Hotellivuoro

  • late_k

Kesä on monelle matkustelun aikaa. Lähti sitten kauas tai lähelle, vanhaan tuttuun tai uuteen tuntemattomaan jännityksestä ei koskaan pääse eroon. Ei vaikka majoittuisi lähimpään hotelliin kaupungin rajoja rikkomatta. Aina ennen lähtöä sitä tahtomattaan käy läpi tavaroita, onko kaikki varmasti pakattu ja kun lähdön hetki viimein koittaa, se mitä ei ole, sitä ei tarvita. Kunnes tajuaa puhuneensa itsensä pussiin.

Uimavarusteiden unohtuminen kotiin aurinkorantalomalla voi perillä harmittaa, jos ne oli ostettu asiakseen kyseistä matkaa varten. Taas meni rahaa hukkaan, kun piti lähteä kiertämään paikallisia kauppoja, joissa tinkimistaidon puutteet tuottivat ehdotonta ylihintaa ja myyjä taisi pahoittaa mielensä.

Kotikaupungin tutut paikat tuntuvat erilaiselta, jos niitä kiertää yhdessä kesävieraidensa kanssa. Sitä saattaa löytää itsensä jopa sellaisista paikoista, joissa muuten tulee käytyä harvoin tai ei ollenkaan. Sanonta olla kuin kotonaan on pelkkä kohteliaisuus, sillä vierailla on vaikutusta. Vai onko älyteknologia sittenkin pudottanut pohjan. Ei kukaan kehdannut vetäytyä omiin oloihinsa lukemaan kirjaa tekemisen puutteessa, vaan vieraille pidettiin seuraa ja näytettiin pölyisiä valokuvia. Nyt jokainen katsoo omia valokuviaan, joita tuli napsuteltua siltä tutulta kaupunkikierrokselta ja jakaa niitä samassa huoneessa istuville.

Palvelu ei ole mistään parhaimmasta päästä, mutta saapahan syödä ilmaiseksi. Unohtaa hetkeksi, että on pian itse palveluvuorossa, kun omat kutsutut vieraat tulevat käymään ja alkaa jännittää pelkkä kotona oleminen.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus