Kylmenee

  • late_k

Noin 115000 vuotta sitten alkoi maapallolla viimeisin jääkausi. Merenpinta laski ja jopa kolme kilometriä korkeat jäätiköt peittivät alleen koko pohjoisen Euroopan suomea myöten. Yli 100000vuotta myöhemmin ilmasto alkoi lämmetä ja jäätikkö vetäytyi Grönlantiin, missä se vieläkin toistaiseksi on. Jääkautta edelsi lämmin aikakausi, jona merenpinta nousi, talvet olivat lauhoja ja vuodenaikojen vaihtelut voimakkaita. Näin on ollut ensimmäisestä jääkaudesta asti yli 2miljardia vuotta sitten.
Taannoin satoi toista vuorokautta putkeen, oli yöpakkasia ja sitten tuli helle, kun Suomessa on toukokuu puolessa välissä. Taas ollaan vähitellen menossa kohti lämmintä aikakautta. Toiset meistä suhtautuvat ilmiöön suorastaan hysteerisesti, mutta se on aivan turhaa. Ilmaston muuttuminen kun on osa luonnonmukaista kiertokulkua, jota on osattava arvostaa.
Ilmaston saastuminen on asia erikseen ja sitä voi yrittää hillitä, kunhan osaa vetää oikeasta narusta. Auton pakokaasu on yksi luonnoton saastuttaja ja rinnalle on kehitetty sähköllä ja vedyllä toimia ajoneuvoja. Toinen on ydinvoima ja sähkön tuotannossa hyödynnetään yhä enemmän tuulta ja aurinkoa, luonnon omia sääilmiöitä.
Mutta vikojakin löytyy. Sanovat että ruokavaliolla voi vaikuttaa asioihin, mutta se on asiavirhe. Kun elimistö ei saa tarpeeksi monipuolista ruokaa, se ei ymmärrä sitä ja kaasua erittyy enemmän. Ja jo vuosia on pystytty näyttämään toteen, että isot nauta- ja hevoseläimet jotka valtavina laumoina laiduntavat ympäri maailmaa, ohentavat otsonikerrosta omilla pieruillaan. Ja mistä näiden eläinten ruokavalio koostuu, ruohosta. Ei todellakaan ole loppuun asti ajateltu asioita, kun on lähdetty julkaisemaan tutkimuksia, joiden tekijät ovat asettaneet henkilökohtaiset aatteensa järjen edelle. Jokainen syö sitä mitä haluaa, eikä kenelläkään ole mitään oikeutta puuttua siihen millään verukkeella. Mutta niin kauan kuin joku meitä yrittää rajoittaa, on luvallista sanoa takaisin. Loppujen lopuksi teimme me mitä tahansa, ellei vuoren kokoinen meteoriitti ehdi ensin putoamaan alas taivaalta, on seuraava jääkausi väistämättä edessä, kuten luonto on asian tarkoittanut.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus