Joulu-tv

  • late_k

Vuosien saatossa kuin itsestään monen ihmisen jouluperinteeksi on muodostunut television katsominen. Lapset katsovat sitä koko päivän, aikuiset vain valikoidut ohjelmat, joiden ajaksi kaikki muu on ihan pakko keskeyttää. Jos television ääreen ei pääse, pitää tallentaa ja katsoa sitten kun on aikaa. Näin on, vaikka kaikki joulun viettäjät paikan päällä olisivat aikuisia. Yksi tällainen ohjelma on tietenkin Lumiukko samalla lumikanavalla samaan lumiaikaan joka ikinen aatto niin kauan kuin muistaa saattaa. Muutama vuosi sitten ohjelma sai jatko-osan, joka esitetään heti siihen perään. Ihan vain siksi että joulurauhan julistus Suomen Turusta toiselta kanavalta menisi mahdollisimman monelta ohi silmien. Se on ainoa hyvä puoli tässä asiassa. Jouluna niin moni paikka on kiinni, että harva meistä tekee töitä. Jos se ei ole tarpeeksi hyvä syy rauhoittua vapaasti valitsemallaan tavalla, niin johan nyt on kumma. Ei siihen tarvitse saada mitään erillisiä ohjeita etenkään Turusta.

Toinen tapaus on tunteja myöhemmin vuodesta toiseen samalla Samukanavalla samaan Samuaikaan esitettävä Samu Sirkan joulusirkus. Erittäin tylsää katsottavaa Aku Ankka pakkaa lahjoja -pätkää lukuun ottamatta. Ja tuleehan sieltä myös se Joulupukin puuma, korjaan kuumalinja, jota meilläpäin ei kuitenkaan katsottu edes lapsena kovin kiinnostuneesti. Toisin kuin Joulupukki ja noitarumpu, joka tämän vuoden ohjelmistosta puuttuu kokonaan, ellei alustavissa tiedoissa sitten ole virhe.

Mitä televisio sitten tarjoaa ihan vain meille aikuisille? Eipä juuri mitään. Joulunaika on uusintojen kulta-aikaa. Sama minkä ohjelman ottaa katsottavakseen, se on yleensä uusinta tai uusinnan 10. esitys. Tai sitten tutut ohjelmat esittävät itsestään joulujakson. Niihin voi säkällä mahtua mukaan joku ennennäkemätön jakso, mutta odota vain ensivuoteen, niin se on uusinta.

Joulu on television katsojille myös elokuvien aikaa, muillekin kuin maksullisten elokuvakanavien katsojille. Ne sentään ovat vuodesta toiseen oma kattauksensa, mutta eiköhän niitäkin ole esitetty vaikka kuinka monta kertaa mihin vuoden aikaan tahansa. Ei vain aattona, myös päivänä ja Tapanina. Ainoa perinteinen jouluelokuva on, Ihmeellinen on elämä. En ole itse sitä nähnyt mutta tiedän juonen. Mies harkitsee itsemurhaa ja saa nähtäväkseen millainen maailma olisi jos hän ei olisi koskaan syntynytkään. Idea joka on nähty aika monta kertaa vaikka missä, mutta siinä on yksi mutta. Se on ihmisen keksimä idea ja tarvitsee toimiakseen mielikuvitusta. Ei siinä olisi mitään järkeä, että puutuvan paikan ottaa joku, jonka taidot ovat vähintään yhtä hyvät. Pitää viedä tarina sille asteelle, että ihminen on korvaamaton, eikä kukaan voi suoriutua hänen töistään yhtä hyvin. Ja onhan se aika epätodennäköistä, että hyvän työntekijän tilalle löydetään yhtä hyvä. Huipulta pääsee helposti alas, mutta ylös on pitkä ja vaikea matka. Muita perinteisiä elokuvia ovat totta kai piirretyt. On Muumia, Nalle Puhia, Shrekiä, Rölliä ja Painajainen ennen joulua. Muita elokuvia tänä vuonna ovat mm. King kong, Casanova, Apollo 13, Vettä elefanteille, E.T ja Jennifer´s Body. Että joulua vain kaikille. Syökää, juokaa ja katsokaa televisiota.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus