Nainen vedenjakajalla

Liikemiesmäisen harkitsevan ja naiseudestaan nauttivan naisen ajatuksia.

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2016.

Taivallahden kasarmialueen uusi uljas tuleminen

Uusi kauppa, vanha rakennus
Uusi kauppa, vanha rakennus

Jo vain tekisi mieli hehkuttaa tulevaa uutta uljasta Taivallahden kasarmialuetta. Ensimmäiset merkit siitä mitä tuleman pitää ovat jo nähtävissä.
Pressujen alta ovat kevään korvalla paljastuneet vanhan rakennuksen nyt valkoiseksi rapatut seinät, vihreät ikkunapokat ja erkkerien kohtaan asettunut K supermarket.
Museoviraston suojelemasta Martta Martikaisen piirtämästä talokompleksista kehkeytyy todellinen funkiskaunotar.
Kauppa, joka ulospäin näyttää vaatimattomalta, on yllättävän suuri, helppokulkuinen, selkeä ja hyvin varustettu, joten mukava siellä on asioida. Liha- ja kalatiskit ovat tervetulleet, koska niillä ei kovin paljoa ole töölöläisiä hemmoteltu.
Katsoin sekä kovan rahan asuntoja että palveluasuntoja, joita kompleksiin on tulossa. Ne ovat pohjaltaan loft-korokkeineen ja viherhuoneineen hulppeita. Ei ole ihme, että asunnot on jo miltei myyty, vaikka kauaa ne eivät ole markkinoilla kerinneet olla.
Kunhan vielä ravintolakin valmistuu niin jo on lähitienoon asukkailla aihetta iloon. Pitkään rapistuneena rumana seisonut talo tulee olemaan restauroinnin taidonnäyte, yksi Töölön ylpeys.
Kaiken lisäksi yksi pulma alueelta poistuu. Kauppa on avannut myös kivan suuren kahvilan, jollaista talvisaikaan Merikannontien meren rannalla ei olekaan ollut.


Euroopan jazzklubien ykkönen

Lissabonin jazzklubi
Lissabonin jazzklubi

No nyt on kyllä syytä käydä kurkistamassa sen jännittävän mustan oven taakse. Näin tuumasin kun portugalilainen ystäväni lähetti minulle englantilaisen Guardian-lehden listan Euroopan parhaista jazzklubeista.
Listan ykkösenä nimittäin komeili Lissabonin jazzklubi, jolle kutkuttavan salaperäinen musta ovi kuuluu.
Ei kun ottamaan selvää kuka siellä soittaa ja milloin.
Ystäväni ilmoitti asiaa selvitettyään, että siellä on hyvän portugalilaisen kitaristin Pedro Madalenon levyn julkistamiskeikka.
Etsin ennen menoa hänen musiikkiaan youtubesta ja hyväksi havaitsin.
https://youtu.be/skDXOaw0diY
Sitten suuntasimme klubille mukanamme myös toinen portugalilainen ystäväni, säveltäjä ja muusikko Jos d´Almeida.
Musta ovi avautui kymmeneltä illalla ja drinkkejä siemaillessamme katsastimme klubin sisustusta. Kuten Guardian kertoi, monet kuuluisat muusikot ovat klubilla soittaneet. Joistakin oli kuvia seinillä.
Klubi ei kosiskele ketään. Se on viehättävän pieni ja intiimi. Seinien vierustaa kiertävät sohvat ja muuten tilassa on paljon korkista valmistettuja jakkaroita, jotka käyvät istuimista ja pöydistä. Korkkihan on yleinen portugalilainen rakennusmateriaali.
Tauolla ihmiset menevät tupakalle atriumpihaan, koska salissa ei saa polttaa, mikä on hyvä.
Musiikki alkoi puoli yhdeltätoista. Vaan kuinkas kävikään. Lavalle ilmestyi ruotsalainen naisartisti bändeineen. Ja hän ei ollut minun eikä ystävieni makuun.
Harmittelimme ystäväni väärää informaatiota. Hän oli lukenut väärästä kohdasta ohjelmaa.
Vaan sattuuhan sitä. Joka tapauksessa nyt tiedän mitä siellä mustan oven takana on. Ja sinne taidan mennä uudestaankin mutta niin että itse tarkastan ohjelman. Selvää yritän ottaa vaikka teksti on vain portugaliksi.
Harmi sitten suli seuraavana päivänä kun Jos lähetti musiikkiaan.
Hän on erikoistunut säveltämään musiikkia tietokoneella.
Merestä kun tykkään sain tällaisen kappaleen:
https://www.youtube.com/watch?v=2u1J6QOzcRg