Runosuolesta

Sielun avaamista ja mentaaliprosessointia enimmäkseen runollisin keinon, koska siten voi kirjoittaa itselleen herkkiä asioita verhoten ne tekotaiteelliseen paskaan. Tai jotain.

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2008.
Seuraava

Millaisesta suhteesta mä unelmoin?  3

Ristiriitainen olo...toisaalta kokemusten myötä en oikein usko siihen että mun suhteet voisi kestää, toisaalta taas ajattelen että jos mä löytäisin sellaisen sopivan, se kestäisi ikuisesti.

Mulla on kaksi linjaa myös sen miehen suhteen...toisaalta olisi hyvä jos hän olisi itseäni useamman vuoden vanhempi ja kokeneempi, hänellä olisi lapsia ja biletysvuodet takana päin, haluaisi sitoutua ja tykästyisi mun lapsiin jotka ovat mun elämäni suurimmat rakkaudet. Hän olisi avarakatseinen ja sen sijaan kuin häntä ahdistaisi mun luonnonlapsinen energia ja poukkoilu, hän saisi siitä itsekin virtaa ja kestäisi sen että että jokainen päivä on erilainen.

Toisaalta ei haittaisi vaikka mies olisikin nuorempi...kunhan taas jälleen kerran, hyväksyisi mun lapset...en pääse bilettämään joka viikonloppu enkä sitä edes halua...musta on ihan mukava tehdä yhdessä kävelyretkiä ja leipoa pullaa ja passata, katsoa leffaa sun muuta. Rakastan mun lapsiani eikä mua kiinnostaisi sellainen suhde että toinen haluaisi omia mut...mun kotonakin pitäisi viettää aikaa jossa pyörii ne vieraan miehen lapset ilman että rintaa alkaa puristamaan. Mulle on tärkeää olla hyvä äiti lapsilleni.

Mitä ominaisuuksia mä toivoisin? Ainakin suurin fantasiani olisi se että toinen olisi rohkea sanomaan mitä ajattelee, ja se ajatusmaailma perustuisi enemmän rakentavuuteen kuin vikojen etsimiseen. Sen miehen pitäisi osata sanoa mulle suoraan että nyt nainen puhut paskaa mutta silti tykkään...ja silloin kun puhun totta ja oivallan jotain (sekin ihme saattaa joskus tapahtua) hänellä ei iskisi heti defenssit vastaan ja kokisi sen olevan jonkinlaista valtapeliä...en mä jaksa enää lähteä lyttäämään omaa minuuttani tukeakseni toista, vaan haluaisin jotenkin että kumpikin seisoisi omilla jaloillaan mutta kykenisi kuitenkin heikolla hetkellä nojautumaan.

Ja viriili pitäisi tietysti olla...olen eroottinen romantikko ja laitan aika paljon painoa sille fyysiselle viehättävyydelle...en tarkoita tässä pelkästään ulkoisia ominaisuuksia vaan koen että aivot ovat suurin sukupuolielin. Eroottisesti parhaimmillani olen silloin kun mulla on itseni ja toisen lupa rakastaa ja ottaa rakkautta vastaan...henkinen sielullinen yhteys. Mitä vapaammin voin olla suhteessa oma itseni, sitä kiitollisempi mä olen...siis aika varmasti saa pimppiä jos kohtelee hyvin. Jos ei kohtele...ei se mitään, puhutaan asia selväksi ja sitten sen jälkeen kuksitaan eri asennoissa kuin pienet elukat...tai kietoudutaan toisiimme että rakas...kiitos kun olet olemassa.

Olen aika sanavalmis...muodostan ajatukset nopeasti verbaaliseen muotoon ja olisi hyvä jos toinenkin siihen pystyisi. Olisi ihanaa sanoa toiselle että sä olet oikeassa...koska sanoisin varmasti. Mä käsitän Totuuden olevan jotenkin egojen yläpuolella ja vaikka itsekin olen välillä aika itsekeskeinen ja pikkumainen, sydän sanoo jees jos toinen on enemmän oikeassa...siitä mä tykkäisin. Olemisen vapaus.

Että näin.




Erääntynyt lasku  4

Tunnustan...mun nettilasku Welholle usein erääntyy koska maksupäivä on 30pvä kun mulla tulee palkka 16pvä...tiedän, maksut pitäisi hoitaa ajallaan, mutta usein mulla ei parin viikon jälkeen ole palkasta jäljellä mitään, etenkään nyt kun ruuan hintakin kallistui ja ollaan oltu lomalla...lomarahat tulevat vasta sitten kun palaan töihin.

Mun tilillä on 80e ja pelko siitä että netti menee kiinni...enkä löytänyt mistään laskua enkä tajunnut mihin olen sen hukannut...soitin sitten Welhoon. Nettilaskun lisäksi maksan digiboxin lyhennystä ja m-kanavapakettia...

Sanoin sitten että tiedän, olen tumpelo mutta mulla varmaan kohta menee netti kiinni ja olen kadottanut laskunkin, että saisiko niitä viitenumeroita...langan päässä oleva nainen antoi niitä numeroita...sitten kun varkain kysyin että ei varmaan enää tässä vaiheessa ole mahdollista siirtää eräpäivää kun olen ollut lomalla, lomarahat tulevat vasta 16pvä ja mulla jää tuon laskun jälkeen 7e jolla ostan viikon ruuat...nainen vastasi että kyllä pystyn sen laskun silloinkin maksamaan mutta sitä ei voi taata ettei nettiä suljettaisi...

Paniikki paniikki...sitten hokasin että pari vuotta sitten maksoin takausmaksun 100e ja kysyin että voiko sen käyttää...nainen otti asiasta selvää, vastasi jo heti puhelimeen että mulla on sulle iloisia uutisia ja samalla sanoi että hei, sulla on vanha tuo sopimus ja aika pieni 575 että haluaisitko samalla hinnalla vuoden ajan 2megasen...siitä eteenpäin se on pari euroa enemmän. Mä siihen että ilman muuta, tykkään katsella juutuuppia että sitten varmaan se kuva ei pikselöidy samalla tavalla...taisi nauraa mulle, mutta lämpimästi =)

Ja samalla sain tietää että on myös tullut käyttöön sellainen eräpäivä kuin 23...ihanaa, nyt eivät sitten eräänny...sitten käyn tekemässä pankin kanssa suoraveloitussopimuksen ettei enää tule näitä.

Mutta täytyy myöntää että siellä langan päässä oli ihana nainen <3 Ja jotenkin tuli hyvä mieli siitä koko puhelusta koska olen stressannut rahattomuuttani...nyt sitten ajattelin mennä viikonloppuna lasten kanssa Serenaan =)



Itsehän...  3

...mä liemeni keitän. Turha itkeä. Kunpa en pelkäisi...mä olen kuin mun kissa Uni...sen mä kesytin. Sillä kävi tuuri kun löysi mut...vielä kun mut kesytettäis sillä nyt on olo vähän hämmentynyt eikä siitä tule niin turvallinen olo.

Ajan kanssa joo. Niin juu, just just...hyvää joulua ja onnellisten kanojen munia.

Mun kissa Uni on paras <3 Se tietää että maailma on paha ja silti se rakastaa mua koska on oppinut luottamaan.



Marika on Siwan kassa  1

”Monen mielen nainen rakastelee miestä eräänä päivänä ja seuraavana toista miestä, hymyilee mielensä rikkinäiselle huumorille miten siittiöt tutustuvat toisiinsa hänen sisällään ja pohtivat maailmankaikkeuden kysymyksiä että mikä sillä Eevalla oikein meni pieleen, kun piti poimia se omena vaikka oli kielletty. Naisen vika. Ainahan se on.”

Marika lopettaa kirjoittamisen.
Pyykinpesukone on lopettanut linkouksensa ja hän tyhjentää koneen. Hän muistelee viimeyönä näkemäänsä unta siitä, miten oli entisellä anopillaan kylässä joka oli ostanut uuden pesukoneen ja kuivausrummun, asennuttanut ne keittiöön ja kun hän oli laittanut pyykit kuivaukseen, koko asunto oli täynnä lentelevää nukkaa, pölyä ja höyheniä.
”Outoja unia…ihan outoja unia, mutta kuivausrumpu olisi kiva”, hän ajattelee ja ripustaa pyykit kylpyammeen päällä oleville naruille. Tosin pari pitkää mekkoa hän ripustaa henkareihin, ei tule vyötärön kohdalle narun jälkeä.

”Monen mielen nainen on naiseudessaan vapaa.
Hän ei ole miehen astia, kylkiluu tai emolevylle asennettava lisä- tai apuohjelma, eikä hän lupaa kenellekään mitään niin ei ole mitään mitä rikkoa tai laiminlyödä.
Monen mielen nainen ei myöskään valehtele, mutta totuushan ei koskaan synny pelkästä mustasta ja valkoisesta…totuus on subjekti.
Hän tietää miten paljon miehet ovat jättäneet hänelle sanomatta tai sanoneet sellaista mitä ovat olettaneet hänen haluavan kuulla…mutta monen mielen nainen ei suoranaisesti pelaa…hän vain pyrkii ottamaan vastaan kaiken mahdollisen hyvän ja nauttimaan siitä niin kauan kuin se on mahdollista.
Monen mielen nainen osaa rakastaa, mutta se rakkaus on pirstaloitunut kokemusten myötä, se tunne on laajemmalla tasolla eikä se enää suoranaisesti suhtaudu yhteen kohteeseen joka ei kuitenkaan osaa arvostaa sitä…ei enää kovin herkästi ottaisi riskejä.
Hän ei enää mielellään odottaisi yhdeltä ihmiseltä suuria, mieluummin tyytyisi niihin hetkiin sillä omenan poimiminen ja siitä nauttiminen on paljon vaivattomampaa kuin kaivaa maahan kuoppa, istuttaa siihen siemen, odottaa että se alkaisi siitä kasvamaan ja jos ei ala, pitäisi heittää kuoppaan uusi siemen ja toivoa että se sentään alkaisi itää, kastella sitä jos taivas ei ole kyynelillään auttamassa, suojata taimi verkolla ettei jänikset ole jyrsimässä ja sitä omenaa pitäisi odottaa ja ehkä ihan turhaan.
Mutta tarkoittaisiko se sitä, että ottaisi sen omenan jonkun toisen puusta?
Ei.
Monen mielen nainen uskoo vapaaseen tahtoon, ei omistukseen.
Jos toinen haluaa antaa omenansa, voi sen syödä, mutta ei voi odottaa että niitä omenoita nyt tulee aina silloin kun hän haluaa.
Ei hänkään ole kenenkään puu, hän on universaali rakastajatar.”

Marika sulkee tietokoneensa turhautuminen ja epäusko takaraivossaan: ”Vittu mä mikään suuri ajattelija ole, olen vain sairaslomalla oleva Siwan kassa. Pitäisiköhän laittaa toinen koneellinen pyörimään?”
Marika ei koskaan tallenna sitä mitä hän kirjoittaa. Pitäisi ensin kai uskoa siihen että saisi jotain loppuun asti…



Seuraava