Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2008.



Käytöskukkanen  11

Mikä ihmisiä vaivaa? Tämä kysymys nousee mieleeni säännöllisin väliajoin. Miksi ihmiset ovat tylyjä, ilkeitä, epäkohteliaita toisilleen. Jos ei ole mitään hyvää, postiviivista, kannustavaa sanottavaa - tai edes neutraalia kommenttia - niin miksi ylipäätään sanoa yhtään mitään? Kitkerät ja katkerat kommentit kanssaeläjille kertovat aika paljon sanojistaan itsestään, enemmän kuin sanojen kohteista, vaikka tavoite lienee toinen.


Herkkuvälipalaa ja terveysruokaa  3

Alpron soija-suklaajuoma on namia. Samoin soija-suklaavanukkaat. *slurp*

Muita suosikkivälipaloja: Voimakaurakeksit, proteiinipatukat ja palautusjuomat, tuoremehut sekä tietysti hedelmät, etenkin banaanit ja omenat.

Työpöydän laatikosta löytyy myös valikoima erilaisia teelaatuja, cappucinoa ja oma sekoitus kaakaokahvia, johon tulee pikakahvia sekä tavallista kaakaota ja tummaa kaakaota.

***

Kerran kaupassa myyjä ihmetteli ääneen, kun ostin kaikenlaisia ns. terveysvaikutteisia keksejä ja patukoita. Ne ovat hyviä ja käteviä välipaloja.

Useamman kerran olen kaupan kassalla vertaillut - ja ihmetellyt - omia ja muiden ruokaostoksia, joskus olen myös naureskellut omalle terveysintoilulleni. Mutta harvemmin ostan mitään puolivalmiita eineksiä ja ostokseni ovat lähes aina vähärasvaisia ja kuitupitoisia.


Elämä tässä ja nyt  1

Olen elänyt. Vahvasti. En ole elänyt pelkäämättä, en vastoinkäymisittä. Mutta siitäkin huolimatta olen elänyt. En ole luovuttanut. Olen kohdannut pelkoni, voittanut vastoinkäymiseni.

Kysyttäessä voisin vastata: Olen elänyt. Täydesti. Olen kokenut, olen nähnyt. Suurta iloa, suurta surua. Menetyksiä ja saavutuksia. Enkä koskaan ole luovuttanut.

Tähän pieneen elämään mahtuu paljon jo nyt, joskus liiankin paljon. Kaikesta (huolimatta) voin olla ylpeä, itsestäni, ja sanoa eläneeni täydesti ja vahvasti. - Ja vielä paljon elämää on edessäpäin, kohtaamatta.


Eilisistä, yöllisistä, tämänpäiväisistä, tulevista  1

Nukuin kellon ympäri, kaksitoista tuntia. Harvinaista.

Aamupalaksi teetä Xena-mukista ja rieskaa ja suolalohta. Pääsiäisenä menen taas Lappiin täydentämään herkkuvarastoa.

---

Eilinen elokuva Berliinin raunioiden keskellä oli aivan loistava.

(Oikeastaan ärsyttää taas tuo elokuvan järjetön suomennos, alkuperäinen nimi kun on Foreign Affair. Tuollainen elokuvien nimien muuttelu pitäisi kieltää lailla.)

Suorastaan yllätyin elokuvan suorasukaisesta kritiikistä vähän joka suuntaan, ei tainnut kukaan jäädä osatta siitä. Täytynee tutustua Billy Wilderin tuotantoon laajemminkin.

Jotenkin surullinenkin elokuva oli autenttisuudessaan. Raunioinahan se Berliini on. Ruuasta ja oikeastaan kaikesta on puutetta ja sitä vaihdetaan milloin mihinkin, "jopa" seksiin, molempien osapuolten käyttäessä toisia hyväkseen. Mutta kumpi on pahempi: se, joka tekee kaikkensa selvitäkseen hengissä vai se, joka käyttää hädänalaisten hätää hyväkseen.

*****


Naistenpäivä  2

Eilen toivotettiin moneen otteeseen kepeästi hyvää naistenpäivää. Teki mieli kysyä, tiedättekö edes miksi naistenpäivää vietetään.

Kansainvälisen naisten päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen tosiasiaan, että monissa maissa naiset ovat alistetussa tai huonossa asemassa miehiin verrattuina.


Kynsiasiaa  1

Jippijippijee!

Nyt ei enää vaivalla kasvattamani kynnet katkeile. :D Sain nimittäin tarpeekseni siitä ja marssin kynsistudioon laitattamaan geelin oman kynnen pintaan. Kynsien laittajat ihmettelivät kilvan pitkiä ja paksuja kynsiäni, heidän omat rakennekyntensäkin olivat lyhyemmät. :P Halpaakin kuin mikä, kun satuin sopivaan alennussaumaan.


Aamuvirkkuna  1

Herätys ennen seitsemää, ihan itsekseen ilman kelloa. Näin todella hämäriä seksiunia. Öhöm *sensuroitu*

Lueskelin Mustia morsiamia heti aamutuimaan, nauttien aamun raukeudesta. Nyt kaurapuuroa, maitokahvia, eväiden laittoa töihin sekä hieman kämpän siivoilua ja järkkäilyäkin.

Sitten kynsistudion kautta salille ja töihin.