Kuivaa

  • late_k

Vuosi sitten tähän samaan aikaan läpi koko kesäkuun jatkunut kolea sää väistyi ja alkoi pitkä lämmin jakso. Vielä syyskuussa mitattiin yli kahdenkymmenen asteen lukemia ja aurinko paistoi aamusta iltaan. Tänä vuonna kesän ensimmäistä hellepäivää sai odottaa juhannuksen yli. Sitten se tuli, meni ja se oli sitten siinä. Ennusteet eivät lupaile kovin lämmintä säätä lähipäiviksi.

Nyt sataa kun katsoo ikkunasta ulos. Mutta kesäkuussa satoi vähän, vaikka piti sataa paljon. Joka päivä oli liikkeellä sadekuuroja, mutta ne kiersivät kaukaa. Toisin tekivät synkät pilvet. Niitä kyllä kiersi päivittäin, mutta kadut pysyivät kuivina. Ei voinut tietää, onko ulos meneminen virhe vai ei. Onko pilvessä sadetta vai ei. Tai sataako se itsensä päällä maahan. Ei ole aina luottamista havainnointiin. Jos pilvessä on epätasainen koostumus, sadetta ei pitäisi tulla. Korkeintaan pientä ripeksintää tai yksittäisiä pisaroita. Jos pilven koostumus on yhtenäinen, voi sadetta tulla. Tuleeko paljon vai vähän, sekin on arvoitus. Kevyt sade voi muuttua äkkiseltään rankaksi ja silloin kastuu viidessä sekunnissa läpi märäksi. Jos ei ole valmiiksi katoksen alla, ei ehdi.

Lööpeissä puhutaan harvinaisesta sääilmiöstä. Niin. Julkkikset voivat nyt sekoilla ihan rauhassa, kun kaikki toimittajat ovat sään perässä. Kreikassa vallitsee taloudellinen kaaos, mutta ihan sama, kun suomessa on kylmä sää, eikä loppua näy. Moni Rodokselle lähtijä onkin viimehetkellä joutunut purkamaan matkalaukuista ruisleivät pois, jotta ei tule ylikuormaa seteleiden takia.

Jos ei ole rahaa matkustaa Kreikkaan, mitä tehdä? Kesän kunniaksi televisiosta tulee totta kai kesäuusintoja. Niitä samoja ohjelmia, jotka nähtiin viimekeväänä. Heti kun viimeinen jakso tuli ulos, alkoi uusintakierros. Ainoa mikä vaihtui, oli esityspäivä. Ne jotka katsovat enemmän elokuvia tahtovat aina nähdä samat uudelleen. Senkin televisio osaa. Ehdoton ykkönen kesäaikaan lienee kuitenkin Fox-kanavan lentoturmatutkinta ja huijareiden kaupunki. Ei sitten tule vahingossakaan lähdettyä mihinkään missä ei pärjää ilman maitohappobakteereja ja hepatiittirokotusta. Varomattomat ryöstetään alta aikayksikön ja ruuasta voi saada myrkytyksen, mutta sitä ei huomaa, koska tuli juotua niin paljon että luullaan sitä tavallista pahemmaksi krapulaksi.

Oliko se nyt sitten ulkomaanmatka vai joku suomen kesän festari. Sitä voikin syksyllä sitten miettiä, että missä sitä tuli oltua ja mitä tuli tehtyä. Onko aihetta pelätä, että pyöreä nainen tulee soittamaan ovikelloa. Joko elatusmakuja vaatimaan tai neuvoo vierailemaan seksitautiklinikalla. Todella huonolla tuurilla molempia. Silloin varmasti pysähtyy tahollaan miettimään, olisipa vain kuunnellut vaistoaan ja jäänyt kotiin täyttämään ristikoita. Tai käyttänyt kumia.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus