiä spermaa silmääni.


Manbeater.  2

Sarjassamme ongelma. Helvetti. Mä en tajua mikä vitun norsuäiti musta on tullut. Yksi kaveri soittaa ja itkee että se on tilannut parilla tonnilla meikkejä ja muuta, eikä sillä oo nyt rahaa maksaa niitä tavaroita. Mä lainasin sille tonnin viimekuun lopussa, ja nyt ihmetyttää että millä helvetillä se saa maksettua mulle takas. Sanoin että tarvitsen rahani viimeistään marraskuun lopulla, kun on muutto edessä ja kaikki. Nyt kyseinen kaveri haluaa lainata lisää rahaa, mietin että onkohan muhun tatuoitu nordea...

Toinen kaveri soitti ja vaati saada apua muutossa, neiti on muuttamassa norjaan ensi tiistaina, ja tarvitsee nyt pakkaus- ja siivous-apua. Mulla on oma pakkailu ja siivoilu kesken. Koulusysteemit vie jonkin verran aikaa, ja mun mielestä on yksinkertaisesti outoa pakkailla jonkun muun tavaroita. Ei kiitos. Ennen kun sain tietää muuton ajankohdan, sanoin että voin ehkä autella ensviikon loppupuolella, siitä se sitten räjähti ja sano että ei tarvi auttaa ollenkaan. Samaan hengenvetoon alkaa valitus yhteisestä ystävästämme (jolla on 4 lasta, kaksi työtä, talo ja repullinen eläimiä hoidettavana), se on kuulemma ihan paska kun ei saa hommattua lastenvahtia viikonlopuks ja ei nyt pysty auttamaan pakkailussa. Mitä helvettiä?!
Tämä muuton keskellä pyörivä kaveri soittelee mulle muutenkin lähes joka päivä, jos olen Richien luona, sen on pakko puhua tuntikausia, lähettää mulle miljoona viestiä, arvostella kaikkea mitä mä teen, ja viesteissään se ihmettelee mitä Richie näkee mussa, kun se on kumminki niin hohdokas. Mä en ois halunnut että Richie joutuu koskaan tapaamaan tätä kaveria, mutta tottakai me törmättiin siihen. 5minuuttia kahvittelun jälkeen saan 3 viestiä, ja vielä soiton, "toi on just tollanen tyyppi joka vaan käyttää sua niin kauan että se löytää jonku paremman, se on kato liian hyvännäkönen sulle". -Mukava kaveri.
Nyt se ihmettelee miksen oo järjestämässä läksäreitä sille. Ihmettelee miksen vaikuta kovin surulliselta.. -Öh.. Niinpä.
Tää sama kaveri sano mulle (kun aloin laihruttaan) että musta tulee kauheen ruma jos laihdun. Richie epäilee että kaverini on skitsofreenikko.

Mua on muutenkin viimeaikoina alkanut kovasti ärsyttämään mun ympyrät. Mä heilun kummallisten ihmisten kanssa, löydän itteni ihan hämäristä tilanteista, ja saan katua sohelluksiani koko ajan. Oma vika, tietenkin, tarttis tajuta että on loppujen lopuksi sangen fiksua ajatella ennen kuin toimii, ja pitäis ehkä joskus kuunnella omia vaistoja, eikä vaan syöksyä pää edellä joka helvetin perse-seikkailuun.

Väkivaltainen olotila, edelleen. Kipasin kioskilla ostamassa maitoa. Jonoa, tietenkin. Mun edessä seisoi ihan ihka-oikea pultsari. Se täytteli lottokupnkeja ja osti arpoja. Jutteli myyjän kanssa. Torshälla on tällänen pikku-Suomi, joten puolet populaatiosta osaa, tai ainakin ymmärtää soomengiält. Kuuntelin herrojen juttuja aikani. Pultsari valitteli miten se joutuu viikottain oikein tappelemaan sossun kanssa saadakseen rahaa. Sitä ei kuulemma kiinnosta tää Ruotsin touhu, ja sen unelma olis päästä muuttamaan kotiin, Suomeen. Keskustelun edetessä kävi ilmi, että pultsari on syntynyt Ruotsissa, ja käynyt Suomessa vaan viitisen kertaa, sukulaisissa, mutta koska se osaa suomea, ja sen isovanhemmat on Suomesta, on sekin finne. Se kertoili myyjälle miten hienoa Suomessa on, kuinka edullista alkoholi on, ja miten ihmiset on niin suorasanaisia, reiluja ja mukavia. Mä mietin ittekseni että mistäköhän Suomesta se puhuu...
Kioskin ulkopuolella tapahtui. Puhelin soi ja juttelin Richien kanssa. Irrottelin koiran hihnaa aidasta kun se pultsari tuli seisomaan mun eteen. "Anna mulle nyt tupakkaa tai rahaa, mun tarvii saada tupakkaa."
-Totaalinen sekoaminen, puhelin taskuun ja mä alan karjumaan ku heikkopäinen. "Osta omat röökis loinen, sä et mun tupakoita polta, ja rahaa, vitut, mussa ei tietääkseni lue nordea, eikä swedbank, joten, hanki työ, saatanan pummi!". Ei ehkä universumin fiksuin veto alkaa kiljumaan tollasta. Kioski on ihan torin vieressä, ja torilla heiluu aina porukkaa. Hävetti, mutta samalla vitutti aikä kätevästi. Mitä vittua tollaset loiset tulee multa kerjäämään rahaa ja roskaa, perkeles, hankkikoot ite sen mitä tarttevat.

Ai niin, päivän kohokohta, kolme kirjettä poliisi-sediltä. Muahan syytettiin kolmesta pahoinpitelystä, tänään sain tietää että jutut ei oo menossa etiäppäi, mie en joudu oikeuteen, enkä enää edes kuulusteluihin. Soon ohi ny :)


Wuf.  1

Juoksuaika. Mä heräsin ihan sekaisena. Ajattelin lähteä vaikka rullaten tai kontaten Örebrohon. Mun on pakko päästä sen lähelle. Mua ahdistaa, mulla on kuuma, ja sellanen olo että raiskaan pian lyhtypylvään tai kynttilän. Yrittänyt upottaa itseni kaiken maailman hommaan tänään. Siivosin vintin, moon pakannut puolet tavaroistani laatikoihin, ja siivonnut suihkuhooneen. Oikeasti tarttisin koti-orjan joka siivoilis ja auttais pakkailussa. Vituttaa touhuta yksin.

Ah, Se on järjestänyt mulle "yllätyksen". 28päivä ollaan vissiin lähdössä Göteborgiin taas, lisebergiin, joulumarkkinoille. Norjassa pitäis kipasta ja sitte taas kotia kohti. Ehana ylläri, mutten ollenkaan tiedä miten mulla on aikaa kaikkeen, mun pitäis muuttaa nyt loppukuusta...

"Cuz I love the way you call me baby. And you take me the way I am."


Lambi.  3

Mainio päivä pitkästä aikaa, mä olen hyväntuulinen ja mulla on sellanen mukava olo. Paniikkiherätys aamulla, näin unta että kusin alleni, ja näin pääsi melkein tapahtumaan. Ehdin nipinnapin vessaan. Mä nukun alasti, joten heiluin vessassakin alasti. Istuskelin pissalla, harjasin hampaita ja hyräilin samalla. Christoffer avas vessan oven, seiso eteisessä pelkkä pyyhe päällä, mä sain paniikki-räjähdys-kohtauksen ja kippasin kyljelleni lattialle, revin suihkuverhon alas ja peittelin sillä itteni, samalla kokoajan huutaen. Saan olla ilonen että tajusin siinä paniikissa lopettaa kusemisen, enkä tunkenut hammasharjaa kurkkuun.
Kerran vuodessa, kun unohdan laittaa vessan oven lukkoon, tapahtuu tietenkin jotain katastrofaalista.

Lääkäriaika ennen lounasta, mä sanoin lääkärille että haluan sellasen mahasäkkipussipienennysleikkauksen, ja mielellään heti kiitos. Se katteli mua, lueskeli mun papereita ja räjähti sitten nauramaan. Mun lääkäri nauro kyyneleet silmissä, mulle, ja kutsu mua vielä tyhmäksi. Se sano että jos mä oon ite laihduttanut yli 25kiloa, niin emmä sitä leikkausta kyllä saa. Mä olin sekoamispisteessä ja sanoin että mulla on kyllä varastossa edelleen niin paljon läskiä, ettei se leikkaus ihan harakoille menis. Ei käy, eli se siitä. Lekuri tykkäs että saan ite työskennellä läskieni kanssa, hiljaa hyvä tulee. Oikeassahan se sinänsä on, mua vaan kovasti kyllästyttää välillä.

Mun hormoonihäröilyjen takia sain taas alkaa syömään niitä perkeleen keltarauhas-idiootti-nappeja. Mun kuuluis syödä niitä lääkkeitä vähintään kaks viikkoa, odottaa muutama päivä, ja sitten mun sänky muuttuu uimahalliksi. Vuodot alkaa, ja niiden pitäis kestää muutaman päivän. Vitut. -Mä alotin nappuloiden syönnin eilen. Ollu ihmeellinen olo koko päivän. Istuskelin soffalla kattoos elokuvaa, suunnittelin muutamaa murhaa ja juopottelin teetä. Rupesin miettimään että löytyyköhän tästä asunnosta yhtä ainoata tampaxia, auntie flo kun kävi meillä kylässä viimeksi marraskuun loppupuolella, vuonna 2007. Löytyhän niitä, muutamat. Järkytyksekseni huomasin, heti löydöksen jälkeen, että mun perse alko vuotamaan yli kaks viikkoa etuajassa. Kauheet kivut iski heti, mä onnistuin oksentamaan köökin laatteelle ja raahauduin sitten vessaan. Vesi kuumalle ja makasin suihkussa palttiarallaa tunnin. Ollu varmaan koskaan tälläsiä kipuja. Kun revin jalasta miljoona nivelsidettä paskaks, ei se kipu ollu mitään verrattuna tähän. Pyörällä auton alle, eikä sekään sattunu näin paljoa. Suihkun jälkeen makasin olohuoneen lattialla, yritin rauhottua, juoda vettä ja löytää jonkinnäköistä mukavaa asentoa. Oksensin päälleni.


Trekant.  1

Joku sakkoliha juoksi alasti ympäri kämppää, olohuoneen tapahtumista mä oon vaan kuullut, onneksi en nähnyt mitään. Juhlien emäntä imi poikaystävänsä pensseliä parvekkeella ja makuuhuoneessa tapahtui. Tessy ja mie istuskeltiin keittiössä juomassa viiniä. Maisteltiin juustoja, hedelmiä ja jotain ihmeellisiä norjalaisia keksejä. Kaikki oli sangen surrealistista. Mun oli hetkittäin toimittava paparazzina, mutta muuten välttelin ihmisiä. Vaikea ymmärtää miten tavalliset halloweenjuhlat muuttu yhtäkkiä puolkuolleiden orgioiksi. Lähdin kotia kohti suht' ajoissa, mua ei yksinkertasesti jaksanut kiinnostaa koko touhu. Väsytti ku syöpäpotilasta, ja vitutti aika kätevästi. Ihan hupaisaa sinänsä, mutta ei kiitos. Sunnuntai kului kiukutellessa ja kanasalaattia ahmien.

Tänään raahauduin Sandran kera kaupunkiin, ihan liian aikaisin. Tuurailin taas Tessyä viimeyön pornolinjalla, enkä oikeen saanut nukuttua. Meni muuten hyvin, mutta kun yks kyrvänpidike soitti ja halus että mä vaan toistan "I love you" palttiaralla nelkytä minuuttia, alko ahdistamaan. Sarjassamme separaattori, idiootti-touhua.

Kaupunkireissu oli taas kerran aika legendaarinen. Musta tuntuu että mä helilahtelen vaan jossain sumussa kokoajan. Hukkasin hanskani, kerroin kännykkäliikkeesä työskentelevälle pojalle että aion syöttää puhelimeni sille sen peräsuolen kautta, jos se ei saa mun puheluuria toimimaan puolen tunnin sisällä. Nukahdin bussiin ja missasin just sen oikean pysäkin ja kilahdin jopa Sandralle, kaikki vaan ärsytti. Me käytiin lounaalla, ostoksilla, koulussa ja hilauduttiin jopa solaroitumaan. Mä en solaroi, joten mä en tiennyt miten ne koneet oikeen toimii. Ihan liian haitekkiä mulle. Se vitun kone sylki jotain aroma-suihkua mun suuhun, ja flektit oli ihan liian voimakkaat, mulla oli kylmä. Sandra sano että niissä aurinko-arkuissa on mukava makoilla. Lämmintä ja rentuttavaa.
-Vitut, tuntu että joku oli vetänyt mua turpaan, ja että mulle oltiin väkisin yritetty syöttää myrkkyä. Se saatanan aroma-litku valu mun silmiin, sitä oli mun suussa, ja ne flektit jäädytti mun tissit. Mun perse paloi pikkusen, ja mä olin entistä väsyneenpi sen aurinkoisen seikkailun jälkeen. Ei ollu ihan mun juttuni. Mielenkiintosta, muttei kauheen mukavaa.

Mä luulin että saisin rauhottua äidin luona. Nukahdin soffalle kun odottelin että sisko tai mure kotiutuis. Sain kokea yhden maailman kamalimmista herätyksistä. Kauhea huuto, mä säikähdin, tipuin sohvalta, ja lähes kusasin alleni. Äiti ja sisko otti ihan pikkusen yhteen. Kummaa porukkaa. Mä hiippailin mun tädin luo naapuriin ja nukahdin köökin pöydän alle. Kovin sumuista edelleen.

Juttelin Sen kanssa joku aika sitten. Mulla on taas sellanen olo etten tiiä mitä haluan, mutta kun kuulen tyyppisen äänen, sulan, haluan sen viereen, enkä minnekään muualle. Mä haluan olla sen oma.



Seuraava