Blogi

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2009.

rauha mielessä  1

Eilisen hektinen mies oli tänään hiljaisempi mies.

***

Puolukkaa, puolukkaa, namia. Mässäilyä puolukkasurvoksella ja puolukkarahkalla.

***

Rauhaisaa elokuvan katselua sohvalla kissa kainalossa. Yhdessä&lähekkäin. Nukkumaan mennessä kirjan lukemista. Tästä pidän. Mieli lepää.


sillä lopulta kaikki aina järjestyy  1

Olen oppinut rentoutumaan, rauhoittumaan. Antamaan periksi ja antamaan olla. Olen oppinut hillitsemään ja hallitsemaan tunteitani, olemaan lähtemättä mukaan, sillä tunteet eivät ole minä. Kohtaamista ja käsittelyä. Keinovalikoimaa. Ja lopulta kaikki aina järjestyy, kun vain malttaa odottaa hetken. Odotellessa voi lukea kirjaa, käydä salilla, nauttia elämästä, omasta rauhasta.


kaalilaatikkoaa ja amppareita  1

Aamun Hesari. <3

***

Syksyn antimista vuorossa kaali, ohjelmassa kaalilaatikon valmistus. Tarjoillaan puolukkahillon kera.

***

Ampiainen aiheutti kielikatastrofin. Elävä ampiainen nautittuna oluttuopista voi aiheuttaa kielellistä kipua pitkään. Ampiainen pisti armastani kieleen ja se ei meinannut hiljetä sitten niin millään. Ilta menikin rattoisasti hoidellessa pahempaa puoliskoa.


Veen maan viljaa  1

Markkinapäivä. Marketin kautta markkinoille. Herkuteltiin grillimakkaralla ja muurinpohjaletuilla ihmisten ihmetellessä kiiltäviä korkosaappaitani. Ostettiin ämpärillinen puolukoita, mustaherukkamehua sekä konjakki- ja yrttisinappia. Illalla paistettiin silakkapihvit ja nautittiin skumppaa.

Päivän väri: turkoosi.


Lihapullamestarin vonkaus  1

Töistä vongattiin kovasti kotiin. Houkuttimena lihapullat ja perunamuusi. Olihan sitä mentävä ja hyvää oli kuten aina. Kyytipoikana oli mustikkaviini. Illan elokuvana Big Fish. Sympaattinen elokuva.

"You were a big fish in a small pond, but this here is the ocean and your drownin'. Take my advice, go back to Puddleville; you'll be happy there."


fantasia  1

En lähtenyt ilmaiseen konserttiin, johon kutsuttiin. En lähtenyt oluelle, vaikka pyydettiin. Tein töitä iltayhdeksään. Mutta mopo lähti silti käsistä. Nyt niskat ovat jumissa ja päätä särkee. - Luin kirjaa aamukolmeen, sillä en malttanut laskea sitä käsistäni. Fantastista fantasiaa.

***

Välillä minusta tuntuu, että tämä on fantasiaa, epätodellista, unta, unelmaa. Mutta kun hän nukkuessaankin vetää tiukasti kainaloonsa, painaudun silkinpehmeää ihoa vasten ja kuulen voimakkaan sydämen sykkeen, kaikki epäilykset hävenevät. Se on totta, todellista, mutta silti niin fantastista. Unelma, joka on toteutunut. Fantasia, jota elän.

Joskus melkein pelottaa, miten kaikki, mitä olen salaakin toivonut, halunnut ja tavoitellut on toteutunut. Uskaltaisinko toivoa lisää?

Miksi se sitten tuntuu erilaiselta? Unelmissa se tuntuu erilaiselta. Kun haluamansa asian on saavuttanut, se ei tunnukaan siltä kuin se tuntuu unelmissa. Se tuntuu epätodelliselta. Sitä ei oikein uskalla sanoa edes ääneen, ihan kuin pelkäisi sen rikkoutuvan siitä ja katoavan. En uskalla sanoa sitä ääneen, hehkuttaa ja toitottaa ympäriinsä kuten muut. Kätken sen varovasti suojaani ja hellin sitä kuin särkyvää. Se on kuin jotakin läpinäkyvää, välillä näkyvää ja välillä katseelta pakenevaa, himmenevää. Ihan kuin ei olisi saavuttanutkaan sitä. Ei uskalla uskoa siihen, että se on siinä. Se on ja pysyy. Se on totta. Minä olen sen tehnyt, minä olen sen saavuttanut.

Miten niitä elämän hyviä asioita, saavutuksia, onnistumisia, onnellisuutta onkaan niin vaikea ilmaista. "Kel onni on, se onnen kätkeköön" sanoo suomalainen sananlaskukin. Mutta miksi se pitäisi kätkeä? Miksi kätkeä sitä itseltään?


1 vk  1

1 vk juhlaillallinen. Ryöpättiin karvarouskut ja tehtiin tattipastaa illalliseksi. Sienikastike itse poimituista tateista oli herkullista. - Ensimmäiset ihan itse poimitut ja valmistetut sienet ensimmäisen viikon kunniaksi. - Maljana Icono Selección Especial. Jälkkäriksi uuniomenapaistosta ja vaniljajäätelöä.


Minisyysloma  1

Minisyysloma Airistolla. Upeat kelit. Ihan kuin olisi kesä.

Aamusaunomista, makoilua laiturilla, hyvää ruokaa, punkkua ja leffoja, sienimetsästystä, tammilehdossa käyskentelyä, takakesästä nautiskelua olisi voinut jatkaa pitempäänkin.

***

Twilight ***
Miehet jotka vihaavat naisia ****
City of God ****
Naisten etsivätoimisto nro 1 **
Leijapoika *****
Sauna -----