Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Hakan Çalhanoglu.

Vaparispesialisti Pirlo koki valaistumisen vessassa

KYSYMYS: Ratkaise ainainen väittelymme aihe, oi Tuomari. Kumpi on maailman vaparimaestro numero uno, Juven Pirlo vai Milanin Balotelli?

VASTAUS: Ei kumpikaan. Ja muutamaa kuukautta takaperin asiasta ei olisi edes syntynyt keskustelua, sillä vastaus olisi ollut Juninho Pernambucano. Brassi kuitenkin lopetti helmikuussa uransa. Juninhon viimeiseksi maaliksi Vasco da Gaman paidassa jäi, kuinkas muutenkaan, upea vapari 32 metristä Criciúmaa vastaan.

Juventuksen Andrea Pirlo kertoo tuoreessa kirjassaan “Penso quindi giocon – I Think Therefore I Play”, ottaneensa oppia juuri Juninholta. Pirlo seurasi ja harjoitteli Juninhon tekniikka pakkomielteisesti: hän keräsi DVD-levyjä ja jopa kuvia Juninhon otteluista. Homma ei hurjasta treenaamisesta huolimatta edennyt pitkään aikaan, kun Andrea ei saanut laukausta putoamaan toivotulla tavalla.

Lopullisen valaistumisen Pirlo koki kerran paskalla ollessaan. Juninhon salaisuus, tai niin Pirlo ainakin väittää, on, että vain kolme sisintä varvasta osuvat palloon vapaapotkussa. Pirlo on maalannut tällä kaudella vaparista neljästi.

Neljä kertaa on vaparista verkkoa heiluttanut myös Mario Balotelli. Tuomari antaa kuitenkin pienen miinuksen Mestarien liigan neljännesvälierästä, jossa Super-Mario niittasi vapaapotkun suoraan Atlético Madridin Diego Costan munille. Vaihtoehtoisesti siitä voisi antaa myös pientä plussaa.

Tuomarin mielestä maailmankaikkeuden ykkösvaparispesialisti tällä hetkellä on Hamburger SV:n nuori turkkilainen Hakan Çalhanoglu. Neljä vaparimaalia tällä kaudella ja etenkin alta löytyvä upea byyri Dortmundia vastaan osoittavat, että niin sanottu “knuckleball”, kierteetön vapari, on saanut uuden soihdunkantajan vuosiksi eteenpäin. Kloppiakin hymyilyttää.