Vääriä miehiä

  • Muusantuuska

Juttelin hyvän ystäväni kanssa joka oli jutellut toisen kanssa ja siinä tuli esille se että kyky tuntea empatiaa ajaa tavallaan vääriin suhteisiin...mielenkiintoinen näkökanta ja tunnistan sitä kuviota itsessänikin. Löytyy munkin parisuhdehistoriastani väkivaltaa, päihdeongelmaa, läheisriippuvuuskuviota...mutta toisaalta sitä löytyy mun lapsuudestanikin, olen lähtöisin rikkinäisestä kodista. Mitä enemmän olen tunnistanut näitä kuvioita itsessäni , sen lyhempään mun suhteet ovat kestäneet, koska vedän puoleeni kyllä rikkinäisistä lähtökohdista olevia, mutta enää en koe niitä käyttäytymismalleja automaattisina. Suurimmalle osalle tietty opittu ja totuttu käyttäytymismalli tuottaa turvaa, vaikka se olisi haitallinenkin niin itselleen kuin muille.

Olen säälinyt, halunnut ymmärtää ja auttaa ja ehkä vähän pelastaakin...kyllä mä sen myönnän. Sitä vaan sitten miettii että sekoitanko mä säälin ja myötätunnon ihastumiseksi ja rakastumiseksi ja tuleeko torjuneeksi sellaisia ihmisiä jotka voisivat tarpeen tullen ottaa minutkin syliin ja sanoa että olet turvassa...täytyy kyllä sanoa että aika paljon se energia on mennyt toisen ympärillä pyörimiseen vaikka itsekin kaipaisi jotain.

Ja nyt tosiaan puhun koko parisuhdehistoriastani, en välttämättä mistään viimeisistä tutustumisista.
Niin ja palatakseni siihen että onko tullut torjuneeksi niitä oikeita joihin en ole ehkä kiintynyt kun heissä ei ole mitään pelastettavaa...aika pelottava ajatus mitä pitäisi kyllä jokaisen rikkinäisistä olosuhteista olevan miettiä. Taustalleen ei voi mitään, sen minäkin olen hyväksynyt, mutta haaveena onkin ollut löytää sellainen joka on myös samanlaisista olosuhteista, mutta kykenee kyseenalaistamaan jopa omat käyttäytymismallinsa ilman että defenssit nousevat pystyyn. Sellainen samanlainen kuin minä, joka kokee turvaa enemmän asioiden jakamisesta ja samalla puolella olemisesta, kuin siitä että itsekkäästi pitää kiinni opitusta, vaikka se ei ole ennenkään mihinkään hyvään vienyt.

Pitäis olla sellainen joka uskoo siihen että kaikki järjestyy...se olisi mullekin sitä suurinta turvaa.

6 kommenttia

Surya Goddess of Sun

8.7.2008 12:19

Kuulostaa tutulta. Mutta eiköhän se ajan myötä meillekin vastakappale löydy, vaikka itsekin ollaan paljon koettu ja ehkä jopa traumatisoiduttu elämässä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vonStackelbaum

8.7.2008 12:20

Voi että sä osaat olla verbaalikko. Sait sanottua selkeästi ja perustellusti sen, mitä olen itsekin yrittänyt joskus sanoa.
Ne oikeat miehet/naiset on niitä, joiden kanssa voi olla ilman että joutuu vahtimaan paljastaako tunteitaan tai ajatuksiaan.
"tuleeko torjuneeksi sellaisia ihmisiä jotka voisivat tarpeen tullen ottaa minutkin syliin ja sanoa että olet turvassa" mä luulen että osasyy tuohon on pelko, jos se vaikka ei otakaan syliin vaan (henkisesti) puukottaa.

Niin että "shields up, Scotty. Warp 9, away from here, anywhere away (I´am scared)"

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muusantuuska

8.7.2008 12:25

Niinpä...ajan kanssa. Sellaisia heikkoudessaan vahvoja miehiä tuntuu vaan olevan niin vähän, enemmän törmää vahvuudessaan heikkoihin, ollaan niin suurta ja inhotaan sitä tunnetta kun ollaankin pieniä...mei kaikki ollaan. Pitäis vaan osata jakaa noitakin tunteita.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muusantuuska

8.7.2008 12:31

Ja Stackeli <3 Ympyrä kiertää kehää.

Mutta mä en välttämättä laittaisi sitä sen naisen tai miehen piikkiin etteikö vahtisi niitä omia tunteitaan...joskus se oma pelko voi olla niin vahva että siitä kimpoaa pois ne oikeatkin...tai no, oikeastaan sopiva on parempi sana. Enemmän mä näen sen asian niin ettei voi tietää onko se toinen sopiva ellei tunne sitä oikeasti...todelliset tunteet syntyvät vasta ajan kanssa, kuka sitä tuntemattomalle heti avautuu.

Tosin mä nyt avaudun kaikille *virn*

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muusantuuska

8.7.2008 17:43

En niin sanonutkaan että se olisi yhteyksissä rikkinäiseen kotiin vaan se että jos on luonteeltaan empaattinen ja peräisin rikkinäisistä oloista, siinä voi kärsiä arvostelukyky. Sitä sitten hoivailee ihmisiä kuvitellen parantavansa, vaikka tarvitsisi sitä tukea välillä itsekin.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:58

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus