Blogi

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2009.

Meh..  4

Täällä on yksinkertasesti kamalaa. Bergen on persereikä jonne mä en aio eksyä enää koskaan. Aion todella yrittää pitää tämän lupauksen, en halua altistaa itseäni idiotismille enää koskaan. Täällä sataa joka vitun päivä. Ei vaan vartin tai tunnin. Täällä sataa koko saatanan ajan. Täällä on kylmä. Sääihmiset teeveessä valehtelee, ne lupaa aurinkoa, ja täällä vaan sataa. Ihmiset on outoja, ne nyppii ja ottaa kuvia, kokoajan.

Töissä menee hyvin. Rahaa rullaapi sisään. Mä vihaan silti Bergeniä. Raksu kävi täällä, oli pari yötä ja lähti sitte takas kotia kohti. Mä luulin hajoavani kokonaan ku näin auton häviävän sekamelskaan. Mä itkin sellasia krokotiilin kokosia kyyneleitä ja kävelin kotiin sateessa. Märkä, turhautunut, väsynyt ja niin kamala ikävä. Mä olin varuillani koko illan, epäilin kuolevani vitutuksesta johtuvaan aivoverenvuotoon, ihan milloin vain.

Luulin että olotila ois tänään parempi. Vitut. Toki nyt oon onnistunut tajuamaan koko ikävän, ja jossain määrin myös hyväksymään sen. Mutta kamala olo jatkuu. Mä en halua olla täällä. Täällä on liian kylmää, yksinäistä ja ahdistavaa. Ihmiset on kamalan tarkkoja ja tylsiä. Täällä ei voi olla oma itsensä, jossei se "omuus" oo jotain kovin tylsää, tavallista ja kaikkeen harmauteen sekoittuvaa.

Mä yritän pitää toivoa yllä ja hokea itselleni että Oslo on parempi paikka. Siellä on järkevämpää porukkaa. -Luin just sanomalehdestä että oslon huumekriisi kauhistuttaa koko maata. Narkkarit piikittelee jopa keskellä kaupunkia, turistien pyöriessä ympärillä.. Olé!

Bergen
Bergen


Pegeeenis.  1

Mæ olen valkoinen kuin haamu. Væsynyt ja mulla on paha olo. Panettaiskin aika rajusti. Ikævæ raksua ja koirulia. Mijau.
Ensimmæinen yø tøissæ meni hyvin. 11 tuntia sairaiden parissa on silti suhteellisen rankkaa. Tænææn mæ kuljen skompina ja valmistaudun seuraavaan yøhøn. Graah. Silti, tæytyy muistaa, mæ oon tæællæ tienaamassa rahaa, jotta pææsen matkailemaan taas, just niin paljon kuin haluan.. :D


Märkää.  3

Tänään mä alotan työt täällä Norjassa, yötyöt. Sangen mielenkiintoista. Sain eilen sen asunnon ja kauhean listan eri paikoista missä mie saan heilahdella. Mun asunto on siis Bergenin keskustassa, vanhassa kaupungissa, se on sellanen pieni huone missä on tietenni sänky, keittiön pöytä ja tuolit, iso komero ja ihana ikkuna :D Hella, tiski-pöytä, jääkaappi ja muutama ruoka-kaappi. Sellanen pieni ja söpö huone. Se asunto on ilmanen, ja siinä ihan vieressä on ruokis-kauppa ja internet-kahvila, mahtava kirkko ja söpöjä pikku-kauppoja, aika kallista, joten täällä en aio shoppailla pahemmin, jotain pikkujuttuja ja tuliaisia raksulle...

Kämpäke on hyvässä kohtaa, bussipysäkille kävelee parissa minuutissa. Mun työt on vähän jokapuolella Bergeniä ja bussilla pääsee iiiiihan minne vaan, nopeasti ja mukavasti. Bussit ei täällä edes ole niin kovin kalliita, ja jos paniikki tulee tai bussit on myöhässä, työpaikka maksaa aina taksin töihin. Ei hätää siis.

Paljon nähtävää, paljon ihmisiä ja hulinaa. Iso kaupunki, mutta jotenki sellanen pienen kylän charmi. Puutaloja ja kaikki vanha on säilytetty.

Mä heräsin aamulla sateen ropinaan. Eilinen vitutus alkaa häviämään ja mua hymyilyttää. Mä oon taas sellasessa hauskassa tilanteessa. Jännitys, epävarmuus ja toisaalta rauhallinen itsevarmuus. Mä odotan mielenkiinnolla. Olen aika varma että kaikki tulee menemään hyvin. Ainakin mä toivon niin. Tää on taas yksi vitun suuri seikkailu :)


Kukaan ei rakasta sua.  5

Isä soitti. Mä ihmettelin että miksi. Me ei olla oikeastaan missään tekemisissä. Viimeks kun puhuttiin niin mä sanoin sille asioita joita en edes kadu.

Mä sanoin että se ei ole ikinä ollut mun isä, eikä tule olemaankaan. Että se on huono ihminen, ja kukaan ei oikeasti välitä siitä. Että sillä on ollut 23 vuotta aikaa rakentaa edes jonkinnäköistä isä-tytär-suhdetta, mutta se on vaan tuhonnut kaiken, joten mä en halua olla missään tekemisissä. Että se saa mut voimaan huonosti. Mä sanoin että kukaan ei rakasta sitä, ja että kun se kuolee, ei kukaan, ei yksikään ihminen maapallolla tule kaipaamaan sitä. Että mulla ei ole sitä ikävä, enkä ole tulossa Suomeen käymään. Se sano että se on äidin syytä, siis se että se ei ole voinut olla hyvä isä mulle.

Mä nauroin. Äiti hankkiutui eroon sekopäisestä psykopaatista. Mä olisin todennäkösesti aika huono ihminen jos olisin isäni kanssa asunut. Sitäpaitsi ei äiti ole ikinä, ei siis ikinä estänyt isää ottamasta muhun yhteyttä, äiti ei ole edes puhunut siitä idiootista mitään pahaa, ennen kun mä itse huomasin millanen kusipää mun isä oikeasti on. Äiti halus että mulla ois ollut isään hyvät välit, mutta eihän siitä mitään tullut.

Mun isä ei ole koskaan iloinen toisten puolesta. Se on vaan vahingoniloinen. Se ei naura niin että se itkee, se nauraa kun se näkee uutisissa kuolleita ihmisiä. Se ei näytä minkäännäköisiä tunteita. Se valehtelee, varastaa ja pettää. Se ei osaa auttaa, eikä sanoa mitään positiivistä keenestäkään, se potkii ja haukkuu. Se on ihmisraunio.

Nyt se soitti, sano että hää kuljeskelee pihalla ja miettii, ottaa oluen. Mä kysyin että miks se soittaa.

Mun isä täyttää tänään 50. Se on kotona vihaisen vaimonsa ja kahden pilatun lapsen kera. Vaan sen äiti on käynyt onnittelemassa. Ne on tehneet kakkua ja siivonneet, mutta kukaan ei tule. Mun isä kuulosti jotenkin säälittävältä ja epätoivoiselta. Mun sydän oli hajoamassa.
Se yrittä nauraa ja jutella, mutta ei siitä mitään tullut. Meillä ei ole mitään puhuttavaa, me ollaan liian kaukana toisistamme, meidän välissä ei ole vaan Ruotsi, vaan ihan helvetisti muutakin. Mä olen katkera ja vihainen. Mä onnittelin, mutta vaan koska se ilmoitti synttäreistään, mua ei oo vuosikausiin kiinnostanut koko ihminen, ei merkkipäivät eikä yleensäkään mikään mikä liittyy siihen "ihmiseen". Oltiin hiljaa ja mua vitutti. Miks sen pitää pilata mun päivä. Miks mun tarvii tuntea.

Mua itkettää ja ahdistaa. Mä sanoin että en välitä, enkä ikävöi, mutta valehtelin. Mä haluan isän. Mä haluan pystyä antamaan anteeksi, mä haluan jotain hienoa ja rakasta. Mun käy sääliksi mun isää. Mun sisällä on niin paljon tyhjää ja jähmeää. Vittu. Mä haluan isän, mä haluan unohtaa. Mä haluan että mulla olis edes yks hyvä muisto omasta isästäni, jotain joka sais mut hymyilemään. Mä haluan olla jotain tärkeää omalle isälleni. Mä haluan että se sanois jotain, vittu jotain joka sais mut tuntemaan. Jotain mikä sais mut iloisen haikeaksi ja kaipaamaan oikeasti.

Mulla on ikävä kummitusta, jotain jota ei ikinä ole ollut olemassa. Mä luulen kaipaavani isähahmoa, jotain turvaa. Mulla ei koskaan ole ollut isää. Ei yhtä ainoatakaan mieshenkilöä mun elämässä, ei sellasta johon voisi oikeasti luottaa.



So I´m off to Norway tomorrow.  3

Uusi vaihe, jossain määrin myös uusi alku. Taas kerran. Saa nähdä mitä tästä tulee. Norjaan töihin, tienaamaan melkein liian paljon rahaa. Aina parin viikon työnteon jälkeen kotiin raksun viekkuun viilailemaan kahreks viikoks. Vaikuttaa mukavalta. Mie lennän Oslon kautta Bergeniin huomenna. Tai no, periaatteessa tänään. Ei jännitä, ainakaan vielä.


Villi piNppi.  2

Me käytiin Tukholmassa. Siellä saatanan huvipuistossa. Se oli aika mukavaa, kunnes mä näin mihin laitteisiin mun idiootti-poikaystävä, idiootti-sisko ja sen idiootti-kaveri aiko mut raahata. Ei perkele. Ei ikinä. Mä viihdyin teekupeissa mainiosti. Ihan tarpeeks jännitystä ja vauhtia. Noo, koska mä pelkään kaiken maailman kieppu-homo-laitteita, ja nää idiootit halus mut ehdottomasti mukaan, ajattelin viksuna tyttönä kiskasta muutaman juoman. No, se ei sitten ollu hirveen järkevää.. Me ei ehditty syömään, ja siellä oli perkeleen kuuma, mä kiskasin naamaani lasillisen viiniä, ja tietenkin yhden martinin, sillee vartin sisällä. Puoltuntia sen jälkeen mä olin humalassa, ja siitä vitun hupitalosta tuli yks maailman kamalimmista kokemuksista. Mä luulin jääväni sinne peililabyrinttiin ikuisiksi ajoiksi. Paniikki.

Vilda musen, muka sellanen lasten vuoristorata.. Vitut, se oli ihan kauhea. Mä sain kammottavat mustelmat jalkoihin, ja ikuiset traumat kaupanpäälle. Mua ei vaan oo tehty vuoristorataihmiseks, oli se saatana pelottavaa. Mä pelkäsin kaiken kiljumisen keskellä menettäväni tajuntani. Se valokuva jonka ne idiootit ottaa, oli kans ihan kauhea. Kolme naamaa jotka kiljuu ja hymyilee, ja sitten mun pää, jossain siellä alhaalla, mun kasvoilla kärsivä ilme, ja jos tarkkaan katto niin pysty näkemään miten mä puristin rystyset valkeina mun pikkusiskon kättä. Traagista.

Onneks mä en ollu ainoa kenen reissu oli vittumainen. Raksu tilas kaks vohvelia, ja makso niistä 104kr. Se sai vaan yhden, eikä voinut mennä valittamaan, koska ei se saanut ikinä kuittia. Myöhemmin se tilas nuudeleita kanan ja vihanneksien kera, niin ja jonku fantatölkin kanssa. Se ei ikinä saanut sitä fantaa, ja se kana oli curryssa paisettua tonnikalaa. Mä nauroin niin että itkin. Kotimatka meni hyvin. Neljä väsynyttä kakaraa istu junassa, yhden spongebob squarepants ilmapallon kera. Naurettiin koko matka kotiin.

Huomenna sitten Kolmårdeniin. Saa kattella.